Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Exibea nominerad till E-Prize

https://www.klimatsmart.se/images/news/innovatum200x41ftyhj.gif

Blir Exibea en av årets energihjältar? För andra året i rad delar Veckans Affärer tillsammans med E. ON ut E-Prize till Sveriges energieffektivaste företag. Finalist i kategorin bästa småföretag är Exibea, inkubatorföretag på Innovatum Teknikpark i Trollhättan. Den 20 maj koras vinnaren på China Teatern i Stockholm. Exibea har utvecklat Eliq, en energidisplay som är kompatibel med de moderna fjärravlästa elmätarna och nyttjar dessa för att kostnadseffektivt tillgodose konsumentens behov av bättre information kring elförbrukningen. Eliq släpps på marknaden i slutet på juni och kommer säljas på www.exibea.se och via utvalda samarbetspartners. Exibeas produkt är lättanvänd och kan installeras av användaren själv. Den är utvecklad för villaägare och visualiserar elförbrukningen i realtid. Det innebär att användaren kan se exakt vad hon eller han sparat genom att stänga av TV:n eller släcka lampan. År 2009 utsågs Exibea till en av sex Climat Solvers av Världsnaturfonden WWF. För att bli en Climate Solver krävs det att innovationen har en global potential och att den fram till 2020 kan bidra med ett minskat koldioxidutsläpp på minst 20 miljoner ton per år. E-Prize delas ut till företag som bidrar till ett mer hållbart Sverige. Priset går till det företag som utifrån sin storlek och sina förutsättningar på det mest innovativa, affärsskapande och effektiva sättet arbetat med energianvändning. Nytt för i år är att priset delas ut i två kategorier, ett för storföretag och ett för småföretag. Exibea är ett av tre företag som gått till final i klassen småföretag. - Det är givetvis roligt att uppmärksammas! Att bli finalist innebär en bekräftelse på att fler än vi tycker att vår energidisplay är en bra lösning för att spara energi. Dessutom ger nomineringen Eliq en kvalitetsstämpel, som ligger rätt i tiden då vi snart lanserar produkten på marknaden, säger Joakim Ottander, vd Exibea. För mer information, kontakta: Joakim Ottander, 0735-05 90 11.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Exibea nominerad till E-Prize

2010-05-17
Blir Exibea en av årets energihjältar? För andra året i rad delar Veckans Affärer tillsammans med E. ON ut E-Prize till Sveriges energieffektivaste företag. Finalist i kategorin bästa småföretag är Exibea, inkubatorföretag på Innovatum Teknikpark i Trollhättan. Den 20 maj koras vinnaren på China Teatern i Stockholm.

Exibea har utvecklat Eliq, en energidisplay som är kompatibel med de moderna fjärravlästa elmätarna och nyttjar dessa för att kostnadseffektivt tillgodose konsumentens behov av bättre information kring elförbrukningen. Eliq släpps på marknaden i slutet på juni och kommer säljas på www.exibea.se och via utvalda samarbetspartners.

Exibeas produkt är lättanvänd och kan installeras av användaren själv. Den är utvecklad för villaägare och visualiserar elförbrukningen i realtid. Det innebär att användaren kan se exakt vad hon eller han sparat genom att stänga av TV:n eller släcka lampan.

År 2009 utsågs Exibea till en av sex Climat Solvers av Världsnaturfonden WWF. För att bli en Climate Solver krävs det att innovationen har en global potential och att den fram till 2020 kan bidra med ett minskat koldioxidutsläpp på minst 20 miljoner ton per år.

E-Prize delas ut till företag som bidrar till ett mer hållbart Sverige. Priset går till det företag som utifrån sin storlek och sina förutsättningar på det mest innovativa, affärsskapande och effektiva sättet arbetat med energianvändning. Nytt för i år är att priset delas ut i två kategorier, ett för storföretag och ett för småföretag. Exibea är ett av tre företag som gått till final i klassen småföretag.

- Det är givetvis roligt att uppmärksammas! Att bli finalist innebär en bekräftelse på att fler än vi tycker att vår energidisplay är en bra lösning för att spara energi. Dessutom ger nomineringen Eliq en kvalitetsstämpel, som ligger rätt i tiden då vi snart lanserar produkten på marknaden, säger Joakim Ottander, vd Exibea.

För mer information, kontakta: Joakim Ottander, 0735-05 90 11.

Senaste nyheter