Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekologisk balsamvinäger från Saltå Kvarn

https://www.klimatsmart.se/images/news/balsam200x188.jpg

Saltå Kvarn lanserar nu tre ekologiska, italienska balsamvinäger, varav en är flerårigt lagrad. Alla kommer från staden Modena som är välkänd för sin långa tradition inom balsamvinäger. – Några droppar vällagrad balsamvinäger på en bit parmesanost under ett besök i Modena i Italien. Det räckte för att vi bara måste lansera den i Sverige, berättar Lena Ekman, pressansvarig på Saltå Kvarn. Saltå Kvarns tre nya ekologiska balsamvinäger täcker in olika smaker och behov. Två av dem, en röd och en vit, är till för vardaglig generös användning, medan den tredje är en flerårigt lagrad balsamvinäger i lite högre prisklass. Den mer vällagrade balsamvinägern heter Saltå Gran Riserva. Den är gjord på must från nyskördade Lambrusco- och Trebbianodruvor och har lagrats på träfat i cirka fem år. Smaken är läckert sötsyrlig med lång elegant eftersmak och en balanserad sötma. Den passar bra som salladsdressing och marinad, är även god till fruktsallad och inte minst till parmesanost. Priset är cirka 139 kronor för 250 ml. De två balsamvinägerna med kortare lagringstid, Saltå Balsamvinäger (röd) respektive Saltå Balsamvinäger vit, kostar cirka 43 kronor för 250 ml. Den röda är mjuk och fyllig i smaken med sötsyrlig eftersmak. Den vita har en frisk, sötsyrlig smak med druvkaraktär. Alla tre balsamvinägerna är Kravmärkta. De är producerade av företaget Casa del Balsamico Modenese och familjen Cattani, som ända sedan början av 1900-talet producerat balsamvinäger och haft stort inflytande över balsamvinägerns utveckling. För mer information kontakta: Lena Ekman, 073-443 41 99, lena.ekman@saltakvarn.se Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Saltå Kvarn har de senaste åren också tagit fram cirka 90 nya ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, dinkelmjöl och biodynamiska juicer. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ekologisk balsamvinäger från Saltå Kvarn

2009-06-12
Saltå Kvarn lanserar nu tre ekologiska, italienska balsamvinäger, varav en är flerårigt lagrad. Alla kommer från staden Modena som är välkänd för sin långa tradition inom balsamvinäger.

– Några droppar vällagrad balsamvinäger på en bit parmesanost under ett besök i Modena i Italien. Det räckte för att vi bara måste lansera den i Sverige, berättar Lena Ekman, pressansvarig på Saltå Kvarn.

Saltå Kvarns tre nya ekologiska balsamvinäger täcker in olika smaker och behov. Två av dem, en röd och en vit, är till för vardaglig generös användning, medan den tredje är en flerårigt lagrad balsamvinäger i lite högre prisklass.

Den mer vällagrade balsamvinägern heter Saltå Gran Riserva. Den är gjord på must från nyskördade Lambrusco- och Trebbianodruvor och har lagrats på träfat i cirka fem år. Smaken är läckert sötsyrlig med lång elegant eftersmak och en balanserad sötma. Den passar bra som salladsdressing och marinad, är även god till fruktsallad och inte minst till parmesanost. Priset är cirka 139 kronor för 250 ml.

De två balsamvinägerna med kortare lagringstid, Saltå Balsamvinäger (röd) respektive Saltå Balsamvinäger vit, kostar cirka 43 kronor för 250 ml. Den röda är mjuk och fyllig i smaken med sötsyrlig eftersmak. Den vita har en frisk, sötsyrlig smak med druvkaraktär.

Alla tre balsamvinägerna är Kravmärkta. De är producerade av företaget Casa del Balsamico Modenese och familjen Cattani, som ända sedan början av 1900-talet producerat balsamvinäger och haft stort inflytande över balsamvinägerns utveckling.

För mer information kontakta: Lena Ekman, 073-443 41 99, lena.ekman@saltakvarn.se

Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Saltå Kvarn har de senaste åren också tagit fram cirka 90 nya ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, dinkelmjöl och biodynamiska juicer. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.
Källor:

Senaste nyheter