Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekologisk marknad på Gunnebo slott 3-4 sept

https://www.klimatsmart.se/images/news/gunneboslott-marknad250x179.jpg

En mångårig tradition på Gunnebo slott i Mölndal är Jordens mat, en ekologisk marknad i skördetid. Förutom marknaden bjuds besökaren på ett scenprogram där Gunnebos kockar ger matinspiration och tips på hur man kan spara och konservera sommarens smaker. Öppet 3-4 september kl 11-16. Publik matlagning utanför kaffehuset och program från utomhusscenen med köksmästare Patrik Sewerin och gästkock Markus Junkala (mer info nedan). Fri entré. Öppet kl 11-16. Scenprogram 3-4 september: Kl 11:30 Snabb och enkel mat med grönsaker (det goda och kreativa med att använda grönsaker till vardag och fest) Kl 12:30 Att mjölksyra grönsaker (lär dig grunderna i att mjölksyra) Kl 13:30 Spara och förvara (tips om hur du sparar örter och grönsaker) Kl 14:30 Att använda skafferiets läckerheter (hur kan man använda det som är sparat och förvarat) Marknadsutställare i nya köksträdgården: Gröna gårdar Koberg vilt Holmåkra lamm KRAV Nöddö musteri Nordiska kafferosteriet Sommarhagens ost Gångemad CC Havtorn Ecomarket Almnäs bruk Slow food Nolhaga bigård Wästgötarna Gunnebo trädgård Gunnebo bageri Markus Junkala: Markus kommer finnas vid matlagningsscenen under Jordens mat 2016. Han är en passionerad matlagare som är på ständig jakt efter kunskap inom allt som har med mat att göra. Han har under många år jobbat på Bornholm och i Köpenhamn på restaurang Kadeau. Kadeau är kända för sin förmåga att ta tillvara på vad naturen ger och sedan presentera det på ett kreativt och lekfullt vis.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ekologisk marknad på Gunnebo slott 3-4 sept

2016-08-31
En mångårig tradition på Gunnebo slott i Mölndal är Jordens mat, en ekologisk marknad i skördetid. Förutom marknaden bjuds besökaren på ett scenprogram där Gunnebos kockar ger matinspiration och tips på hur man kan spara och konservera sommarens smaker. Öppet 3-4 september kl 11-16.

Publik matlagning utanför kaffehuset och program från utomhusscenen med köksmästare Patrik Sewerin och gästkock Markus Junkala (mer info nedan).

Fri entré.
Öppet kl 11-16.

Scenprogram 3-4 september:
Kl 11:30 Snabb och enkel mat med grönsaker (det goda och kreativa med att använda grönsaker till vardag och fest)
Kl 12:30 Att mjölksyra grönsaker (lär dig grunderna i att mjölksyra)
Kl 13:30 Spara och förvara (tips om hur du sparar örter och grönsaker)
Kl 14:30 Att använda skafferiets läckerheter (hur kan man använda det som är sparat och förvarat)

Marknadsutställare i nya köksträdgården:
Gröna gårdar
Koberg vilt
Holmåkra lamm
KRAV
Nöddö musteri
Nordiska kafferosteriet
Sommarhagens ost
Gångemad
CC Havtorn
Ecomarket
Almnäs bruk
Slow food
Nolhaga bigård
Wästgötarna
Gunnebo trädgård
Gunnebo bageri

Markus Junkala:
Markus kommer finnas vid matlagningsscenen under Jordens mat 2016. Han är en passionerad matlagare som är på ständig jakt efter kunskap inom allt som har med mat att göra. Han har under många år jobbat på Bornholm och i Köpenhamn på restaurang Kadeau. Kadeau är kända för sin förmåga att ta tillvara på vad naturen ger och sedan presentera det på ett kreativt och lekfullt vis.

Senaste nyheter