Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Elvedon - GB Labs lanserar motmedel mot räckviddsångest

https://www.klimatsmart.se/images/news/

I takt med alltfler bilister väljer elbil har vårdinrättningar i hela landet märk en stor anstormning av bilister som söker hjälp för kraftiga symtom av räckviddsångest som kan utvecklas till kroniska problem. Med sikte att utrota räckviddsångesten lanserar GB-Labs idag det senaste inom läkemedelsområdet, Elvedon, för att lindra tillfällig räckviddsångest och dess olika syntom. Elvedon är receptfri och finns på välsorterade apotek och butiker. Doctor Hans Jörgen Reichweite, utvecklingschef hos GB-Labs säger ”Olyckligtvis har bristen på politisk vilja och åtgärder från staten och kommuner, gjort att vi varit tvungna att snabbt ta fram botemedel mot räckviddsångest.” Samtidig inleds en landsomfattande informationskampanj för att informera allmänhet och berörda myndigheter om den allvarliga situationen. Genom lokala och regionala kris- och insatsgrupper i samarbete med den statliga hälsoinstitutet kommer Elvedon att erbjudas gratis till nyblivna elbilsförare med hopp att ta kontroll över spridningen av räckviddsångest-epidemin. Elvedon levereas med en kraftig rekommendation att endast användas för att bota tillfällig räckviddsångest, den är ej för långvarigt bruk. Elbilsanvändare bör lära sig hantera sin räckviddsångest t.ex. genom att: - Skaffa sig kännedom om laddmöjligheter i din omgivning: Finns det t.ex. eluttag, laddstolpar eller snabbladdningsstationer? - Göra en realistisk bedömning av dina körsträckor: Hur ofta kör du verkligen över tjugo mil per dag? - Överväga andra färdmedel än bil för längre resor, såsom tåg. På förpackningen står att ”Om räckviddsångesten trots detta består kan du ha drabbats av svårartad fossilbränsleindoktrinering. Mot detta hjälper endast regelbunden elbilsanvändning.” GB-Labs anger också att Elvedon ska ”Förvaras utom räckhåll för cyklister, fotgängare och kollektivtrafikresenärer – elbilen ska ersätta fossilbränslebilar, inte redan hållbara trafikslag.” Behovet av Elvedon bekräftas av Elbilsrekordets besök i ett 40-tal av landets kommuner, som på många håll förvisso arbetar utmärkt för avgasfri bilism, men har mycket kvar att göra. Imorgon onsdag klockan 11 koras Elbilsbästa Kommun av Gröna Bilister. För mer information, kontakta: Mattias Goldmann, projektledare Elbilsrekordet, 070-309 00 45, mattias.goldmann@gronabilister.se Martin Prieto Beaulieu, projektledare Elvedon, 07-213 20 55, martin.prieto.beaulieu@gronabilister.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Elvedon - GB Labs lanserar motmedel mot räckviddsångest

2013-07-02
I takt med alltfler bilister väljer elbil har vårdinrättningar i hela landet märk en stor anstormning av bilister som söker hjälp för kraftiga symtom av räckviddsångest som kan utvecklas till kroniska problem.

Med sikte att utrota räckviddsångesten lanserar GB-Labs idag det senaste inom läkemedelsområdet, Elvedon, för att lindra tillfällig räckviddsångest och dess olika syntom. Elvedon är receptfri och finns på välsorterade apotek och butiker.

Doctor Hans Jörgen Reichweite, utvecklingschef hos GB-Labs säger ”Olyckligtvis har bristen på politisk vilja och åtgärder från staten och kommuner, gjort att vi varit tvungna att snabbt ta fram botemedel mot räckviddsångest.”

Samtidig inleds en landsomfattande informationskampanj för att informera allmänhet och berörda myndigheter om den allvarliga situationen. Genom lokala och regionala kris- och insatsgrupper i samarbete med den statliga hälsoinstitutet kommer Elvedon att erbjudas gratis till nyblivna elbilsförare med hopp att ta kontroll över spridningen av räckviddsångest-epidemin.

Elvedon levereas med en kraftig rekommendation att endast användas för att bota tillfällig räckviddsångest, den är ej för långvarigt bruk. Elbilsanvändare bör lära sig hantera sin räckviddsångest t.ex. genom att:

- Skaffa sig kännedom om laddmöjligheter i din omgivning: Finns det t.ex. eluttag, laddstolpar eller snabbladdningsstationer?

- Göra en realistisk bedömning av dina körsträckor: Hur ofta kör du verkligen över tjugo mil per dag?

- Överväga andra färdmedel än bil för längre resor, såsom tåg.

På förpackningen står att ”Om räckviddsångesten trots detta består kan du ha drabbats av svårartad fossilbränsleindoktrinering. Mot detta hjälper endast regelbunden elbilsanvändning.”

GB-Labs anger också att Elvedon ska ”Förvaras utom räckhåll för cyklister, fotgängare och kollektivtrafikresenärer – elbilen ska ersätta fossilbränslebilar, inte redan hållbara trafikslag.”

Behovet av Elvedon bekräftas av Elbilsrekordets besök i ett 40-tal av landets kommuner, som på många håll förvisso arbetar utmärkt för avgasfri bilism, men har mycket kvar att göra. Imorgon onsdag klockan 11 koras Elbilsbästa Kommun av Gröna Bilister.

För mer information, kontakta:
Mattias Goldmann, projektledare Elbilsrekordet, 070-309 00 45, mattias.goldmann@gronabilister.se
Martin Prieto Beaulieu, projektledare Elvedon, 07-213 20 55, martin.prieto.beaulieu@gronabilister.se.

Läs mer om Elvedon på www.elvedon.se och www.elbilsrekordet.se

Senaste nyheter