Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Galatea störst inom ekologiska alkoholhaltiga drycker

https://www.klimatsmart.se/images/news/galatea111x120.jpg

Galatea är både pionjär och marknadsledande inom ekologiska alkoholhaltiga drycker i Sverige. Ända sedan starten har vi kunnat erbjuda ett urval ekologiskt producerade drycker, och andelen i vårt sortiment har med åren ständigt ökat. Vi är dessutom den leverantör till Systembolagets sortiment som har störst andel ekologiska produkter. I dagsläget är 20 procent av vår egen tillverkning ekologisk och vi arbetar på att öka den andelen kontinuerligt år för år. Det är en global utveckling och ett ansvar att tillverkning och handel sker med miljövänliga metoder och råvaror. För oss är det också en viktig del av vår affärsidé. Denna insikt har blivit självklar på senare år, men än så länge har inte ens de mest medvetna bryggerierna, vinhusen eller destillerierna alltid råd med en helt grön omställning. Det är viktigt att vi alla hjälps åt efter vår förmåga. Miljöhänsynen är genomgående mycket hög i vår dryckesportfölj. Det hänger dels direkt samman med hantverksmetoderna och småskaligheten hos flera av våra leverantörer, och dels med många tillverkares miljömässigt avancerade teknik. Dessutom har vi en miljöcertifierad hantering via vår egen distributör, KGA Logistik. Inte minst står vi själva för omkring 20 % helt eller delvis ekologiskt märkta sorter ur vår egen tillverkning. Och glöm inte – ekologiskt smakar naturligt och gott! Prova en ekologisk brittisk och fantastisk ale från Brakspear, en lika härlig pilsner från TT, eller varför inte botanisera bland våra ekologiska spritdrycker ur Good ol’ Sailor-serien! En fråga som ofta dyker upp när det handlar om valet av produkter är om ekologiskt är att föredra framför närodlat?

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Galatea störst inom ekologiska alkoholhaltiga drycker

2014-06-08
Galatea är både pionjär och marknadsledande inom ekologiska alkoholhaltiga drycker i Sverige.
Ända sedan starten har vi kunnat erbjuda ett urval ekologiskt producerade drycker, och andelen i vårt sortiment har med åren ständigt ökat. Vi är dessutom den leverantör till Systembolagets sortiment som har störst andel ekologiska produkter.

I dagsläget är 20 procent av vår egen tillverkning ekologisk och vi arbetar på att öka den andelen kontinuerligt år för år.

Det är en global utveckling och ett ansvar att tillverkning och handel sker med miljövänliga metoder och råvaror. För oss är det också en viktig del av vår affärsidé. Denna insikt har blivit självklar på senare år, men än så länge har inte ens de mest medvetna bryggerierna, vinhusen eller destillerierna alltid råd med en helt grön omställning. Det är viktigt att vi alla hjälps åt efter vår förmåga.

Miljöhänsynen är genomgående mycket hög i vår dryckesportfölj. Det hänger dels direkt samman med hantverksmetoderna och småskaligheten hos flera av våra leverantörer, och dels med många tillverkares miljömässigt avancerade teknik. Dessutom har vi en miljöcertifierad hantering via vår egen distributör, KGA Logistik. Inte minst står vi själva för omkring 20 % helt eller delvis ekologiskt märkta sorter ur vår egen tillverkning.

Och glöm inte – ekologiskt smakar naturligt och gott! Prova en ekologisk brittisk och fantastisk ale från Brakspear, en lika härlig pilsner från TT, eller varför inte botanisera bland våra ekologiska spritdrycker ur Good ol’ Sailor-serien!

En fråga som ofta dyker upp när det handlar om valet av produkter är om ekologiskt är att föredra framför närodlat?

En tumregel är att ekologiskt är bättre för världen än närodlat, även om närodlat och ekologiskt tillsammans är att föredra – då man både gynnar bygden och miljön samtidigt.

Vi tycker att Naturskyddsföreningen besvarar den frågan bra här:
www.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/jordbruk/eko/8-satt-att-doda-myter-om-ekologiskt

Lista över Galateas ekologiska drycker:
www.galatea.se/tag/ekologisk/

Senaste nyheter