Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekorundan i Skåne 3-4 sept

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekorundan250x172.jpg

Ekorundan är som konstrundan, men istället för att se på konst kan man här besöka och lära känna skånska ekologiska gårdar. Under Ekorundans två dagar erbjuds det spännande aktiviteter som berättelser om gården, odlarknep och tips, dofttävlingar, ekologi, blomstervandringar, chans att åka traktor, självplock, tävlingar, möjlighet att klappa djuren, guidade vandringar och mycket mer. Det mest lockande är dock att man får äta en hel del god mat. Idén med att ordna en ekorunda kommer från två skånska ekologiska odlare, Ebba-Maria Olson på Mossagården och Linda Holster på Nöbbelövs Gård. - Vi märker hur efterfrågan på våra ekologiska grönsaker ökar för varje år. Det känns roligt att få bjuda in och visa vad som krävs för att odla ekologiskt och visa vilken skillnad det gör både i smak och i hållbarhet, säger Linda Holster, som driver Nöbbelövs Gård utanför Kristianstad tillsammans med sin man Peter. På varje gård finns det möjlighet att köpa fika. Hos de allra flesta kan man frossa i hembakade godbitar och köpa nyskördat i gårdsbutiken. - Ekorundan är tänkt att bli en upplevelsehelg i början av september varje år då bönderna bjuder in konsumenterna och då framtidens ekologiska mat står i centrum, säger Ebba-Maria. Genom mitt arbete på Mossagården märker jag hur nyfikna konsumenterna är på att få reda på mer om hur maten produceras och på detta sätt vill vi bjuda in alla intresserade konsumenter till våra skånska ekologiska gårdar. - Vi tror att ett möte mellan den ekologiskt nyfikna konsumenten och ekobonden ute på sin gård är en fullträff som borde inspirera bägge parter. Kul för konsumenten att se och höra hur maten kommer till. Härligt för barnen att träffa på djuren. Underbart för ekobonden att för en gång skull få träffa konsumenten, menar Linda och Ebba-Maria som båda är medverkande i årets Ekorunda. Ekorundan pågår mellan 3-4 september. Följ länken i slutet av artikeln för att se vilka ekologiska gårdar i Skåne som du kan besöka i samband med evenemanget. För mer information, kontakta: Ebba-Maria Olson, styrelseordförande EkoBONDEN, 046-859 71, ebba@ekobonden.se Anna Eklund, styrelsemedlem EkoBONDEN, 070-95 68 475, anna@ekobonden.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ekorundan i Skåne 3-4 sept

2011-08-31
Ekorundan är som konstrundan, men istället för att se på konst kan man här besöka och lära känna skånska ekologiska gårdar.

Under Ekorundans två dagar erbjuds det spännande aktiviteter som berättelser om gården, odlarknep och tips, dofttävlingar, ekologi, blomstervandringar, chans att åka traktor, självplock, tävlingar, möjlighet att klappa djuren, guidade vandringar och mycket mer. Det mest lockande är dock att man får äta en hel del god mat.

Idén med att ordna en ekorunda kommer från två skånska ekologiska odlare, Ebba-Maria Olson på Mossagården och Linda Holster på Nöbbelövs Gård.

- Vi märker hur efterfrågan på våra ekologiska grönsaker ökar för varje år. Det känns roligt att få bjuda in och visa vad som krävs för att odla ekologiskt och visa vilken skillnad det gör både i smak och i hållbarhet, säger Linda Holster, som driver Nöbbelövs Gård utanför Kristianstad tillsammans med sin man Peter.

På varje gård finns det möjlighet att köpa fika. Hos de allra flesta kan man frossa i hembakade godbitar och köpa nyskördat i gårdsbutiken.

- Ekorundan är tänkt att bli en upplevelsehelg i början av september varje år då bönderna bjuder in konsumenterna och då framtidens ekologiska mat står i centrum, säger Ebba-Maria. Genom mitt arbete på Mossagården märker jag hur nyfikna konsumenterna är på att få reda på mer om hur maten produceras och på detta sätt vill vi bjuda in alla intresserade konsumenter till våra skånska ekologiska gårdar.

- Vi tror att ett möte mellan den ekologiskt nyfikna konsumenten och ekobonden ute på sin gård är en fullträff som borde inspirera bägge parter. Kul för konsumenten att se och höra hur maten kommer till. Härligt för barnen att träffa på djuren. Underbart för ekobonden att för en gång skull få träffa konsumenten, menar Linda och Ebba-Maria som båda är medverkande i årets Ekorunda.

Ekorundan pågår mellan 3-4 september. Följ länken i slutet av artikeln för att se vilka ekologiska gårdar i Skåne som du kan besöka i samband med evenemanget.

För mer information, kontakta:
Ebba-Maria Olson, styrelseordförande EkoBONDEN, 046-859 71, ebba@ekobonden.se
Anna Eklund, styrelsemedlem EkoBONDEN, 070-95 68 475, anna@ekobonden.se.

Klicka här för att se en karta över de skånska ekologiska gårdar som deltar i Ekorundan: www.ekobonden.se/index.php
Källa: EkoBONDEN

Senaste nyheter