Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Charlotte Perrelli avger WWF miljölöfte

https://www.klimatsmart.se/images/news/charlotteperelli.jpg

Det ska vara enkelt och roligt att vara klimatsmart. Därför lanserar WWF nu en ny funktion på livsstilssajten Minplanet - www.minplanet.se. Här kan du ge ett eget miljölöfte och se vilka svenska städer som har de klimatsmartaste invånarna. – Målet är att få fler svenskar att avge ett miljölöfte och bidra till att Sverige minskar sina koldioxidutsläpp, säger Mariann Eriksson, kommunikationschef på Världsnaturfonden WWF. Sajten erbjuder 74 handlingar eller val som ger miljönytta - allt från att köpa mer ekologisk mat och samåkning till att stänga av datorn efter användning. Som privatperson kan man se hur mycket koldioxid som sparas genom varje löfte – det syns som en nål på en Sverigekarta. Ju fler löften, desto fler nålar på kartan. Några som gått före är TV-profilen Martin Timell, artisten Charlotte Perrelli och skådespelaren Peter Magnusson. Deras miljölöften kommer att visas i TV4 den 5 till 14 augusti för att inspirera svenska folket att följa efter. – Jag gick igenom de olika handlingarna och det här med maten känns mest rätt för mig. Jag äter inget kött sedan 14 år tillbaka. Det känns som ett naturligt steg att även välja ekologiskt och närproducerat, motiverar Charlotte Perrelli sitt val. Peter Magnusson, aktuell i filmen Sommaren med Göran, har som miljölöfte att inte använda torktumlaren när han torkar kläder. Vi är vana vid att se dig skämta, ska vi verkligen tro på dig nu när du avger ditt miljölöfte? – Ja, det hoppas jag. Miljön är viktig och för mig är det här allvar i allra högsta grad, säger Peter Magnusson. Minplanet vill hjälpa svenskarna att leva ett grönare och skönare liv. Målet är att göra svenskarna klimatsmartast i världen. – Vi vill ge människor en möjlighet att visa våra politiker att vi är beredda att leva ett mer klimatsmart liv och att vi därmed också vill ha ett riktigt bra klimatavtal i Köpenhamn, säger Mariann Eriksson. Bakom Minplanet.se står förutom Världsnaturfonden WWF även TV4-Gruppen, Trygg-Hansa och Kalmar län genom Energikontor Sydost. På sikt kommer miljölöftesdelen att kunna användas av samtliga Sveriges kommuner som ett sätt att engagera sina invånare i klimatfrågan. Miljölöftet har tagits fram i samarbete mellan WWF och Stockholm Environment Institute, SEI. För ytterligare information, kontakta: Mariann Eriksson, kommunikationschef, WWF, 0706-87 33 31, mariann.eriksson@wwf.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Charlotte Perrelli avger WWF miljölöfte

2009-08-06
Charlotte Perrelli (foto: Elin Dunås)
Det ska vara enkelt och roligt att vara klimatsmart. Därför lanserar WWF nu en ny funktion på livsstilssajten Minplanet - www.minplanet.se. Här kan du ge ett eget miljölöfte och se vilka svenska städer som har de klimatsmartaste invånarna.

– Målet är att få fler svenskar att avge ett miljölöfte och bidra till att Sverige minskar sina koldioxidutsläpp, säger Mariann Eriksson, kommunikationschef på Världsnaturfonden WWF.

Sajten erbjuder 74 handlingar eller val som ger miljönytta - allt från att köpa mer ekologisk mat och samåkning till att stänga av datorn efter användning. Som privatperson kan man se hur mycket koldioxid som sparas genom varje löfte – det syns som en nål på en Sverigekarta. Ju fler löften, desto fler nålar på kartan.

Några som gått före är TV-profilen Martin Timell, artisten Charlotte Perrelli och skådespelaren Peter Magnusson. Deras miljölöften kommer att visas i TV4 den 5 till 14 augusti för att inspirera svenska folket att följa efter.

– Jag gick igenom de olika handlingarna och det här med maten känns mest rätt för mig. Jag äter inget kött sedan 14 år tillbaka. Det känns som ett naturligt steg att även välja ekologiskt och närproducerat, motiverar Charlotte Perrelli sitt val.

Peter Magnusson, aktuell i filmen Sommaren med Göran, har som miljölöfte att inte använda torktumlaren när han torkar kläder.

Vi är vana vid att se dig skämta, ska vi verkligen tro på dig nu när du avger ditt miljölöfte?
– Ja, det hoppas jag. Miljön är viktig och för mig är det här allvar i allra högsta grad, säger Peter Magnusson.

Minplanet vill hjälpa svenskarna att leva ett grönare och skönare liv. Målet är att göra svenskarna klimatsmartast i världen.

– Vi vill ge människor en möjlighet att visa våra politiker att vi är beredda att leva ett mer klimatsmart liv och att vi därmed också vill ha ett riktigt bra klimatavtal i Köpenhamn, säger Mariann Eriksson.

Bakom Minplanet.se står förutom Världsnaturfonden WWF även TV4-Gruppen, Trygg-Hansa och Kalmar län genom Energikontor Sydost.

På sikt kommer miljölöftesdelen att kunna användas av samtliga Sveriges kommuner som ett sätt att engagera sina invånare i klimatfrågan. Miljölöftet har tagits fram i samarbete mellan WWF och Stockholm Environment Institute, SEI.

För ytterligare information, kontakta:
Mariann Eriksson, kommunikationschef, WWF, 0706-87 33 31, mariann.eriksson@wwf.se
Källa: WWF
Foto: WWF, Elin Dunås

Senaste nyheter