Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

KRAV-märkt kyckling från Bosarp

https://www.klimatsmart.se/images/news/bosarp250x183.jpg

Birgitta och Claes Alwén är två skånska matälskare som saknade kyckling med riktigt god smak i svenska butiker. De började därför föda upp kycklingar för husbehov hemma på Bosarps gård. Fåglar som verkligen smakade fågel och som väckte stor förtjusning och intresse bland vänner och middagsgäster. De insåg att fler vill äta kyckling som smakar mera och startade därför Bosarpskyckling, en småskalig producent av kyckling för alla som tycker om god mat. Birgitta och Claes är övertygade om att för att få bra smak på maten måste även kycklingen må bra. Det gör den om den får växa i långsam takt, får gå fritt och får utlopp för sitt naturliga beteende och undviker stress. Därför har de valt att sätta KRAV-märket på sina Bosarp-kycklingar. Allt fler matälskare har upptäckt Bosarps goda kyckling. Företaget säljer både till konsumenter och till högklassiga krogar och har i flera år haft ett nära samarbete med några av Sveriges bästa kockar. KRAV-märkningen garanterar: • Att kycklingen får leva minst i 70 dagar (dubbelt så lång tid som en konventionellt uppfödd kyckling) • Att kycklingen kan röra sig fritt utomhus och har gott om plats • Att kycklingen äter enbart ekologiskt foder Prova våra recept framtagna av av kocken och Bosarpsvännen Paul Svensson. Så att du också kan njuta av riktigt god kyckling. Recepten hittar du på vår hemsida www.bosarpkyckling.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

KRAV-märkt kyckling från Bosarp

2013-11-14

Senaste nyheter