Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekologiskt hos Café Deed i Örebro

https://www.klimatsmart.se/images/news/cafedeed80x372.jpg

På Café Dead i Örebro anser man att påverkning kan ske genom det lilla - genom att göra små val i vardagen och på så vis påverka mer och fler. Caféet har som idé att, så långt det är möjligt, erbjuda rättvisemärkta och ekologiska produkter till försäljning. I och med att de till exempel bakar eget fikabröd kan de själva påverka innehållet i kladdkakan eller chokladbollen. De dagsfärska produkter som säljs på caféet köps in från närliggande matbutiker och påverkar därmed det lokala utbudet. Samtidigt som inköp från matbutiker i närheten också minskar varutransporterna avsevärt. Café Deed säljer utöver ekologiska och rättvisemärkta fikaprodukter även t-shirts producerade av ekologisk bomull. Caféet har som mål att vara en levande och positiv mötesplats för unga i Örebro där man ska kunna träffas, umgås, lyssna på musik, fika för en billig penning och alltid bli respekterad för den man är. Café Deed ger även möjligheter för alla som vill att förverkliga idéer eller genomföra projekt. Konserter, poetry slams, högläsning, filmvisning och debatter är några inslag som är vanligt förekommande på caféet. Café Deed hittar du på: Järnvägsgatan 8, Örebro Öppettider: Tis, ons & tors 15-20 Fre & Lör 18-01 Tel: 019-10 98 86 Läs mer på: www.cafedeed.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ekologiskt hos Café Deed i Örebro

2009-05-06
På Café Dead i Örebro anser man att påverkning kan ske genom det lilla - genom att göra små val i vardagen och på så vis påverka mer och fler. Caféet har som idé att, så långt det är möjligt, erbjuda rättvisemärkta och ekologiska produkter till försäljning. I och med att de till exempel bakar eget fikabröd kan de själva påverka innehållet i kladdkakan eller chokladbollen.

De dagsfärska produkter som säljs på caféet köps in från närliggande matbutiker och påverkar därmed det lokala utbudet. Samtidigt som inköp från matbutiker i närheten också minskar varutransporterna avsevärt. Café Deed säljer utöver ekologiska och rättvisemärkta fikaprodukter även t-shirts producerade av ekologisk bomull.

Caféet har som mål att vara en levande och positiv mötesplats för unga i Örebro där man ska kunna träffas, umgås, lyssna på musik, fika för en billig penning och alltid bli respekterad för den man är. Café Deed ger även möjligheter för alla som vill att förverkliga idéer eller genomföra projekt. Konserter, poetry slams, högläsning, filmvisning och debatter är några inslag som är vanligt förekommande på caféet.

Café Deed hittar du på: Järnvägsgatan 8, Örebro

Öppettider:
Tis, ons & tors 15-20
Fre & Lör 18-01

Tel: 019-10 98 86
Läs mer på: www.cafedeed.se
Källor:

Senaste nyheter