Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekologiska livsmedel från Mossagården

https://www.klimatsmart.se/images/news/mossa_logo122x96.gif

För att själv få tillgång till de ekologiska grönsaker hon så hett eftertraktade tog Susann Nelson kontakt med den ekologiska gården Mossagården i Veberöd. På Susanns initiativ började så småningom leveranser komma till hemorten. - Första gången jag beställde från Mossagården fick jag bl.a potatis, berättar Susann Jag blev så glad! Äntligen riktig potatis, med jord, och fin färg, inte tvättad, det var en fröjd att skala och koka den. Barnen tycker också att det är skillnad. Spontana kommentarer om att potatisen är god. För att Mossagården skulle kunna leverera enligt sitt eget koncept krävs det förutom ett kundunderlag att det finns ett utlämningsställe. Susann ordnade plats i sitt garage. - Ekologiska bananer var länge mycket dyrt, jag köpte till slut inga bananer alls, men nu närmar sig priset "de vanliga" bananerna. Nu skulle jag inte kunna tänka mig att köpa en annan banan än ekologiskt odlad. De är godare och har bättre hållbarhet, menar Susann. Mossagården kommer i höst att kunna leverera till Falkenberg, Varberg och orter däremellan. Leveransen till ett utlämningsställe är fraktfri men man kan också få varorna levererade direkt till hemadressen. - Det är ju bra att handla svenskt och närproducerat, men jag tror inte att alla vet hur besprutad även den svenska maten kan vara. Det finns nog många fler som skulle handla ekologiskt om de tog till sig den kunskapen, säger Susann. Idag har Mossagården omkring 180 utlämningsställen runt om i södra Sverige. Kunderna beställer varorna via butiken på hemsidan. - Det är roligt att kunderna tar så stort initiativ. Det är de som sprider vårt ekologiska budskap vidare, säger Ebba-Maria Olson, dotter på gården och den som numera driver företaget i den lilla orten Veberöd utanför Lund. I varje grönsakslåda finns information om ekologisk mat och recept som är kopplade till lådans innehåll. Till största del är grönsakerna lokalodlade och säsongsanpassade, men för att bredda det ekologiska sortimentet importeras även en del produkter. Mossagården var först i landet med sitt koncept. Inspirationen hämtades från Holland och England. Ebba-Maria slängde sig oförväget ut på marknaden och hennes entusiasm har fått många konsumenter att välja ekologiskt på ett bekvämt sätt. Hårt arbete och envishet i kombination med en stark tro på ekologiska produkter har sakta men säkert lett till framgång för Mossagården. För mer information se www.mossagarden.se eller kontakta: Ebba-Maria Olson, 046-859 71, ebba@mossagarden.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ekologiska livsmedel från Mossagården

2009-09-03
För att själv få tillgång till de ekologiska grönsaker hon så hett eftertraktade tog Susann Nelson kontakt med den ekologiska gården Mossagården i Veberöd. På Susanns initiativ började så småningom leveranser komma till hemorten.

- Första gången jag beställde från Mossagården fick jag bl.a potatis, berättar Susann Jag blev så glad! Äntligen riktig potatis, med jord, och fin färg, inte tvättad, det var en fröjd att skala och koka den. Barnen tycker också att det är skillnad. Spontana kommentarer om att potatisen är god.

För att Mossagården skulle kunna leverera enligt sitt eget koncept krävs det förutom ett kundunderlag att det finns ett utlämningsställe. Susann ordnade plats i sitt garage.

- Ekologiska bananer var länge mycket dyrt, jag köpte till slut inga bananer alls, men nu närmar sig priset "de vanliga" bananerna. Nu skulle jag inte kunna tänka mig att köpa en annan banan än ekologiskt odlad. De är godare och har bättre hållbarhet, menar Susann.

Mossagården kommer i höst att kunna leverera till Falkenberg, Varberg och orter däremellan. Leveransen till ett utlämningsställe är fraktfri men man kan också få varorna levererade direkt till hemadressen.

- Det är ju bra att handla svenskt och närproducerat, men jag tror inte att alla vet hur besprutad även den svenska maten kan vara. Det finns nog många fler som skulle handla ekologiskt om de tog till sig den kunskapen, säger Susann.

Idag har Mossagården omkring 180 utlämningsställen runt om i södra Sverige. Kunderna beställer varorna via butiken på hemsidan.

- Det är roligt att kunderna tar så stort initiativ. Det är de som sprider vårt ekologiska budskap vidare, säger Ebba-Maria Olson, dotter på gården och den som numera driver företaget i den lilla orten Veberöd utanför Lund.

I varje grönsakslåda finns information om ekologisk mat och recept som är kopplade till lådans innehåll. Till största del är grönsakerna lokalodlade och säsongsanpassade, men för att bredda det ekologiska sortimentet importeras även en del produkter. Mossagården var först i landet med sitt koncept. Inspirationen hämtades från Holland och England. Ebba-Maria slängde sig oförväget ut på marknaden och hennes entusiasm har fått många konsumenter att välja ekologiskt på ett bekvämt sätt. Hårt arbete och envishet i kombination med en stark tro på ekologiska produkter har sakta men säkert lett till framgång för Mossagården.

För mer information se www.mossagarden.se eller kontakta: Ebba-Maria Olson, 046-859 71, ebba@mossagarden.se
Källa: Mossagården

Senaste nyheter