Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Första steget mot en trafikplan i Örebro

https://www.klimatsmart.se/images/news/buss250x161.jpg

Nu tar vi ett helhetsgrepp på trafikfrågan i Örebro kommun och blickar framåt. Hur ska trafiksystemet utformas så att vi får en hållbar stad med god tillgänglighet där vi också kan känna oss trygga i framtiden? Ett trafiksystem i balans är en förutsättning för en hållbar stadsutveckling. Detta vill vi uppnå i Örebro genom mer fokus på gående, cyklister och kollektivtrafik och kloka avvägningar mellan miljö, tillgänglighet, trygghet och andra kvaliteter. Målsättningen är en trafikplan som aktivt bidrar till ett mer attraktivt och hållbart Örebro. Trafikplanen ska omfatta all trafik, gång-, cykel-, bil- och kollektivtrafik. Tung trafik och parkeringsfrågor ingår också. Trafikplanen ska visa vägen till ett balanserat trafiksystem som stödjer Örebros utveckling. Syftet är att ta fram ett samlat beslutsunderlag för trafiksystemet som blir vägledande under ett antal år. Trafikplanen ska ge svar på ett antal frågor, exempelvis: Hur kan målen i transportplanen (pdf, 680 kB) förverkligas och vilka fysiska åtgärder behöver göras? Hur kan vi påverka trafiken centrum när Gustavsviksbron, CV-gatan, Södra vägen är byggda? Hur får vi kortare restider med nya stadstrafiken? Som ett första steg i trafikplanen har vi gjort en nulägesbeskrivning. Syftet med nulägesbeskrivningen är beskriva tillståndet i trafiksystemet. Vilka är de goda sidorna i Örebro, vilka är bristerna och vad kan utvecklas? Nästa steg genomförs under 2010 genom arbete med alternativ och åtgärder. Våren 2011 beräknas trafikplanen vara färdig. Avsikten är att trafikplanen på sikt ska utgöra ett s.k. tematiskt tillägg kommunens översiktsplan och då ersätta det avsnitt som handlar om trafik. För mer information och kontakt: Anna Kero, anna.kero@orebro.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Första steget mot en trafikplan i Örebro

2010-01-22
Nu tar vi ett helhetsgrepp på trafikfrågan i Örebro kommun och blickar framåt. Hur ska trafiksystemet utformas så att vi får en hållbar stad med god tillgänglighet där vi också kan känna oss trygga i framtiden?

Ett trafiksystem i balans är en förutsättning för en hållbar stadsutveckling. Detta vill vi uppnå i Örebro genom mer fokus på gående, cyklister och kollektivtrafik och kloka avvägningar mellan miljö, tillgänglighet, trygghet och andra kvaliteter. Målsättningen är en trafikplan som aktivt bidrar till ett mer attraktivt och hållbart Örebro. Trafikplanen ska omfatta all trafik, gång-, cykel-, bil- och kollektivtrafik. Tung trafik och parkeringsfrågor ingår också.

Trafikplanen ska visa vägen till ett balanserat trafiksystem som stödjer Örebros utveckling. Syftet är att ta fram ett samlat beslutsunderlag för trafiksystemet som blir vägledande under ett antal år. Trafikplanen ska ge svar på ett antal frågor, exempelvis: Hur kan målen i transportplanen (pdf, 680 kB) förverkligas och vilka fysiska åtgärder behöver göras? Hur kan vi påverka trafiken centrum när Gustavsviksbron, CV-gatan, Södra vägen är byggda? Hur får vi kortare restider med nya stadstrafiken?

Som ett första steg i trafikplanen har vi gjort en nulägesbeskrivning. Syftet med nulägesbeskrivningen är beskriva tillståndet i trafiksystemet. Vilka är de goda sidorna i Örebro, vilka är bristerna och vad kan utvecklas?

Nästa steg genomförs under 2010 genom arbete med alternativ och åtgärder. Våren 2011 beräknas trafikplanen vara färdig.

Avsikten är att trafikplanen på sikt ska utgöra ett s.k. tematiskt tillägg kommunens översiktsplan och då ersätta det avsnitt som handlar om trafik.

För mer information och kontakt: Anna Kero, anna.kero@orebro.se

Ladda ner trafikplanens nulägesbeskrivning här:
www.orebro.se/download/18.15e431731248ade618e800025566/Trafikplan+-+nul%C3%A4gesbeskrivning.pdf

Senaste nyheter