Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Global Forum i Göteborg gör skolsatsning

https://www.klimatsmart.se/images/news/globalforum250x84.jpg

Global Forum, den vartannat år återkommande konferensen i Göteborg om internationaliseringen och dess möjligheter och hot, rymmer i år en ny del. I ett specialprojekt kallat Ungdomsröster knyter arrangörerna an till en just nu minst sagt intensiv debatt inför FN:s stora klimatmöte i Köpenhamn i december. Vilka krav kan ställas i frågor som rör dessa klimat- och miljöfrågor? Vad kan FN och EU göra? Vilka konkreta krav kan vi ställa på politiker på kommunal-, regional och riksnivå? Eller handlar debatten mycket om överdrifter? Är allting i stort sett bra? Totalt har cirka 600 elever från skolor runt om i Västra Götaland och Halland engagerat sig. Upptakten kommer att ske under Global Forum, som i år äger rum den 5 oktober på Svenska Mässan i Göteborg. Slutmålet är att under hösten producera en gemensam skrift som presenteras inför FN:s klimatmöte i Köpenhamn. Därefter kommer också politiker i kommuner, regionen och riksdagen att uppvaktas med samma bok. Fakta om Skolspåret: Syfte: Att ge gymnasister och folkhögskolestuderande i Västra Götaland och Halland tillfälle att formulera förslag på vad som kan göras på klimat-, miljö- och livsstilsområdet inför FN:s miljökonferens i Köpenhamn i december. Mål: En gemensam skrift som ska presenteras under FN:s klimatmöte och för kommun-, region- och riksdagspolitiker. Deltagare: Cirka 600 elever i Västra Götaland och Halland. Arrangörer: Global Forum och Sida ihop med Göteborgspriset för Hållbar Utveckling, understödda av Västra Götalandsregionen och Göteborg & Co. Deltagande skolor: Borås: Fristads folkhögskola. Göteborg: Burgården, Portalens gymnasium, Donner miljögrupp, YTC Lindholmen, Sigrid Rudebecks gymnasium, Hvitfeldtska, Globala gymnasiet, Kitas gymnasium, IT-gymnasiet. Härryda: Hulebäcksgymnasiet, Wendelsbergs folkhögskola. Kungälv: Mimers hus. Lerum: Lerums gymnasium. Mariestad: Vänergymnasiet, Vadsbogymnasiet. Skara: Naturbruksgymnasiet Uddetorpsskolan. Skövde: Ljud- och bildskolan. Trollhättan: Nils Ericsongymnasiet. Tibro: Fågelviksgymnasiet. Varberg: Munkagårdsgymnasiet. För mer information, gå in på vår hemsida www.globalforum.nu eller kontakta Christian Westerberg, 031 368 41 60.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Global Forum i Göteborg gör skolsatsning

2009-09-29
Global Forum, den vartannat år återkommande konferensen i Göteborg om internationaliseringen och dess möjligheter och hot, rymmer i år en ny del. I ett specialprojekt kallat Ungdomsröster knyter arrangörerna an till en just nu minst sagt intensiv debatt inför FN:s stora klimatmöte i Köpenhamn i december. Vilka krav kan ställas i frågor som rör dessa klimat- och miljöfrågor? Vad kan FN och EU göra? Vilka konkreta krav kan vi ställa på politiker på kommunal-, regional och riksnivå? Eller handlar debatten mycket om överdrifter? Är allting i stort sett bra?

Totalt har cirka 600 elever från skolor runt om i Västra Götaland och Halland engagerat sig. Upptakten kommer att ske under Global Forum, som i år äger rum den 5 oktober på Svenska Mässan i Göteborg. Slutmålet är att under hösten producera en gemensam skrift som presenteras inför FN:s klimatmöte i Köpenhamn. Därefter kommer också politiker i kommuner, regionen och riksdagen att uppvaktas med samma bok.

Fakta om Skolspåret:
Syfte: Att ge gymnasister och folkhögskolestuderande i Västra Götaland och Halland tillfälle att formulera förslag på vad som kan göras på klimat-, miljö- och livsstilsområdet inför FN:s miljökonferens i Köpenhamn i december.
Mål: En gemensam skrift som ska presenteras under FN:s klimatmöte och för kommun-, region- och riksdagspolitiker.
Deltagare: Cirka 600 elever i Västra Götaland och Halland.
Arrangörer: Global Forum och Sida ihop med Göteborgspriset för Hållbar Utveckling, understödda av Västra Götalandsregionen och Göteborg & Co.

Deltagande skolor:
Borås: Fristads folkhögskola.
Göteborg: Burgården, Portalens gymnasium, Donner miljögrupp, YTC Lindholmen, Sigrid Rudebecks gymnasium, Hvitfeldtska, Globala gymnasiet, Kitas gymnasium, IT-gymnasiet.
Härryda: Hulebäcksgymnasiet, Wendelsbergs folkhögskola.
Kungälv: Mimers hus.
Lerum: Lerums gymnasium.
Mariestad: Vänergymnasiet, Vadsbogymnasiet.
Skara: Naturbruksgymnasiet Uddetorpsskolan.
Skövde: Ljud- och bildskolan.
Trollhättan: Nils Ericsongymnasiet.
Tibro: Fågelviksgymnasiet.
Varberg: Munkagårdsgymnasiet.

För mer information, gå in på vår hemsida www.globalforum.nu eller kontakta Christian Westerberg, 031 368 41 60.

Senaste nyheter