Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Glad västgöte blev Årets Äggföretagare

https://www.klimatsmart.se/images/news/stensturestensson208x250.jpg

Med sitt glada humör och goda hand med hönsen är äggproducenten Sten-Sture Stensson ett föredöme för hela branschen. I dag utsågs han till Årets Äggföretagare 2010. – En överraskning, men det är klart att jag är glad. Jätteglad, säger Sten-Sture Stensson direkt efter det positiva beskedet. Sten-Sture Stensson har sin gård på västgötaslätten, i Tranum utanför Lidköping. Ofta tar han emot studiebesök från bland annat dagis och skolklasser och Sten-Sture Stensson är känd för sin förmåga att med glimten i ögat kunna berätta om hönan och ägget. Sten-Sture Stensson driver sin gård Vrånghult, som är en stiftsgård, tillsammans med hustrun Ann-Sofie. Han är uppvuxen på landet och har lång erfarenhet av höns. – Redan som tonåring fattade jag tycke för höns, säger han och i dag har man på Vrånghult 24.000 höns, både ekologiska hönor och höns i moderna inredda burar. Sten-Sture har också deltagit i försök av olika slag som syftar till att utveckla hönshållningen och äggproduktionen. Sten-Sture Stensson har ett brett engagemang för den svenska äggproduktionen och han har suttit i branschorganisationen Svenska Äggs styrelse och han är ordförande i Skaraborgs Fjäderfäförening. Sten-Stures arbetsdag börjar alltid med en runda i stallarna för att säkerställa att allt är i sin ordning och att hönorna mår bra. Därefter är det dags att plocka morgonens nyvärpta ägg. – Det viktigaste är att se till att djuren har det bra, men roligt är också att plocka äggen. Många ägg av bra kvalitet ger oss kvitto på hönsens välbefinnande, säger Sten-Sture Stensson. Årets Äggföretagare utses årligen av Svenska Ägg. Målet med utmärkelsen är bland annat att lyfta fram goda förebilder inom näringen. Kontaktpersoner, Svenska Ägg: Charlotte Norrman-Oredsson, ordförande, 0451-363 64 Therese Schultz, vd, 08-787 54 87 Årets Äggproducent 2010, Sten-Sture Stensson, nås på 0708-54 07 28. Svenska Ägg är branschorganisation för den svenska äggnäringen. Medlemmar är äggproducenter, kläckerier, packerier och foderföretag. Läs mer på www.svenskaagg.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Glad västgöte blev Årets Äggföretagare

2010-11-18
Med sitt glada humör och goda hand med hönsen är äggproducenten Sten-Sture Stensson ett föredöme för hela branschen. I dag utsågs han till Årets Äggföretagare 2010.

– En överraskning, men det är klart att jag är glad. Jätteglad, säger Sten-Sture Stensson direkt efter det positiva beskedet.

Sten-Sture Stensson har sin gård på västgötaslätten, i Tranum utanför Lidköping. Ofta tar han emot studiebesök från bland annat dagis och skolklasser och Sten-Sture Stensson är känd för sin förmåga att med glimten i ögat kunna berätta om hönan och ägget.

Sten-Sture Stensson driver sin gård Vrånghult, som är en stiftsgård, tillsammans med hustrun Ann-Sofie. Han är uppvuxen på landet och har lång erfarenhet av höns.

– Redan som tonåring fattade jag tycke för höns, säger han och i dag har man på Vrånghult 24.000 höns, både ekologiska hönor och höns i moderna inredda burar.

Sten-Sture har också deltagit i försök av olika slag som syftar till att utveckla hönshållningen och äggproduktionen.

Sten-Sture Stensson har ett brett engagemang för den svenska äggproduktionen och han har suttit i branschorganisationen Svenska Äggs styrelse och han är ordförande i Skaraborgs Fjäderfäförening.

Sten-Stures arbetsdag börjar alltid med en runda i stallarna för att säkerställa att allt är i sin ordning och att hönorna mår bra. Därefter är det dags att plocka morgonens nyvärpta ägg.

– Det viktigaste är att se till att djuren har det bra, men roligt är också att plocka äggen. Många ägg av bra kvalitet ger oss kvitto på hönsens välbefinnande, säger Sten-Sture Stensson.

Årets Äggföretagare utses årligen av Svenska Ägg. Målet med utmärkelsen är bland annat att lyfta fram goda förebilder inom näringen.

Kontaktpersoner, Svenska Ägg:
Charlotte Norrman-Oredsson, ordförande, 0451-363 64
Therese Schultz, vd, 08-787 54 87
Årets Äggproducent 2010, Sten-Sture Stensson, nås på 0708-54 07 28.

Svenska Ägg är branschorganisation för den svenska äggnäringen. Medlemmar är äggproducenter, kläckerier, packerier och foderföretag. Läs mer på www.svenskaagg.se.
Källa: Svenska Ägg

Senaste nyheter