Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Gefleortens Mejeri tar ansvar för miljön

https://www.klimatsmart.se/images/news/gefle245x158.jpg

Mjölk är ett av människans naturligaste och nyttigaste livsmedel. På Gefleortens Mejeri ingår den goda mjölken, filen och grädden i ett naturligt kretslopp med korna, solen, vattnet och växterna. Mjölken gör nytta i hela kroppen och alla näringsämnen som kroppen behöver finns i mjölk. Mjölk är inte bara gott att dricka den förser din kropp med mycket av det viktigaste näringsämnen som behövs för ett aktivt liv och leverne. Gefleortens Mejeriförening är en av Sveriges minsta mejeriföreningar med verksamhetsinriktining på den lokala marknaden. Gefleortens Mejeriförening är ett K-mjölksmejeri som specialiserat sig på tillverkning och försäljning av mjölk- fil- och gräddprodukter. Ekologiska mjölkleverantörer i Gefleortens: Gefleortens Mejeriförening har idag 15 (+3 fr.o.m nov-09) gårdar som producerar Krav godkänd mjölk till mejeriet i Gävle. Fem av gårdarna ligger i norra Uppland, de övriga i Gästrikland. Från ekogårdarna vägs drygt 4000 ton mjölk in varje år vilket motsvarar ca; 11% av mejeriets totala invägning. In transport från gård till mejeriet sker med ordinarie mjölkbil fast i ett eget ”fack” för den ekologiska mjölken. Ekomjölken förpackas före all annan mjölk i mejeriet för att särhållning av produkterna ska kunna ske. All ekologisk mjölk som tas emot på mejeriet går åt på den egna marknaden. I det ekologiska sortimentet finns just nu åtta produkter; Standard, mellan och lätt- mjölk i en liters förpackningar. Mellanmjölk i 1,5 L, filmjölk, yoghurt naturell, gräddfil, crème fraiche är de senaste eko produkterna i Gefleortens sortiment. De ekologiska gårdarna sköter sina gårdar enligt Kravs regler. De använder inga bekämpningsmedel eller konstgödsel. Även krav på hur djuren ska skötas och utfodras måste följas tex att: alla djur ska ha en ströad liggplats och de nyfödda kalvarna ska gå med kon för att dia några dagar. För mer information och kontakt: Ove Alm, 026-65 05 09, ove.alm@gefleortens.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Gefleortens Mejeri tar ansvar för miljön

2009-12-26
Mjölk är ett av människans naturligaste och nyttigaste livsmedel. På Gefleortens Mejeri ingår den goda mjölken, filen och grädden i ett naturligt kretslopp med korna, solen, vattnet och växterna.

Mjölken gör nytta i hela kroppen och alla näringsämnen som kroppen behöver finns i mjölk. Mjölk är inte bara gott att dricka den förser din kropp med mycket av det viktigaste näringsämnen som behövs för ett aktivt liv och leverne.

Gefleortens Mejeriförening är en av Sveriges minsta mejeriföreningar med verksamhetsinriktining på den lokala marknaden. Gefleortens Mejeriförening är ett K-mjölksmejeri som specialiserat sig på tillverkning och försäljning av mjölk- fil- och gräddprodukter.

Ekologiska mjölkleverantörer i Gefleortens:
Gefleortens Mejeriförening har idag 15 (+3 fr.o.m nov-09) gårdar som producerar Krav godkänd mjölk till mejeriet i Gävle. Fem av gårdarna ligger i norra Uppland, de övriga i Gästrikland. Från ekogårdarna vägs drygt 4000 ton mjölk in varje år vilket motsvarar ca; 11% av mejeriets totala invägning. In transport från gård till mejeriet sker med ordinarie mjölkbil fast i ett eget ”fack” för den ekologiska mjölken. Ekomjölken förpackas före all annan mjölk i mejeriet för att särhållning av produkterna ska kunna ske.

All ekologisk mjölk som tas emot på mejeriet går åt på den egna marknaden. I det ekologiska sortimentet finns just nu åtta produkter; Standard, mellan och lätt- mjölk i en liters förpackningar. Mellanmjölk i 1,5 L, filmjölk, yoghurt naturell, gräddfil, crème fraiche är de senaste eko produkterna i Gefleortens sortiment.

De ekologiska gårdarna sköter sina gårdar enligt Kravs regler. De använder inga bekämpningsmedel eller konstgödsel. Även krav på hur djuren ska skötas och utfodras måste följas tex att: alla djur ska ha en ströad liggplats och de nyfödda kalvarna ska gå med kon för att dia några dagar.

För mer information och kontakt: Ove Alm, 026-65 05 09, ove.alm@gefleortens.se

Senaste nyheter