Redaktör:
Jens Ljunggren
Ecoviva nomineras till Arlas Guldko 2011
2010-12-16
I dag, torsdag den 16 december, får Ecoviva den prestigefyllda nomineringen i kategorin Bästa Miljöarbete som ett av tio företag i Sverige. Ecoviva är en ekologisk och miljösmart middagstjänst med näringsberäknade recept och med egen miljöexpert. Ecoviva har under året fått flera erkännanden och utmärkelser för sina goda, säsongsanpassade och kreativa matrecept. Nomineringen till Arlas Guldko – Bästa Miljöarbete – är den första nomineringen som uppmärksammar Ecovivas gedigna miljöarbete.
– Nomineringen till Arlas Guldko, Bästa Miljöarbete, är fantastisk! Vi har för ett par månader sedan fått nomineringen till Årets Matinspiration av Livsmedelsbranschen, för vår goda ekologiska mat och inspirerande recept, och nu Arlas nominering för vårt miljöarbete! Det sammanfattar vad Ecoviva står för: livsnjutning med den godaste ekologiska maten samtidigt som vi bidrar till framtiden, säger Amina Bergendahl, grundare till Ecoviva.
– Vi har en stark och tydlig vision och vi arbetar hårt. Vår statistik är svårslagen med cirka 85% ekologiska varor och med svenskt KRAV- kött, kyckling och miljömärkt fisk. Att vara genuin lönar sig. Ecoviva är en framtida livsstil där man kan ”äta kakan och behålla den”, säger Annika Riis Kristoffersson, en av grundarna till Ecoviva.
Arlas Guldko®, ofta kallad matbranschens Oscar. delas ut en gång om året och tävlingen har fem kategorier; Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjebutik Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att det ska inspirera andra. Vinnarna får statyetten Arla Guldko®, utbildningsstipendium, exklusivt diplom och – naturligtvis – äran.
Ingela Dahlin, känd miljöexpert och nutritionist, som kvalitetssäkrar Ecovivas koncept, uttalar sig om Ecovivas miljömål.
– Ecovivas miljöarbete är unikt och den ekologiska middagstjänsten främjar en hållbar utveckling. Deras REKO-skala för transparent statistik till kunden över råvaror där ekologiskt/miljöcertifierat och rättvisemärkt premieras. Jag är mycket glad över Ecovivas miljöengagemang och helhetssyn på hälsa och miljö, säger Ingela Dahlin.
För mer information, kontakta:
Amina Bergendahl: 070-24 24 087
Annika Riis Kristoffersson: 073-23 23 238.
Läs mer: www.arla.se/guldko
– Nomineringen till Arlas Guldko, Bästa Miljöarbete, är fantastisk! Vi har för ett par månader sedan fått nomineringen till Årets Matinspiration av Livsmedelsbranschen, för vår goda ekologiska mat och inspirerande recept, och nu Arlas nominering för vårt miljöarbete! Det sammanfattar vad Ecoviva står för: livsnjutning med den godaste ekologiska maten samtidigt som vi bidrar till framtiden, säger Amina Bergendahl, grundare till Ecoviva.
– Vi har en stark och tydlig vision och vi arbetar hårt. Vår statistik är svårslagen med cirka 85% ekologiska varor och med svenskt KRAV- kött, kyckling och miljömärkt fisk. Att vara genuin lönar sig. Ecoviva är en framtida livsstil där man kan ”äta kakan och behålla den”, säger Annika Riis Kristoffersson, en av grundarna till Ecoviva.
Arlas Guldko®, ofta kallad matbranschens Oscar. delas ut en gång om året och tävlingen har fem kategorier; Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjebutik Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att det ska inspirera andra. Vinnarna får statyetten Arla Guldko®, utbildningsstipendium, exklusivt diplom och – naturligtvis – äran.
Ingela Dahlin, känd miljöexpert och nutritionist, som kvalitetssäkrar Ecovivas koncept, uttalar sig om Ecovivas miljömål.
– Ecovivas miljöarbete är unikt och den ekologiska middagstjänsten främjar en hållbar utveckling. Deras REKO-skala för transparent statistik till kunden över råvaror där ekologiskt/miljöcertifierat och rättvisemärkt premieras. Jag är mycket glad över Ecovivas miljöengagemang och helhetssyn på hälsa och miljö, säger Ingela Dahlin.
För mer information, kontakta:
Amina Bergendahl: 070-24 24 087
Annika Riis Kristoffersson: 073-23 23 238.
Läs mer: www.arla.se/guldko
Senaste nyheter
-
2023-10-30
Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovationWorld Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge.… -
2023-09-20
En av Sveriges största solcellsparker planeras i HallandStatkraft lämnade förra veckan in anmälan om samråd, enligt 12 kapitlet 6§ miljöbalken, för att… -
2023-09-18
Ny avfallstjänst hjälper företag minska koldioxidutsläppStena Recycling lanserar en ny digital tjänst som ska ge företag mer kunskap om hur deras… -
2023-09-13
Göteborg först med batteri-swap för elmopederTvå innovationsprojekt har banat väg för en ny satsning inom mikromobilitet och logistik i… -
2023-09-11
Åtta av tio vill ha mer grönska i svenska städerBevarandet av den biologiska mångfalden och ekosystemen har inte bara ett egenvärde, utan är… -
2023-09-08
Ekologisk höstmarknad i Järna 9 septNu på lördag den 9 september kl. 10-16 kommer vi vara med på Skillebyholms höstmarknad! Vi… -
2023-09-06
Ny kalkylator visar stora vinster med ekologisktGenom att välja ekologiskt i matbutiken kan stora mängder bekämpningsmedel och konstgödsel stoppas.… -
2023-09-01
Stor outnyttjad potential i cirkulär ekonomi i NordenEn förhållandevis liten andel av den nordiska industrin är i dag cirkulär och det finns stora… -
2023-08-30
Var med och rösta fram Sveriges bästa klimat startupNär ansökningstiden nu löpt ut för årets upplaga av Startup 4 Climate, en av Europas största… -
2023-08-28
Världens största flytandegörningsenhet för biogas i SödertörnBiokraft passerade i torsdags en viktig milstolpe när den nybyggda anläggningen för flytandegörning…