Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Garant Eko lanserar tio nya spännande ekologiska tesorter

https://www.klimatsmart.se/images/news/axfood-garant-ekote250x354.jpg

Försäljningen av ekologiska och certifierade teer ökar starkt. Som ett svar på det ökade intresset från konsumenterna släpps denna vecka tio nya tesorter under varumärket Garant Eko. De nya smakerna är spännande. Eller vad sägs om Hisbiscus, blåbär och citron, Lavendel, kamomill och citrongräs, eller Lakrits pepparmynta och Kanel, ingefära och kardemumma. Eller bland de gröna tesorterna: Pepparmynta och choklad, Kokos och apelsin, samt Ingefära, citrus och honung! ─ Delar man upp te lite grovt i svart te, grönt te och örtte så ser man en fortsatt mycket stark utveckling när det gäller framför allt örtte. Även grönt te har en bra tillväxt. ─ Den positiva utvecklingen kan mycket kopplas samman med den hälsotrend vi nu sett under en längre tid, säger Henrik Nilsson, inköpare av kaffe och te på Axfood. Av de tio nya produkterna är fyra pyramidteer, fyra örtteer och två lösviksteer. Samtliga är dubbelcertifierade med Ekologiskt och Fairtrade. Allt svart och grönt te, med Garant Eko som varumärke, kommer från Sri Lanka. Från och med vecka 7 finns de tio nya tesorterna att köpa i Willys, Hemköp och Axfood Närlivs butiker.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Garant Eko lanserar tio nya spännande ekologiska tesorter

2017-02-13
Nya ekologiska tesorter från Garant Eko
Försäljningen av ekologiska och certifierade teer ökar starkt.

Som ett svar på det ökade intresset från konsumenterna släpps denna vecka tio nya tesorter under varumärket Garant Eko.
De nya smakerna är spännande.

Eller vad sägs om Hisbiscus, blåbär och citron, Lavendel, kamomill och citrongräs, eller Lakrits pepparmynta och Kanel, ingefära och kardemumma.

Eller bland de gröna tesorterna: Pepparmynta och choklad, Kokos och apelsin, samt Ingefära, citrus och honung!

─ Delar man upp te lite grovt i svart te, grönt te och örtte så ser man en fortsatt mycket stark utveckling när det gäller framför allt örtte. Även grönt te har en bra tillväxt.

─ Den positiva utvecklingen kan mycket kopplas samman med den hälsotrend vi nu sett under en längre tid, säger Henrik Nilsson, inköpare av kaffe och te på Axfood.

Av de tio nya produkterna är fyra pyramidteer, fyra örtteer och två lösviksteer. Samtliga är dubbelcertifierade med Ekologiskt och Fairtrade. Allt svart och grönt te, med Garant Eko som varumärke, kommer från Sri Lanka.

Från och med vecka 7 finns de tio nya tesorterna att köpa i Willys, Hemköp och Axfood Närlivs butiker.
Källa:

Senaste nyheter