
Redaktör:
Jens Ljunggren
Första indiska restaurangen KRAV-certifieras
2014-01-20

Bra råvaror och stor efterfrågan från restauranggästerna – nu väljer den prisbelönta restaurangkedjan Indian Garden att KRAV-certifiera sina fyra restauranger i Stockholm.
Indian Garden är utsedd till Europas bästa indiska restaurang och blir den första indiska restaurangen med en KRAV-certifiering.
– Vi vill jobba med de bästa råvarorna och därför köper vi mycket KRAV-märkt och ekologiskt. Dessutom är det KRAV som gästerna vill ha, säger Karim Razaul, grundare och ägare av Indian Garden. Han är en av få mottagare av det britiska priset "Taste of Britain" som han fick 2010 för bästa och mest kreativa europeiska ”curry cuisine” av magasinet ”Curry Life in England”.
Indian Garden är även en flerfaldig vinnare av Dagens Nyheters Gulddrake.
Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:
• Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
• Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
• Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter
– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.
Indian Garden restaurangerna har idag ett KRAV-märke:
– Vi vill verkligen öka mängden KRAV-märkt mat. Vi vill kunna servera maträtter som är helt gjord på ekologiska råvaror, säger Karim Razaul.
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering.
Läs mer på:
Indian Garden: www.indiangarden.nu/
Kontakt:
Razaul, Indian Garden, 0736510562
Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17
Kristin Cooper, Pressansvarig KRAV, 070-665 95 30
Det här är KRAV:
Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.
• Tillsammans med konsumenter, producenter och handeln har KRAV under 25 års tid drivit fram en ekologisk marknad i Sverige.
• I dag finns det över 4 000 KRAV-lantbrukare, 6 200 KRAV-certifierade produkter och cirka 2 000 livsmedelsföretag, butiker och restauranger.
• All KRAV-produktion kontrolleras.
• Läs mer på www.krav.se
Indian Garden är utsedd till Europas bästa indiska restaurang och blir den första indiska restaurangen med en KRAV-certifiering.
– Vi vill jobba med de bästa råvarorna och därför köper vi mycket KRAV-märkt och ekologiskt. Dessutom är det KRAV som gästerna vill ha, säger Karim Razaul, grundare och ägare av Indian Garden. Han är en av få mottagare av det britiska priset "Taste of Britain" som han fick 2010 för bästa och mest kreativa europeiska ”curry cuisine” av magasinet ”Curry Life in England”.
Indian Garden är även en flerfaldig vinnare av Dagens Nyheters Gulddrake.
Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:
• Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
• Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
• Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter
– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.
Indian Garden restaurangerna har idag ett KRAV-märke:
– Vi vill verkligen öka mängden KRAV-märkt mat. Vi vill kunna servera maträtter som är helt gjord på ekologiska råvaror, säger Karim Razaul.
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering.
Läs mer på:
Indian Garden: www.indiangarden.nu/
Kontakt:
Razaul, Indian Garden, 0736510562
Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17
Kristin Cooper, Pressansvarig KRAV, 070-665 95 30
Det här är KRAV:
Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.
• Tillsammans med konsumenter, producenter och handeln har KRAV under 25 års tid drivit fram en ekologisk marknad i Sverige.
• I dag finns det över 4 000 KRAV-lantbrukare, 6 200 KRAV-certifierade produkter och cirka 2 000 livsmedelsföretag, butiker och restauranger.
• All KRAV-produktion kontrolleras.
• Läs mer på www.krav.se
Källor: KRAV, Indian Garden
Senaste nyheter
-
2023-10-30
Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovationWorld Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge.… -
2023-09-20
En av Sveriges största solcellsparker planeras i HallandStatkraft lämnade förra veckan in anmälan om samråd, enligt 12 kapitlet 6§ miljöbalken, för att… -
2023-09-18
Ny avfallstjänst hjälper företag minska koldioxidutsläppStena Recycling lanserar en ny digital tjänst som ska ge företag mer kunskap om hur deras… -
2023-09-13
Göteborg först med batteri-swap för elmopederTvå innovationsprojekt har banat väg för en ny satsning inom mikromobilitet och logistik i… -
2023-09-11
Åtta av tio vill ha mer grönska i svenska städerBevarandet av den biologiska mångfalden och ekosystemen har inte bara ett egenvärde, utan är… -
2023-09-08
Ekologisk höstmarknad i Järna 9 septNu på lördag den 9 september kl. 10-16 kommer vi vara med på Skillebyholms höstmarknad! Vi… -
2023-09-06
Ny kalkylator visar stora vinster med ekologisktGenom att välja ekologiskt i matbutiken kan stora mängder bekämpningsmedel och konstgödsel stoppas.… -
2023-09-01
Stor outnyttjad potential i cirkulär ekonomi i NordenEn förhållandevis liten andel av den nordiska industrin är i dag cirkulär och det finns stora… -
2023-08-30
Var med och rösta fram Sveriges bästa klimat startupNär ansökningstiden nu löpt ut för årets upplaga av Startup 4 Climate, en av Europas största… -
2023-08-28
Världens största flytandegörningsenhet för biogas i SödertörnBiokraft passerade i torsdags en viktig milstolpe när den nybyggda anläggningen för flytandegörning…