Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Riskklassning av livsmedelsverksamheter

https://www.klimatsmart.se/images/news/pastatallrik250x163.jpg

Den 1 januari 2012 börjar Livsmedelsverkets nya metod för riskklassningen att gälla. Det kan innebära att din kontrolltid och årliga avgift förändras. Riskklassen avgör hur mycket kontrolltid som behövs Miljökontoret placerar in alla livsmedelsverksamheter i olika riskklasser, enligt Livsmedelsverkets nya metod. När din verksamhet är riskklassad räknar vi ut hur mycket kontrolltid den ska ha. I kontrolltiden räknas inspektionen på plats i din verksamhet, inspektörens tid för planering av inspektionen och rapportskrivning. Den årliga avgiften baseras på kontrolltiden Kontrollavgiften, det vill säga den årliga avgift som du betalar till Miljökontoret, baseras på den kontrolltid som din verksamhet har. Kommunfullmäktige har beslutat att timavgiften för livsmedelskontrollen 2012 blir 920 kr per timme. Vilken riskklass placeras min verksamhet i? Vi skickar information och beslut om riskklass för din verksamhet. Kontakta oss på Miljökontoret om du t.ex. har frågor om avgifter, eller om du vill veta hur du går till väga för att få lägre kontrolltid. För mer information, kontakta: Örebro kommuns kundtjänst, 019-21 10 00 Helena Aronsson, enhetschef livsmedelsenheten, 019-21 14 47 Miljönämnden, miljokontoret@orebro.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Senaste nyheter