Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ecorally - grön körning för fartdårar

https://www.klimatsmart.se/images/news/rally250x175.jpg

Fredag den 21 september koras vinnaren i rallyt som går ut på att köra snabbt och bränslesnålt. Ecorallyt är ett roligt sätt att prova sparsam körning för att minska användningen av fossila bränslen, sänka koldioxidutsläppen och energianvändningen. Och inte minst, att tjäna pengar. – Som en del i att stimulera transporter fria från fossila bränslen längs Green Highway (Sundsvall – Östersund - Trondheim) utmanar vi åtta personer i att köra så snålt som möjligt, se startlista nedan. Därmed kan vinsten och konsekvenserna med tävlingen bli långt över det antal deltagare som är med, säger Lidia Suokko, projektsamordnare för Green Highway i Sundsvalls kommun. – Vi vill stötta företagen med bra förutsättningar för att minska koldioxidutsläppen och energianvändningen. Transporter utgör en betydande del av många företags miljöpåverkan och ett sparsamt körsätt kan även spara extra kronor i kassan. Tanken med utvalda grupper är att de tar med sig detta i sina verksamheter, inspirerar och utmanar andra, fortsätter Mona Tjernström energi- och klimatrådgivare i Sundsvalls kommun. – Det här ska bli kul! Jag har mest åkt tåg och flyg tidigare och aldrig testat sparsam bilkörning. Det blir spännande att lära sig något nytt och det känns viktigt att vi alla gör vad vi kan för att värna om vår miljö, säger Marie Selin, tillträdande VD på Mitthem. Vilka? 12.15 Stefan Nordvall, ST och Lotte Nord, Radio Västernorrland 12.45 Lars Andersson, Ocab och Göran Östholm, Motormännen 13.15 Sverker Ottosson, MP och Christer Skoglund, HSB 13.45 Marie Selin, Mitthem och Mikael Sundberg, Sundsvalls Södra Sotningsdistrikt AB 14:15 Jörgen Byström, Posten och Peter Tamleht, Castor Var? Start och mål, parkeringen vid Baldershovs tennisklubb. När? Fredag 21 september 2012 Tid? Kl. 12.15 första start i tävlingen Hur? Deltagarna kör en slinga på 8 km, det tar ca 14 minuter att köra runt. Med i bilen finns en instruktör från bilskolan. För mer information, kontakta: Mona Tjernström, energi och klimatrådgivare, Sundsvalls kommun, 060-19 12 77, 070-206 58 75 Lidia Suokko, projektsamordnare för Green Highway, Sundsvalls kommun, 060-19 22 63, 073-271 19 47.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ecorally - grön körning för fartdårar

2012-09-20
Fredag den 21 september koras vinnaren i rallyt som går ut på att köra snabbt och bränslesnålt. Ecorallyt är ett roligt sätt att prova sparsam körning för att minska användningen av fossila bränslen, sänka koldioxidutsläppen och energianvändningen. Och inte minst, att tjäna pengar.

– Som en del i att stimulera transporter fria från fossila bränslen längs Green Highway (Sundsvall – Östersund - Trondheim) utmanar vi åtta personer i att köra så snålt som möjligt, se startlista nedan. Därmed kan vinsten och konsekvenserna med tävlingen bli långt över det antal deltagare som är med, säger Lidia Suokko, projektsamordnare för Green Highway i Sundsvalls kommun.

– Vi vill stötta företagen med bra förutsättningar för att minska koldioxidutsläppen och energianvändningen. Transporter utgör en betydande del av många företags miljöpåverkan och ett sparsamt körsätt kan även spara extra kronor i kassan. Tanken med utvalda grupper är att de tar med sig detta i sina verksamheter, inspirerar och utmanar andra, fortsätter Mona Tjernström energi- och klimatrådgivare i Sundsvalls kommun.

– Det här ska bli kul! Jag har mest åkt tåg och flyg tidigare och aldrig testat sparsam bilkörning. Det blir spännande att lära sig något nytt och det känns viktigt att vi alla gör vad vi kan för att värna om vår miljö, säger Marie Selin, tillträdande VD på Mitthem.

Vilka?
12.15 Stefan Nordvall, ST och Lotte Nord, Radio Västernorrland
12.45 Lars Andersson, Ocab och Göran Östholm, Motormännen
13.15 Sverker Ottosson, MP och Christer Skoglund, HSB
13.45 Marie Selin, Mitthem och Mikael Sundberg, Sundsvalls Södra Sotningsdistrikt AB
14:15 Jörgen Byström, Posten och Peter Tamleht, Castor

Var?
Start och mål, parkeringen vid Baldershovs tennisklubb.

När?
Fredag 21 september 2012

Tid?
Kl. 12.15 första start i tävlingen

Hur?
Deltagarna kör en slinga på 8 km, det tar ca 14 minuter att köra runt. Med i bilen finns en instruktör från bilskolan.

För mer information, kontakta:
Mona Tjernström, energi och klimatrådgivare, Sundsvalls kommun, 060-19 12 77, 070-206 58 75
Lidia Suokko, projektsamordnare för Green Highway, Sundsvalls kommun, 060-19 22 63, 073-271 19 47.

Senaste nyheter