Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Biogas Öst vid internationell konferens

https://www.klimatsmart.se/images/news/energikontoretimalardalen250x76pb.jpg

Det regionala samverkansprojektet Biogas Öst deltar i en internationell konferens i Vancouver den 20 till 22 september. Konferensen anordnas av IRBC (International Regional Benchmarking Consortium) och syftar till att deltagarna skall utbyta erfarenheter inom ett visst tema – denna gång energi, avfall och vatten. Mälardalsrådet, som representerar storstadsregionen Mälardalen inom IRBC, har bjudit med Mattias Svensson från Biogas Öst för att berätta om ett framgångsrikt regionalt biogasprojekt. IRBC:s deltagare träffas varje år och utbyter erfarenheter under en konferens med ett specifikt tema, denna gång energi, avfall och vatten. Inom konsortiet finns aktörer från storstadsregioner i bland annat Kanada, Japan, USA, Spanien och Australien. Under konferensen i Vancouver kommer samverkansprojektet Biogas Öst och satsningen på biogas som fordonsbränsle att belysas. Övriga storstadsregioner ska under en workshop ta del av hur en svensk region arbetar för att främja biogasen, ser avfall som en resurs och tillvaratar avfallet i ett miljöriktigt kretslopp. Mattias Svensson kommer att presentera samverkansprojektet Biogas Öst, dess organisation och snabba utveckling och presentationen ska initiera diskussioner kring biogasens möjligheter och förutsättningar i andra storstadsregioner i världen. Efter avslutad konferens är det inte ovanligt att deltagarna tar ytterligare kontakter med varandra för fördjupat samarbete, vilket också är en av Mattias Svenssons förhoppningar med resan. – Det vore fantastiskt att kunna locka hit representanter från någon storstadsregion i världen, få visa dem vårt arbete på ”hemmaplan” och kanske koppla ihop dem med en biogasaktör i regionen. Att den svenska biogasbranschen tar emot internationella studiebesök är inte ovanligt, säger Mattias. Han hoppas även att den starka samverkan som finns inom Biogas Öst ger positiv återklang ute i världen. Regionens, och hela Sveriges, stora kompetens inom biogasområdet kommer att tydliggöras under konferensen och utbytet av kunskaper och erfarenheter kan förstärka Sveriges position inom områdena energi- och miljöteknik. För mer information, kontakta: Mattias Svensson, projektledare Biogas Öst, mattias.svensson@energikontor.se, 070-100 96 20 Jonas Forsberg, projektledare Biogas Öst, jonas.forsberg@energikontor.se, 070-271 87 37.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Biogas Öst vid internationell konferens

2011-09-19
Det regionala samverkansprojektet Biogas Öst deltar i en internationell konferens i Vancouver den 20 till 22 september. Konferensen anordnas av IRBC (International Regional Benchmarking Consortium) och syftar till att deltagarna skall utbyta erfarenheter inom ett visst tema – denna gång energi, avfall och vatten. Mälardalsrådet, som representerar storstadsregionen Mälardalen inom IRBC, har bjudit med Mattias Svensson från Biogas Öst för att berätta om ett framgångsrikt regionalt biogasprojekt.

IRBC:s deltagare träffas varje år och utbyter erfarenheter under en konferens med ett specifikt tema, denna gång energi, avfall och vatten. Inom konsortiet finns aktörer från storstadsregioner i bland annat Kanada, Japan, USA, Spanien och Australien. Under konferensen i Vancouver kommer samverkansprojektet Biogas Öst och satsningen på biogas som fordonsbränsle att belysas. Övriga storstadsregioner ska under en workshop ta del av hur en svensk region arbetar för att främja biogasen, ser avfall som en resurs och tillvaratar avfallet i ett miljöriktigt kretslopp. Mattias Svensson kommer att presentera samverkansprojektet Biogas Öst, dess organisation och snabba utveckling och presentationen ska initiera diskussioner kring biogasens möjligheter och förutsättningar i andra storstadsregioner i världen.

Efter avslutad konferens är det inte ovanligt att deltagarna tar ytterligare kontakter med varandra för fördjupat samarbete, vilket också är en av Mattias Svenssons förhoppningar med resan. – Det vore fantastiskt att kunna locka hit representanter från någon storstadsregion i världen, få visa dem vårt arbete på ”hemmaplan” och kanske koppla ihop dem med en biogasaktör i regionen. Att den svenska biogasbranschen tar emot internationella studiebesök är inte ovanligt, säger Mattias.

Han hoppas även att den starka samverkan som finns inom Biogas Öst ger positiv återklang ute i världen. Regionens, och hela Sveriges, stora kompetens inom biogasområdet kommer att tydliggöras under konferensen och utbytet av kunskaper och erfarenheter kan förstärka Sveriges position inom områdena energi- och miljöteknik.

För mer information, kontakta:
Mattias Svensson, projektledare Biogas Öst, mattias.svensson@energikontor.se, 070-100 96 20
Jonas Forsberg, projektledare Biogas Öst, jonas.forsberg@energikontor.se, 070-271 87 37.

Senaste nyheter