Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

FramtidensMat lägger fokus på IFD-mat

https://www.klimatsmart.se/images/news/framtidensmat250x161.jpg

FramtidensMat lanserade sin första matkasse 2008 och har rönt stora framgångar i Stockholm och Uppsala, mycket på grund av sin ekologiska och hälsosamma företagsnisch. FramtidensMat levererar sina matkassar direkt hem till dörren varje söndag. Under våren 2012 riktar vi successivt om våra kassar till ett större fokus på IFD-mat. IFD står för ”Inflammation Free Diet”, som kan översättas till ”inflammationsfri diet” på svenska. I maten ingår livmedel som främjar friskprocesserna i kroppen och motverkar kronisk inflammation. Det är friskkost som till stor del består av färgrika grönsaker, fisk, raps- och olivolja, nötter och frön. De bästa kryddorna är vitlök, lök, ingefära, curry, gurkmeja, cayennepeppar och chili, som var och en är starkt inflammationsdämpande. Vi lever i en tid då många anser att det är viktigt att äta bra mat och vill ha inspiration till att laga gott och varierat, detta samtidigt som många upplever att man har allt mindre tid. Hos FramtidensMat är middagarna planerade, provlagade och näringsberäknade av dietist och kostrådgivare. Kassen innehåller råvaror för fem nyttiga, goda middagar och tillhörande hälsosamma, säsongsbetonade recept. Ca 50 % av kassens varor är ekologiska, KRAV- eller närproducerade. Alla rätter är lätta att laga och tillagningstiden ligger för det mesta omkring 30-35 minuter. Vi vill erbjuda både ett enklare liv och större flexibilitet, därför är våra produkter färska och fräscha. Ambitionen är att vi ska använda fler grönsaker i matlagningen för att det är sunt och för att minska skadlig klimatpåverkan. - I matkassen finner ni färska, goda råvaror, utvalda med omsorg. - Vi har fokus på antiinflammatorisk mat, så kallad IFD-mat. - Fem middagar för fyra personer. - Vi har haft äran att leverera matkassar sedan 2008, det är vi stolta och ödmjuka över! - Välj matkassen som passar din familj! - Mixkasse eller vegetarisk matkasse. - Ingen bindningstid. - Leverans på söndagar. FramtidensMat erbjuder alla nya kunder ett prova-på-erbjudande på den första matkassen (5 middagar för 4 personer) – Nu endast 499 kr för vegetariska och 595 kr för mixkassen! För mer information, kontakta: info@framtidensmat.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

FramtidensMat lägger fokus på IFD-mat

2012-05-23
FramtidensMat lanserade sin första matkasse 2008 och har rönt stora framgångar i Stockholm och Uppsala, mycket på grund av sin ekologiska och hälsosamma företagsnisch. FramtidensMat levererar sina matkassar direkt hem till dörren varje söndag.

Under våren 2012 riktar vi successivt om våra kassar till ett större fokus på IFD-mat.

IFD står för ”Inflammation Free Diet”, som kan översättas till ”inflammationsfri diet” på svenska. I maten ingår livmedel som främjar friskprocesserna i kroppen och motverkar kronisk inflammation. Det är friskkost som till stor del består av färgrika grönsaker, fisk, raps- och olivolja, nötter och frön. De bästa kryddorna är vitlök, lök, ingefära, curry, gurkmeja, cayennepeppar och chili, som var och en är starkt inflammationsdämpande.

Vi lever i en tid då många anser att det är viktigt att äta bra mat och vill ha inspiration till att laga gott och varierat, detta samtidigt som många upplever att man har allt mindre tid. Hos FramtidensMat är middagarna planerade, provlagade och näringsberäknade av dietist och kostrådgivare.

Kassen innehåller råvaror för fem nyttiga, goda middagar och tillhörande hälsosamma, säsongsbetonade recept. Ca 50 % av kassens varor är ekologiska, KRAV- eller närproducerade.

Alla rätter är lätta att laga och tillagningstiden ligger för det mesta omkring 30-35 minuter. Vi vill erbjuda både ett enklare liv och större flexibilitet, därför är våra produkter färska och fräscha.

Ambitionen är att vi ska använda fler grönsaker i matlagningen för att det är sunt och för att minska skadlig klimatpåverkan.

- I matkassen finner ni färska, goda råvaror, utvalda med omsorg.
- Vi har fokus på antiinflammatorisk mat, så kallad IFD-mat.
- Fem middagar för fyra personer.
- Vi har haft äran att leverera matkassar sedan 2008, det är vi stolta och ödmjuka över!
- Välj matkassen som passar din familj!
- Mixkasse eller vegetarisk matkasse.
- Ingen bindningstid.
- Leverans på söndagar.

FramtidensMat erbjuder alla nya kunder ett prova-på-erbjudande på den första matkassen (5 middagar för 4 personer) – Nu endast 499 kr för vegetariska och 595 kr för mixkassen!

För mer information, kontakta:
info@framtidensmat.se

Senaste nyheter