Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Gävle Energi utdelar Miljö- & Klimatpris

https://www.klimatsmart.se/images/news/gavleenergi250x99.jpg

Kommer Gavlefastigheters klimatarbete att belönas vid den stora företagsgalan Eldklotet på lördag kväll den 24 april? Eller blir det Edsbyns SP Fönster eller den innovativa Mjölkbonden i Yg? De tre företagen är nominerade till Gävle Energis nya Miljö- och Klimatpris. - Vi vill som ansvarstagande energibolag stimulera andra till aktiva klimatinsatser, säger Gävle Energis VD Per Laurell. Det nyinstiftade priset går till ett av de tre företagen i Gävleborg som alla under året visat speciellt intresse inom det här området. • Gavlefastigheter har investerat 130 miljoner kronor för att genomföra energibesparingar. Olje- och eluppvärmda fastigheter har ersatts med klimatsmarta uppvärmningsalternativ. Tack vare en 30 procentig energibesparing har Gävle Stadshus belönats med utmärkelsen GreenBuilding. • SP Fönster i Edsbyn marknadsför och säljer Svanen- och energimärkta fönster. De arbetar med att ständigt förbättra verksamheten och sina produkter ur ett miljöperspektiv, bland annat genom energieffektiviseringar och miljövänligare transportalternativ. • Mjölkbonden Ulf Andersson i Yg, Ljusdals kommun, är inte bara kravleverantör av mjölk. Med egen energiproduktion blir hans gård Olpers inom kort självförsörjande vad gäller el, värme och biogas. Gävle Energi delar ut Miljö- och Klimatpriset i samband med Eldklotgalan som samlar 500 företagare till Folkparken på lördagskvällen den 24 april. För ytterligare information, kontakta Per Laurell, 070 – 414 04 79 eller Ida Lindahl, 070 – 414 04 29.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Gävle Energi utdelar Miljö- & Klimatpris

2010-04-24
Kommer Gavlefastigheters klimatarbete att belönas vid den stora företagsgalan Eldklotet på lördag kväll den 24 april? Eller blir det Edsbyns SP Fönster eller den innovativa Mjölkbonden i Yg? De tre företagen är nominerade till Gävle Energis nya Miljö- och Klimatpris.

- Vi vill som ansvarstagande energibolag stimulera andra till aktiva klimatinsatser, säger Gävle Energis VD Per Laurell.

Det nyinstiftade priset går till ett av de tre företagen i Gävleborg som alla under året visat speciellt intresse inom det här området.
• Gavlefastigheter har investerat 130 miljoner kronor för att genomföra energibesparingar. Olje- och eluppvärmda fastigheter har ersatts med klimatsmarta uppvärmningsalternativ. Tack vare en 30 procentig energibesparing har Gävle Stadshus belönats med utmärkelsen GreenBuilding.
• SP Fönster i Edsbyn marknadsför och säljer Svanen- och energimärkta fönster. De arbetar med att ständigt förbättra verksamheten och sina produkter ur ett miljöperspektiv, bland annat genom energieffektiviseringar och miljövänligare transportalternativ.
• Mjölkbonden Ulf Andersson i Yg, Ljusdals kommun, är inte bara kravleverantör av mjölk. Med egen energiproduktion blir hans gård Olpers inom kort självförsörjande vad gäller el, värme och biogas.

Gävle Energi delar ut Miljö- och Klimatpriset i samband med Eldklotgalan som samlar 500 företagare till Folkparken på lördagskvällen den 24 april.

För ytterligare information, kontakta Per Laurell, 070 – 414 04 79 eller Ida Lindahl, 070 – 414 04 29.

Senaste nyheter