Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Fler KRAV-odlare behövs

https://www.klimatsmart.se/images/news/kravodlare250x171.jpg

Nu skickar KRAV ännu fler vykort till svenska konventionella spannmålsodlare. Denna gång med uppmaningen att besöka Slätte Ekodag, utanför Töreboda, den 8 juni. Det behövs mer KRAV-certifierad spannmål, åkerböna, oljeväxter och vallfrö. Den stora efterfrågan gäller både foder till KRAV-certifierade djur, spannmål till kvarnar och frö till fröfirmorna. För att öka intresset för KRAV-certifierad spannmålsodling skickade KRAV tidigare i år ett vykort med uppmaningen att bli KRAV-odlare till över 4 000 spannmålsodlare i Sverige. Nu får spannmålsodlare återigen ett vykort där de bjuds in till KRAV-bonden Emil Olsson på Slätte gård i Västergötland. – Det bästa med att vara KRAV-certifierad odlare är pengarna och att det är väldigt skoj, säger Emil Olsson som för andra året i rad anordnar Slätte Ekodag där han visar sina grödor och maskiner. Emil Olsson syns även på mötesplatsen för KRAV-odlare på krav.se. Där delar han och sju andra KRAV-odlare med sig av tips och idéer för att inspirera och hjälpa andra spannmålsbönder att ställa om. På KRAVs hemsida presenteras, förutom Emil Olsson, också: Magnus Andersson, Björnegården, Lidköping Stefan Andersson, Kungsör, Västmanland Lars Askling, Fornåsa, Östergötland Per Fredriksson, Storegården i Kestad, Götene Bengt Åke Karlsson, Motala, Östergötland Elisabeth Svensk, Björkvik, Sörmland Mats Wennberg, Ärentuna prästgård, Uppland – Genom att öka kunskapen om KRAV-odlingens alla fördelar hoppas vi att fler lantbrukare ska få upp ögonen för att det är lönsamt, roligt och utmanande, säger Johan Ceije, chef för Kundvård & försäljning, KRAV. För mer information, kontakta: Emil Olsson, KRAV-odlare, 0709 14 44 66 Johan Cejie, chef för kundvård och försäljning, KRAV, 018-17 45 17 Kristin Cooper, KRAV, 070-665 95 30.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Fler KRAV-odlare behövs

2012-06-05
Nu skickar KRAV ännu fler vykort till svenska konventionella spannmålsodlare. Denna gång med uppmaningen att besöka Slätte Ekodag, utanför Töreboda, den 8 juni.

Det behövs mer KRAV-certifierad spannmål, åkerböna, oljeväxter och vallfrö. Den stora efterfrågan gäller både foder till KRAV-certifierade djur, spannmål till kvarnar och frö till fröfirmorna.

För att öka intresset för KRAV-certifierad spannmålsodling skickade KRAV tidigare i år ett vykort med uppmaningen att bli KRAV-odlare till över 4 000 spannmålsodlare i Sverige. Nu får spannmålsodlare återigen ett vykort där de bjuds in till KRAV-bonden Emil Olsson på Slätte gård i Västergötland.

– Det bästa med att vara KRAV-certifierad odlare är pengarna och att det är väldigt skoj, säger Emil Olsson som för andra året i rad anordnar Slätte Ekodag där han visar sina grödor och maskiner.

Emil Olsson syns även på mötesplatsen för KRAV-odlare på krav.se. Där delar han och sju andra KRAV-odlare med sig av tips och idéer för att inspirera och hjälpa andra spannmålsbönder att ställa om.

På KRAVs hemsida presenteras, förutom Emil Olsson, också:
Magnus Andersson, Björnegården, Lidköping
Stefan Andersson, Kungsör, Västmanland
Lars Askling, Fornåsa, Östergötland
Per Fredriksson, Storegården i Kestad, Götene
Bengt Åke Karlsson, Motala, Östergötland
Elisabeth Svensk, Björkvik, Sörmland
Mats Wennberg, Ärentuna prästgård, Uppland

– Genom att öka kunskapen om KRAV-odlingens alla fördelar hoppas vi att fler lantbrukare ska få upp ögonen för att det är lönsamt, roligt och utmanande, säger Johan Ceije, chef för Kundvård & försäljning, KRAV.

För mer information, kontakta:
Emil Olsson, KRAV-odlare, 0709 14 44 66
Johan Cejie, chef för kundvård och försäljning, KRAV, 018-17 45 17
Kristin Cooper, KRAV, 070-665 95 30.
Källa: KRAV

Senaste nyheter