Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Garant Ekostjärna 2014 till Green n’Lean

https://www.klimatsmart.se/images/news/garant-eko250x160.png

Axfoods pris Garant Ekostjärna gick i år till Green n’Lean, ett företag som utvecklar vegetarisk ekologisk, näringsrik färdigmat. Vinnaren utsågs på Ekogalan som arrangerades av Ekoweb den 30 januari på Grand Hôtel i Stockholm. Garant är Axfoods eget varumärke för mat med ca 1 000 produkter varav 140 ekologiska. Produkterna säljs främst i Willys, Hemköps och Tempos butiker. - Både när det gäller ekologisk och vegetarisk färdigmat har det hittills varit ont om produkter, säger Åsa Domeij, Axfoods chef för miljö och socialt ansvar. Green n’Lean jobbar på att utveckla en kategori som har förutsättningar att växa. Juryns motivering: ”Vinnaren har på ett innovativt sätt utvecklat värdekedjan för ekologisk mat med hälsa i fokus. Inom en svagt utvecklad kategori i dagligvaruhandeln där det finns stort behov av nytänkande har man en offensiv målsättning att nå fler än ’de redan frälsta’.” Kriterierna för årets nomineringar av Garant Ekostjärna var att priset skulle gå till ett företag eller en person som med nytänkande och affärskänsla har utvecklat ett eller flera led i värdekedjan – från idé till butik – så att konsumentens urval av prisvärda ekologiska och klimatsmarta produkter ökar. - Vi har instiftat priset för att uppmuntra initiativ och idéer som kan öka försäljningen av ekologisk mat, säger Åsa Domeij, miljöchef på Axfood. För ytterligare information, kontakta: Åsa Domeij, chef miljö och ansvar Axfood AB, tel 073-077 43 07

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Garant Ekostjärna 2014 till Green n’Lean

2014-01-31
Axfoods pris Garant Ekostjärna gick i år till Green n’Lean, ett företag som utvecklar vegetarisk ekologisk, näringsrik färdigmat. Vinnaren utsågs på Ekogalan som arrangerades av Ekoweb den 30 januari på Grand Hôtel i Stockholm.

Garant är Axfoods eget varumärke för mat med ca 1 000 produkter varav 140 ekologiska. Produkterna säljs främst i Willys, Hemköps och Tempos butiker.

- Både när det gäller ekologisk och vegetarisk färdigmat har det hittills varit ont om produkter, säger Åsa Domeij, Axfoods chef för miljö och socialt ansvar. Green n’Lean jobbar på att utveckla en kategori som har förutsättningar att växa.

Juryns motivering:
”Vinnaren har på ett innovativt sätt utvecklat värdekedjan för ekologisk mat med hälsa i fokus. Inom en svagt utvecklad kategori i dagligvaruhandeln där det finns stort behov av nytänkande har man en offensiv målsättning att nå fler än ’de redan frälsta’.”

Kriterierna för årets nomineringar av Garant Ekostjärna var att priset skulle gå till ett företag eller en person som med nytänkande och affärskänsla har utvecklat ett eller flera led i värdekedjan – från idé till butik – så att konsumentens urval av prisvärda ekologiska och klimatsmarta produkter ökar.

- Vi har instiftat priset för att uppmuntra initiativ och idéer som kan öka försäljningen av ekologisk mat, säger Åsa Domeij, miljöchef på Axfood.

För ytterligare information, kontakta:
Åsa Domeij, chef miljö och ansvar Axfood AB, tel 073-077 43 07

Senaste nyheter