Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekologisk och KRAV-märkt honung

https://www.klimatsmart.se/images/news/saltakvarthonung206x232.jpg

Saltå Kvarn lanserar en svensk ekologisk honung som är framtagen på extra skonsamt sätt. Förutom att honungen är ekologiskt producerad sker ingen upphettning av honungen. Detta för att bevara så mycket som möjligt av enzymer, mjölksyrebakterier, näringsämnen och andra nyttigheter i den råa honungen. Det vanliga inom honungsproduktion är annars att man värmer upp honungen i flera omgångar. Att Saltå Kvarns honung även är ekologisk innebär bland annat att det inte är tillåtet att vingklippa bidrottningen för att förhindra att bina svärmar, och att inga kemiska bekämpningsmedel får förekomma vid eller i närheten av bikuporna. Honung är nyttigt. Den innehåller bland annat vitaminer, mineraler och antioxidanter, har lägre GI-värde än socker samt smakar dessutom sötare än socker. Honung innehåller ett stort antal substanser, omkring 200, och har använts av människor i tusentals år, både som sötningsmedel och som mångfasetterat läkemedel. Honung anses bland annat ha antiinflammatoriska effekter, motverka tillväxt av bakterier och virus, vara bra mot förkylningar, verka lugnande och även fungera effektivt som sårbehandling med mera. Saltå Kvarns honung är producerad av Lugnets Bigårdar i Sörmland. Gården drivs av Niklas Nyström som vid ett studiebesök med sin dotters skolklass hos en biodlare blev förälskad i det han såg, och snart lämnade sitt arbete inom IT-branschen för att bli biodlare på heltid. Saltå Kvarns honung är KRAV-märkt och finns i glasburkar om 350 och 700 gram, som kostar cirka 69 respektive 95 kronor. För mer information, kontakta: Lena Ekman, 073-443 41 99, lena.ekman@saltakvarn.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Ekologisk och KRAV-märkt honung

2011-10-10
Saltå Kvarn lanserar en svensk ekologisk honung som är framtagen på extra skonsamt sätt. Förutom att honungen är ekologiskt producerad sker ingen upphettning av honungen. Detta för att bevara så mycket som möjligt av enzymer, mjölksyrebakterier, näringsämnen och andra nyttigheter i den råa honungen. Det vanliga inom honungsproduktion är annars att man värmer upp honungen i flera omgångar.

Att Saltå Kvarns honung även är ekologisk innebär bland annat att det inte är tillåtet att vingklippa bidrottningen för att förhindra att bina svärmar, och att inga kemiska bekämpningsmedel får förekomma vid eller i närheten av bikuporna.

Honung är nyttigt. Den innehåller bland annat vitaminer, mineraler och antioxidanter, har lägre GI-värde än socker samt smakar dessutom sötare än socker. Honung innehåller ett stort antal substanser, omkring 200, och har använts av människor i tusentals år, både som sötningsmedel och som mångfasetterat läkemedel. Honung anses bland annat ha antiinflammatoriska effekter, motverka tillväxt av bakterier och virus, vara bra mot förkylningar, verka lugnande och även fungera effektivt som sårbehandling med mera.

Saltå Kvarns honung är producerad av Lugnets Bigårdar i Sörmland. Gården drivs av Niklas Nyström som vid ett studiebesök med sin dotters skolklass hos en biodlare blev förälskad i det han såg, och snart lämnade sitt arbete inom IT-branschen för att bli biodlare på heltid.

Saltå Kvarns honung är KRAV-märkt och finns i glasburkar om 350 och 700 gram, som kostar cirka 69 respektive 95 kronor.

För mer information, kontakta:
Lena Ekman, 073-443 41 99, lena.ekman@saltakvarn.se.
Källa: Saltå Kvarn

Senaste nyheter