Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Elbilsrekordet på Öresundsrallyt för elbilar

https://www.klimatsmart.se/images/news/gronabilister199x120a.jpg

På väg till Christiansborg i Köpenhamn och starten för Öresundsrallyt för elbilar, med fjärilar i magen. För det här är inget jippo, ingen välgörenhetsgrej, ingen miljöutställning, inget eko-happening. Det är tävling – och We’re in it to Win it! 2011 vann jag tillsammans med Tove Zetterström. 2012 blev det en sjätteplats med Andy Rietschel. Det var mitt fel att vi inte lyckades bättre; direkt när vi lämnade Öresundstorget i Helsingborg ägnade jag mig åt att vinka åt folkmassorna istället för att läsa karta – jag trodde det svåra skulle komma efter ett tag. Så vi bommade första kontrollen och sen är det hopplöst att tima rätt. I år vet jag bättre; blicken på kartan och vägen, vinka får jag göra sen! Och tillsammans med Gröna Bilisters Erika Brokvist är ordningen återställd; det är klart att ett mixed dubbel-team vinner – jämställdhet är effektivt! (Okej, i fjol totalsegrade ett team med två tjejer men det var undantaget som bekräftar regeln). I år är det 60 team som tävlar, många av dem i samma typ av bil som Elbilsrekordet, och det är inte konstigt eftersom Nissan Leaf är världens vanligaste elbil. Men den är varken minst eller lättast, utan utformad för att funka för hela familjen och t.o.m. som taxi eller polisbil, så att köra den energieffektivare än de små Teslorna eller Mitsubishi i-MiEV blir ingen lätt match. Vårt hemliga trick? Vi har förladdat med 100 % solenergi, från solcellsladdaren i Malmö! Lördag eftermiddag är vi på Stortorget i Helsingborg, söndag eftermiddag är vi vid solcellsladdaren i Malmö. Förhoppningsvis som vinnare! För mer information, kontakta: Mattias Goldmann, projektledare, 070-309 00 45, mattias.goldmann@gronabilister.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Elbilsrekordet på Öresundsrallyt för elbilar

2013-06-01
På väg till Christiansborg i Köpenhamn och starten för Öresundsrallyt för elbilar, med fjärilar i magen. För det här är inget jippo, ingen välgörenhetsgrej, ingen miljöutställning, inget eko-happening. Det är tävling – och We’re in it to Win it!

2011 vann jag tillsammans med Tove Zetterström. 2012 blev det en sjätteplats med Andy Rietschel. Det var mitt fel att vi inte lyckades bättre; direkt när vi lämnade Öresundstorget i Helsingborg ägnade jag mig åt att vinka åt folkmassorna istället för att läsa karta – jag trodde det svåra skulle komma efter ett tag. Så vi bommade första kontrollen och sen är det hopplöst att tima rätt.

I år vet jag bättre; blicken på kartan och vägen, vinka får jag göra sen! Och tillsammans med Gröna Bilisters Erika Brokvist är ordningen återställd; det är klart att ett mixed dubbel-team vinner – jämställdhet är effektivt! (Okej, i fjol totalsegrade ett team med två tjejer men det var undantaget som bekräftar regeln).

I år är det 60 team som tävlar, många av dem i samma typ av bil som Elbilsrekordet, och det är inte konstigt eftersom Nissan Leaf är världens vanligaste elbil. Men den är varken minst eller lättast, utan utformad för att funka för hela familjen och t.o.m. som taxi eller polisbil, så att köra den energieffektivare än de små Teslorna eller Mitsubishi i-MiEV blir ingen lätt match. Vårt hemliga trick? Vi har förladdat med 100 % solenergi, från solcellsladdaren i Malmö!

Lördag eftermiddag är vi på Stortorget i Helsingborg, söndag eftermiddag är vi vid solcellsladdaren i Malmö. Förhoppningsvis som vinnare!

För mer information, kontakta:
Mattias Goldmann, projektledare, 070-309 00 45, mattias.goldmann@gronabilister.se.

Senaste nyheter