Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Halltorps ekologiska mejeri i TV-serie

https://www.klimatsmart.se/images/news/halltorp_julia_230X250.jpg

I andra programmet av UR:s nya TV-serie "Vinna eller försvinna" åker programledarna Anders Andersson och Eva-Britt Hult till Halltorps mejeri utanför Trollhättan för att ge råd och handfast hjälp. De träffar småföretagarna Anna och Svante Kaijser som tillverkar ekologisk getost av högsta kvalitet, men har svårt att hinna med allt - från djurhållning till försäljningsarbete. Anna och Svante Kaijser köpte en gård utanför Trollhättan för några år sen. Men eftersom Svante jobbar heltid i Vänersborg, måste Anna ta hand om både den ekologiska ostproduktionen och djurhållningen själv. Ostförsäljningen är dock alldeles för liten och sker nästan uteslutande i den egna gårdsbutiken. Mejeriet går inte runt och Anna kan inte ta ut en enda krona i lön för sitt hårda arbete och det hon brinner för. - Jag är som en herde som vårdar både mina mjölksyrabakterier, den fina mjölken och slutligen mina ostar, säger Anna Kaijser. - Som det ser ut idag känns det omöjligt att få tid över till att sälja mina produkter, kunna ta ledigt nå'n gång, få tid att vara med mina barn eller ens vara sjuk. Vinna eller försvinna:s programledare Eva-Britt Hult och Anders Andersson hjälper ostmakarna på Halltorps Mejeri med att förbereda sin första anställning. De skickar Anna på både en säljkurs i Stockholm och till en försäljningsrunda hos ostbutiker och -grossister i Göteborg. På sistnämnda bedömer flera av Sveriges mest renommerade ostexperter att Annas ostar håller väldigt hög kvalitet och beställningarna börjar ta fart ... För mer information, kontakta: Herbert Neuwirth, projektledare/producent Tacoma, herbert@tacoma.se, 070-24 41 860 SÄNDNINGSTID: 27 september, klockan 22, SVT 1

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Halltorps ekologiska mejeri i TV-serie

2009-09-27
I andra programmet av UR:s nya TV-serie "Vinna eller försvinna" åker programledarna Anders Andersson och Eva-Britt Hult till Halltorps mejeri utanför Trollhättan för att ge råd och handfast hjälp. De träffar småföretagarna Anna och Svante Kaijser som tillverkar ekologisk getost av högsta kvalitet, men har svårt att hinna med allt - från djurhållning till försäljningsarbete.

Anna och Svante Kaijser köpte en gård utanför Trollhättan för några år sen. Men eftersom Svante jobbar heltid i Vänersborg, måste Anna ta hand om både den ekologiska ostproduktionen och djurhållningen själv. Ostförsäljningen är dock alldeles för liten och sker nästan uteslutande i den egna gårdsbutiken. Mejeriet går inte runt och Anna kan inte ta ut en enda krona i lön för sitt hårda arbete och det hon brinner för.

- Jag är som en herde som vårdar både mina mjölksyrabakterier, den fina mjölken och slutligen mina ostar, säger Anna Kaijser.

- Som det ser ut idag känns det omöjligt att få tid över till att sälja mina produkter, kunna ta ledigt nå'n gång, få tid att vara med mina barn eller ens vara sjuk.

Vinna eller försvinna:s programledare Eva-Britt Hult och Anders Andersson hjälper ostmakarna på Halltorps Mejeri med att förbereda sin första anställning. De skickar Anna på både en säljkurs i Stockholm och till en försäljningsrunda hos ostbutiker och -grossister i Göteborg. På sistnämnda bedömer flera av Sveriges mest renommerade ostexperter att Annas ostar håller väldigt hög kvalitet och beställningarna börjar ta fart ...

För mer information, kontakta: Herbert Neuwirth, projektledare/producent Tacoma, herbert@tacoma.se, 070-24 41 860

SÄNDNINGSTID: 27 september, klockan 22, SVT 1

Senaste nyheter