Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekologiska tillsatsfria balsamicocremer

https://www.klimatsmart.se/images/news/saltakvarn250x94pa.jpg

Saltå Kvarn lanserar nu en röd och en vit ekologisk balsamicocreme från Modena i Italien, med ett egenutvecklat helt naturligt förtjockningsmedel. Balsamicocreme innehåller i regel kemiskt framställt förtjockningsmedel, vilket är tillåtet i ekologiska produkter. Men Saltå Kvarn vill inte använda tillsatser och har tillsammans med producenten Casa del Balsamico Modenese och familjen Cattani utvecklat en naturlig förtjockning med enbart majsstärkelse. Den röda Saltå Crema de Balsamico är gjord av koncentrerad druvmust och 40 procent äkta balsamvinäger (IGP) av druvsorterna Lambrusco, Trebbiano och Pignoletto samt majsstärkelse. Den är fruktigt söt och syrlig och förhöjer smaken på exempelvis kött, fisk och grönsaker. Passar bra som smakfull dekoration på både varma och kalla rätter och med fördel även på ost, glass och pannacotta. Den vita Saltå Crema di Balsamico Bianco är gjord av koncentrerad druvmust, vit balsamvinäger och majsstärkelse. Den är krämig, söt och syrlig i smaken. Den passar lika bra till jordgubbar och vaniljglass som till vällagrad ost, samt är även god till kött, fisk och i såser och dressingar. Båda balsamicocremerna är Krav-märkta och kostar cirka 49 kronor för 150 ml. För mer information, kontakta: Lena Ekman, 073-443 41 99, lena.ekman@saltakvarn.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Senaste nyheter