Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Enkelt att tanka biogas i Uppsala

https://www.klimatsmart.se/images/news/eon-biogas250x167.jpg

I slutet av maj öppnade E.ON i samarbete med OKQ8 en ny biogaspump på Kumlagatan 4 i Uppsala. Det innebär att Uppsalas nära tusen biogasbilister nu har tillgång till tre tankstationer i staden. Öppningen är en del av E.ON:s satsning på att bygga ut antalet tankställen i och utanför Stockholm och Uppsala. - Med den här tankstationen och de andra vi öppnar i områdena runt Stockholm och Uppsala vill vi göra det enklare att köra biogasbil och uppmuntra ännu fler att gå över till biogas, säger Michelle Ekman, Fordonsgasansvarig region öst på E.ON Gas Sverige. Vi firar den nya tankstationen genom att sänka priset med 1 krona/kg under sommarmånaderna, juni-augusti. Stationen på Kumlagatan 4 i Uppsala är en del av E.ON:s utbyggnad av tankställen i regionen kring Stockholm och Uppsala. Till sommaren kommer E.ON ha byggt och driftsatt ytterligare tre publika tankställen i Järfälla, Enköping och Norrtälje – där Järfälla redan är i drift och Enköping och Norrtälje öppnar inom kort. Totalt finns det nu ett trettiotal tankstationer för biogas i regionen. Uppsala – en föregångare inom biogas: Uppsala kommun var en av de första kommunerna som satsade på biogas och biogasbussar. Kommunen har ambitiösa miljömål och siktar på att reducera utsläppen från transporter till nära noll år 2030. Kommunens egna fordon ska vara fossilbränslefria redan 2020. Den nya biogasstationen i Uppsala är ett steg på vägen. - Biogas är ett utmärkt drivmedel eftersom det har låg klimatpåverkan. Det är både ett miljö- och kostnadseffektivt alternativ som dessutom bidrar till klimatomställningen. Med fler tankställen blir det enklare för bilister att välja biogasbil, säger Maria Gardfjell (MP), kommunalråd i Uppsala. I dagsläget har Uppsala kommun 980 registrerade privata gasbilar, 108 gasbussar och 65 gaslastbilar. För mer information vänligen kontakta: Michelle Ekman, Fordonsgasansvarig, region öst, E.ON Gas Sverige AB E-post: michelle.ekman@eon.se Tel: +46 725-26 40 73 Biogasens utveckling: Utvecklingen av gasdrivna fordon har pågått i många år och idag finns gasfordon i alla storlekar och modeller. I slutet av 2015 fanns det 53 122 gasfordon i Sverige. Av dessa var 2 372 bussar, 805 tunga fordon och resterande personbilar och skåpbilar. Antalet gastankstationer i landet ökade under året och det finns idag 163 publika tankställen, varav 45 tillhandahålls av E.ON. Av den samlade leveransen fordonsgas under 2015 stod biogas för över 70 procent vilket är en historiskt hög nivå.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Enkelt att tanka biogas i Uppsala

2016-07-27
I slutet av maj öppnade E.ON i samarbete med OKQ8 en ny biogaspump på Kumlagatan 4 i Uppsala. Det innebär att Uppsalas nära tusen biogasbilister nu har tillgång till tre tankstationer i staden. Öppningen är en del av E.ON:s satsning på att bygga ut antalet tankställen i och utanför Stockholm och Uppsala.

- Med den här tankstationen och de andra vi öppnar i områdena runt Stockholm och Uppsala vill vi göra det enklare att köra biogasbil och uppmuntra ännu fler att gå över till biogas, säger Michelle Ekman, Fordonsgasansvarig region öst på E.ON Gas Sverige. Vi firar den nya tankstationen genom att sänka priset med 1 krona/kg under sommarmånaderna, juni-augusti.

Stationen på Kumlagatan 4 i Uppsala är en del av E.ON:s utbyggnad av tankställen i regionen kring Stockholm och Uppsala. Till sommaren kommer E.ON ha byggt och driftsatt ytterligare tre publika tankställen i Järfälla, Enköping och Norrtälje – där Järfälla redan är i drift och Enköping och Norrtälje öppnar inom kort. Totalt finns det nu ett trettiotal tankstationer för biogas i regionen.

Uppsala – en föregångare inom biogas:
Uppsala kommun var en av de första kommunerna som satsade på biogas och biogasbussar. Kommunen har ambitiösa miljömål och siktar på att reducera utsläppen från transporter till nära noll år 2030. Kommunens egna fordon ska vara fossilbränslefria redan 2020.

Den nya biogasstationen i Uppsala är ett steg på vägen.

- Biogas är ett utmärkt drivmedel eftersom det har låg klimatpåverkan. Det är både ett miljö- och kostnadseffektivt alternativ som dessutom bidrar till klimatomställningen. Med fler tankställen blir det enklare för bilister att välja biogasbil, säger Maria Gardfjell (MP), kommunalråd i Uppsala.

I dagsläget har Uppsala kommun 980 registrerade privata gasbilar, 108 gasbussar och 65 gaslastbilar.

För mer information vänligen kontakta:
Michelle Ekman, Fordonsgasansvarig, region öst, E.ON Gas Sverige AB
E-post: michelle.ekman@eon.se
Tel: +46 725-26 40 73

Biogasens utveckling:
Utvecklingen av gasdrivna fordon har pågått i många år och idag finns gasfordon i alla storlekar och modeller. I slutet av 2015 fanns det 53 122 gasfordon i Sverige. Av dessa var 2 372 bussar, 805 tunga fordon och resterande personbilar och skåpbilar. Antalet gastankstationer i landet ökade under året och det finns idag 163 publika tankställen, varav 45 tillhandahålls av E.ON. Av den samlade leveransen fordonsgas under 2015 stod biogas för över 70 procent vilket är en historiskt hög nivå.
Källa: EON

Senaste nyheter