Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ecoviva nomineras till Arlas Guldko 2011

https://www.klimatsmart.se/images/news/nomineradarlaguldko150x149.jpg

I dag, torsdag den 16 december, får Ecoviva den prestigefyllda nomineringen i kategorin Bästa Miljöarbete som ett av tio företag i Sverige. Ecoviva är en ekologisk och miljösmart middagstjänst med näringsberäknade recept och med egen miljöexpert. Ecoviva har under året fått flera erkännanden och utmärkelser för sina goda, säsongsanpassade och kreativa matrecept. Nomineringen till Arlas Guldko – Bästa Miljöarbete – är den första nomineringen som uppmärksammar Ecovivas gedigna miljöarbete. – Nomineringen till Arlas Guldko, Bästa Miljöarbete, är fantastisk! Vi har för ett par månader sedan fått nomineringen till Årets Matinspiration av Livsmedelsbranschen, för vår goda ekologiska mat och inspirerande recept, och nu Arlas nominering för vårt miljöarbete! Det sammanfattar vad Ecoviva står för: livsnjutning med den godaste ekologiska maten samtidigt som vi bidrar till framtiden, säger Amina Bergendahl, grundare till Ecoviva. – Vi har en stark och tydlig vision och vi arbetar hårt. Vår statistik är svårslagen med cirka 85% ekologiska varor och med svenskt KRAV- kött, kyckling och miljömärkt fisk. Att vara genuin lönar sig. Ecoviva är en framtida livsstil där man kan ”äta kakan och behålla den”, säger Annika Riis Kristoffersson, en av grundarna till Ecoviva. Arlas Guldko®, ofta kallad matbranschens Oscar. delas ut en gång om året och tävlingen har fem kategorier; Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjebutik Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att det ska inspirera andra. Vinnarna får statyetten Arla Guldko®, utbildningsstipendium, exklusivt diplom och – naturligtvis – äran. Ingela Dahlin, känd miljöexpert och nutritionist, som kvalitetssäkrar Ecovivas koncept, uttalar sig om Ecovivas miljömål. – Ecovivas miljöarbete är unikt och den ekologiska middagstjänsten främjar en hållbar utveckling. Deras REKO-skala för transparent statistik till kunden över råvaror där ekologiskt/miljöcertifierat och rättvisemärkt premieras. Jag är mycket glad över Ecovivas miljöengagemang och helhetssyn på hälsa och miljö, säger Ingela Dahlin. För mer information, kontakta: Amina Bergendahl: 070-24 24 087 Annika Riis Kristoffersson: 073-23 23 238.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ecoviva nomineras till Arlas Guldko 2011

2010-12-16
I dag, torsdag den 16 december, får Ecoviva den prestigefyllda nomineringen i kategorin Bästa Miljöarbete som ett av tio företag i Sverige. Ecoviva är en ekologisk och miljösmart middagstjänst med näringsberäknade recept och med egen miljöexpert. Ecoviva har under året fått flera erkännanden och utmärkelser för sina goda, säsongsanpassade och kreativa matrecept. Nomineringen till Arlas Guldko – Bästa Miljöarbete – är den första nomineringen som uppmärksammar Ecovivas gedigna miljöarbete.

– Nomineringen till Arlas Guldko, Bästa Miljöarbete, är fantastisk! Vi har för ett par månader sedan fått nomineringen till Årets Matinspiration av Livsmedelsbranschen, för vår goda ekologiska mat och inspirerande recept, och nu Arlas nominering för vårt miljöarbete! Det sammanfattar vad Ecoviva står för: livsnjutning med den godaste ekologiska maten samtidigt som vi bidrar till framtiden, säger Amina Bergendahl, grundare till Ecoviva.

– Vi har en stark och tydlig vision och vi arbetar hårt. Vår statistik är svårslagen med cirka 85% ekologiska varor och med svenskt KRAV- kött, kyckling och miljömärkt fisk. Att vara genuin lönar sig. Ecoviva är en framtida livsstil där man kan ”äta kakan och behålla den”, säger Annika Riis Kristoffersson, en av grundarna till Ecoviva.

Arlas Guldko®, ofta kallad matbranschens Oscar. delas ut en gång om året och tävlingen har fem kategorier; Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjebutik Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att det ska inspirera andra. Vinnarna får statyetten Arla Guldko®, utbildningsstipendium, exklusivt diplom och – naturligtvis – äran.

Ingela Dahlin, känd miljöexpert och nutritionist, som kvalitetssäkrar Ecovivas koncept, uttalar sig om Ecovivas miljömål.
– Ecovivas miljöarbete är unikt och den ekologiska middagstjänsten främjar en hållbar utveckling. Deras REKO-skala för transparent statistik till kunden över råvaror där ekologiskt/miljöcertifierat och rättvisemärkt premieras. Jag är mycket glad över Ecovivas miljöengagemang och helhetssyn på hälsa och miljö, säger Ingela Dahlin.

För mer information, kontakta:
Amina Bergendahl: 070-24 24 087
Annika Riis Kristoffersson: 073-23 23 238.

Läs mer: www.arla.se/guldko
Källor: Ecoviva, Arla

Senaste nyheter