Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatsmart lunch med KRAV

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav250x172pc.jpg

På dagens seminarium (den 28 september) om ett hållbart samhälle, som anordnas av Världsnaturfonden och Jordbruksverket, serveras KRAV-certifierad mat till lunch. I fokus för dagens seminarium står frågan om ett hållbart samhälle där jordbruket använder sig av jordens resurser på bästa sätt. I Sverige arbetar över 4 000 KRAV-bönder för att öka den biologiska mångfalden och minska den negativa klimatpåverkan från jordbruket. Främst genom att inte använda kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, men också tack vare ständigt arbete för att minska gårdens energiförbrukning. – För mig är det viktigast att inte använda gifter i min odling och jag vill att hela jordbruksnäringen ska tänka på att minska giftanvändningen, för vår hälsas skull, säger KRAV-bonden Sven Andersson på Nytorps gård söder om Enköping. Under dagen är det hans grönsaker som deltagarna får äta på seminariets klimatsmarta lunch. – Rotfrukterna som jag får av Sven kommer att vara en stor del av basen för lunchen. Jag älskar att jobba med rotfrukter, både för smaken men också för de vackra färgernas skull, säger ekokocken Carina Brydling som ansvarar för lunchen där cirka 70 procent av råvarorna är KRAV-certifierade. Hon köper gärna råvaror från KRAV-bönder just med tanke på de höga krav som ställs på hur maten produceras. – Jag känner mig trygg att handla KRAV, då gör jag rätt både som kock och vanlig konsument. Dessutom tycker jag att det är viktigt att gynna de producenter som satsar på ekologisk och KRAV-certifierad produktion, säger Carina Brydling. För mer information, kontakta: Kristin Cooper, KRAV, 070 665 95 30.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatsmart lunch med KRAV

2011-09-28
På dagens seminarium (den 28 september) om ett hållbart samhälle, som anordnas av Världsnaturfonden och Jordbruksverket, serveras KRAV-certifierad mat till lunch. I fokus för dagens seminarium står frågan om ett hållbart samhälle där jordbruket använder sig av jordens resurser på bästa sätt.

I Sverige arbetar över 4 000 KRAV-bönder för att öka den biologiska mångfalden och minska den negativa klimatpåverkan från jordbruket. Främst genom att inte använda kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, men också tack vare ständigt arbete för att minska gårdens energiförbrukning.

– För mig är det viktigast att inte använda gifter i min odling och jag vill att hela jordbruksnäringen ska tänka på att minska giftanvändningen, för vår hälsas skull, säger KRAV-bonden Sven Andersson på Nytorps gård söder om Enköping.

Under dagen är det hans grönsaker som deltagarna får äta på seminariets klimatsmarta lunch.

– Rotfrukterna som jag får av Sven kommer att vara en stor del av basen för lunchen. Jag älskar att jobba med rotfrukter, både för smaken men också för de vackra färgernas skull, säger ekokocken Carina Brydling som ansvarar för lunchen där cirka 70 procent av råvarorna är KRAV-certifierade.

Hon köper gärna råvaror från KRAV-bönder just med tanke på de höga krav som ställs på hur maten produceras.

– Jag känner mig trygg att handla KRAV, då gör jag rätt både som kock och vanlig konsument. Dessutom tycker jag att det är viktigt att gynna de producenter som satsar på ekologisk och KRAV-certifierad produktion, säger Carina Brydling.

För mer information, kontakta:
Kristin Cooper, KRAV, 070 665 95 30.

Läs mer om seminariet: korta.nu/ik6g2
Källa: KRAV

Senaste nyheter