Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ecoviva lanserar vegetarisk matkasse

https://www.klimatsmart.se/images/news/matkasse250x340.jpg

Ecoviva, den hyllade ekologiska matkassen som fått flera utmärkelser, startar med en ny vegetarisk matkasse. Ecoviva Vego är en matkasse som ska attrahera såväl vegetarianer som allätare. Ecoviva erbjuder nu flera produkter. Vi antar utmaningen om att skapa en riktigt god, inspirerande och ekologisk vegetarisk matkasse, Ecoviva Vego. Annika Riis Kristofferson som är en av grundarna till Ecoviva och som skapar många av Ecovivas recept säger: – Få frågor väcker samma engagemang som våra matvanor. På sista tiden har klimatfrågan och köttkonsumtionen varit i fokus, köttfri måndag är nu ett välkänt begrepp. Vi tror på inspiration hellre än på pekpinnar och vi är glada och stolta över vår nya satsning med Ecoviva Vego. Den blir ett verktyg, såväl för vegetarianen som vill ha både nya idéer och avlastning i köket, som för allätaren som vill äta mer vegetarisk kost. –Vi siktar högt med Ecoviva Vego och hoppas att kunder ska gilla matkassen, säger Amina Bergendahl, en av grundarna till Ecoviva. Vi har extremt höga mål och vill skapa det bästa som går att få i en matkasse, att erbjuda mycket god mat med härliga recept och med riktigt fina och naturliga råvaror. Samtidigt som kunden bidrar till framtiden. Det bästa helt enkelt! Ecoviva Vego är en lakto/ovo-vegetarisk matkasse, dvs utan kött, kyckling och fisk men med ägg- och mejeriprodukter. Under 2012 kommer vi också att kunna erbjuda en 5 kg fruktlåda med 100% ekologisk frukt. Ecoviva har även den prisade matkassen Classic, med i snitt 90% ekologiska och eller miljömärkta råvaror och svenskt KRAV-kött, KRAV-kyckling och miljömärkt fisk i sina leveranser. Ecoviva arbetar med en helhetssyn på mat, hälsa och miljö. En miljöexpert och nutritionist har kvalitetsäkrat Ecovivas koncept. Måldtierna är näringsdeklarerade. Vi klimatkompenserar även transporterna till kund med hållbarhetskonsulterna U&We och trädplanteringsprojektet Zero Mission. För mer information, kontakta: Annika Riis Kristoffersson, Ecoviva, 070-232 32 38, info@ecoviva.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ecoviva lanserar vegetarisk matkasse

2012-02-07
Ecoviva, den hyllade ekologiska matkassen som fått flera utmärkelser, startar med en ny vegetarisk matkasse. Ecoviva Vego är en matkasse som ska attrahera såväl vegetarianer som allätare.

Ecoviva erbjuder nu flera produkter. Vi antar utmaningen om att skapa en riktigt god, inspirerande och ekologisk vegetarisk matkasse, Ecoviva Vego.

Annika Riis Kristofferson som är en av grundarna till Ecoviva och som skapar många av Ecovivas recept säger:

– Få frågor väcker samma engagemang som våra matvanor. På sista tiden har klimatfrågan och köttkonsumtionen varit i fokus, köttfri måndag är nu ett välkänt begrepp. Vi tror på inspiration hellre än på pekpinnar och vi är glada och stolta över vår nya satsning med Ecoviva Vego. Den blir ett verktyg, såväl för vegetarianen som vill ha både nya idéer och avlastning i köket, som för allätaren som vill äta mer vegetarisk kost.

–Vi siktar högt med Ecoviva Vego och hoppas att kunder ska gilla matkassen, säger Amina Bergendahl, en av grundarna till Ecoviva. Vi har extremt höga mål och vill skapa det bästa som går att få i en matkasse, att erbjuda mycket god mat med härliga recept och med riktigt fina och naturliga råvaror. Samtidigt som kunden bidrar till framtiden. Det bästa helt enkelt!

Ecoviva Vego är en lakto/ovo-vegetarisk matkasse, dvs utan kött, kyckling och fisk men med ägg- och mejeriprodukter. Under 2012 kommer vi också att kunna erbjuda en 5 kg fruktlåda med 100% ekologisk frukt.

Ecoviva har även den prisade matkassen Classic, med i snitt 90% ekologiska och eller miljömärkta råvaror och svenskt KRAV-kött, KRAV-kyckling och miljömärkt fisk i sina leveranser.

Ecoviva arbetar med en helhetssyn på mat, hälsa och miljö. En miljöexpert och nutritionist har kvalitetsäkrat Ecovivas koncept. Måldtierna är näringsdeklarerade. Vi klimatkompenserar även transporterna till kund med hållbarhetskonsulterna U&We och trädplanteringsprojektet Zero Mission.

För mer information, kontakta:
Annika Riis Kristoffersson, Ecoviva, 070-232 32 38, info@ecoviva.se.
Källa: Ecoviva

Senaste nyheter