Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Biogasting i Stockholm 1 december

https://www.klimatsmart.se/images/news/biogasost194x113a.jpg

Den 1 december startas en ny mötesplats för regionens och landets biogasaktörer då Biogas Öst arrangerar Sveriges första BiogasTing på Nalen i Stockholm. Temat för dagen är: Ny teknik, Infrastruktur och Politik. På programmet står bl.a. ett studiebesök, flera spännande föredrag, utställningar, nätverkande & mingel samt tre parallella sessioner om olika intressanta ämnen. Sveriges första BiogasTing går av stapeln den 1 december på Nalen i Stockholm. Temat för BiogasTinget är: Ny Teknik, Infrastruktur och Politik. Dagen inleds med ett studiebesök på Scandinavian Biogas nya anläggning vid Loudden samt visning av Sveriges första regionbuss på flytande gas och Sveriges första biogasambulans. Därefter fortsätter vi på Nalen med en rad olika föredrag, lunch och möjlighet till mingel och nätverkande med branschens aktörer. Eftermiddagen avslutas med tre parallella sessioner med diskussioner och frågestunder kring följande teman: Session 1, Biogasnät och förgasning: ­Under sessionen tas bl.a. upp Stockholm Gas utvecklingsplaner för stadsgas & fordonsgas i Stockholm, erfarenheter från småskaliga biogasnät och ”grön gas”-principen samt Biogas Östs infrastrukturprojekt (InfraBiogas Öst). Sessionen avslutas med en paneldiskussion med Cortus, Mjölby-Svartådalen Energi, Duinn, Stockholm Gas och E.ON. Session 2, Uppgradering och flytande biogas: ­Under sessionen tas bl.a. upp storskalig produktion & förvätskning av biogas i Lidköping, uppgradering med kryoteknik i Sundsvall, Clean Truck-projektet i Stockholm, potential för uppgradering av deponigas i Biogas Öst-regionen. Sessionen avslutas med en paneldiskussion med NSR, BioSling, SBI, Göteborg Energi, Greenlane, MittSverige Vatten, Scandinavian GtS och AGA. Session 3, Framsynta politiska beslut för biogasen: Under sessionen presenteras och diskuteras ett antal kommunal- och regionalpolitiska beslut som varit viktiga för biogasen. Exempel ges av kommunpolitiker från Linköping, Västerås, Örebro och Stockholm. Sessionen avslutas med en paneldebatt med politiker från båda de politiska blocken. För mer information och anmälan: www.biogasost.se. Biogas Östs huvudsakliga uppgift är att arbeta för en hållbar energiutveckling i Mälardalen.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Biogasting i Stockholm 1 december

2010-11-30
Den 1 december startas en ny mötesplats för regionens och landets biogasaktörer då Biogas Öst arrangerar Sveriges första BiogasTing på Nalen i Stockholm. Temat för dagen är: Ny teknik, Infrastruktur och Politik. På programmet står bl.a. ett studiebesök, flera spännande föredrag, utställningar, nätverkande & mingel samt tre parallella sessioner om olika intressanta ämnen.

Sveriges första BiogasTing går av stapeln den 1 december på Nalen i Stockholm. Temat för BiogasTinget är: Ny Teknik, Infrastruktur och Politik. Dagen inleds med ett studiebesök på Scandinavian Biogas nya anläggning vid Loudden samt visning av Sveriges första regionbuss på flytande gas och Sveriges första biogasambulans. Därefter fortsätter vi på Nalen med en rad olika föredrag, lunch och möjlighet till mingel och nätverkande med branschens aktörer. Eftermiddagen avslutas med tre parallella sessioner med diskussioner och frågestunder kring följande teman:

Session 1, Biogasnät och förgasning:
­Under sessionen tas bl.a. upp Stockholm Gas utvecklingsplaner för stadsgas & fordonsgas i Stockholm, erfarenheter från småskaliga biogasnät och ”grön gas”-principen samt Biogas Östs infrastrukturprojekt (InfraBiogas Öst). Sessionen avslutas med en paneldiskussion med Cortus, Mjölby-Svartådalen Energi, Duinn, Stockholm Gas och E.ON.

Session 2, Uppgradering och flytande biogas:
­Under sessionen tas bl.a. upp storskalig produktion & förvätskning av biogas i Lidköping, uppgradering med kryoteknik i Sundsvall, Clean Truck-projektet i Stockholm, potential för uppgradering av deponigas i Biogas Öst-regionen. Sessionen avslutas med en paneldiskussion med NSR, BioSling, SBI, Göteborg Energi, Greenlane, MittSverige Vatten, Scandinavian GtS och AGA.

Session 3, Framsynta politiska beslut för biogasen:
Under sessionen presenteras och diskuteras ett antal kommunal- och regionalpolitiska beslut som varit viktiga för biogasen. Exempel ges av kommunpolitiker från Linköping, Västerås, Örebro och Stockholm. Sessionen avslutas med en paneldebatt med politiker från båda de politiska blocken.

För mer information och anmälan: www.biogasost.se.

Biogas Östs huvudsakliga uppgift är att arbeta för en hållbar energiutveckling i Mälardalen.
Källa: Biogas Öst

Senaste nyheter