Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Lådcykelpool med unikt upplägg startas i Linköping

https://www.klimatsmart.se/images/news/sanktkorsfastigheter-ladcykelpool250x220.jpg

En lådcykelpool som kan användas av både boende och anställda lanseras nu i Ebbepark i Linköping. Det är första gången som ett liknande upplägg testas för en lådcykelpool. Det rör sig om 4 lådcyklar, tre trehjulingar och en tvåhjuling, som tillsammans kommer utgöra lådcykelpoolen i Ebbepark. Att lådcykelpoolen tillhör det geografiska området Ebbepark i stället för att tillhöra en specifik bostadsrättsförening eller ett företag innebär att fler målgrupper kan utnyttja erbjudandet. Förhoppningen är att detta ska bidra positivt till utnyttjandegraden och därmed också bidra till lönsamheten för satsningen. - Det blir en lådcykelpool som kan användas på flera tider under dygnet. De boende kan använda cykelpoolen när de är lediga, dvs kvällstid och helger. Dagtid är det i stället företag och kommunala verksamheter som verkar inom Ebbepark som blir de primära användarna säger Mattias Nilsson, Mobilitetschef på Dukaten. Lådcykelpoolen erbjuds i samarbete med företaget Pedalink och fungerar genom appen Pedalink. Efter att ha registrerat sig i appen kan användaren se tillgängliga lådcyklar och reservera den cykel de önskar använda. Det finns möjlighet att antingen betala per användning eller att köpa ett abonnemang för att få ett billigare timpris vid nyttjande – ett bra alternativ för den som vet med sig att man kommer hyra cyklarna ofta. Och för att det ska gå lätt att använda för de olika målgrupperna är appen designad så att den fungerar både för privatpersoner och företagsanvändare. - Vi på Pedalink tycker att det är så himla kul att kunna dra igång den här typen av projekt! En lådcykelpool för både boende och anställda är ett nytt upplägg för oss och vi kommer följa användandet av cykelpoolen noga och basera vår utveckling framåt mycket på resultatet av det här projektet säger Sara Vennström, Försäljningschef på Pedalink. Lådcykelpoolen är en del av Testbädd Ebbepark och samfinansieras mellan Dukaten, Sankt Kors, Lejonfastigheter och Stångåstaden. Visionen är gemensam för samtliga aktörer: att skapa en bra mobilitetslösning som ska få fler att välja cykel! - Vår målsättning med lådcykelpoolen är att bidra till att man låter bilen stå lite oftare eller kanske till och med minskar antalet bilar i hushållet. Och med lådcykel kan man ju dessutom frakta saker vilket kanske annars är ett incitament att ta bilen avslutar Mattias Nilsson. Ebbeparkutvecklas av de tre kommunägda fastighetsbolagen Sankt Kors, Stångåstaden och Lejonfastigheter. Tillsammans skapar de en ny typ av levande stadsdel för företag, boende och besökare med hållbarhet i fokus och där nya lösningar testas inom Testbädd Ebbepark.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Lådcykelpool med unikt upplägg startas i Linköping

2022-03-02
Lådcykelpool i Ebbepark i Linköping
En lådcykelpool som kan användas av både boende och anställda lanseras nu i Ebbepark i Linköping. Det är första gången som ett liknande upplägg testas för en lådcykelpool.

Det rör sig om 4 lådcyklar, tre trehjulingar och en tvåhjuling, som tillsammans kommer utgöra lådcykelpoolen i Ebbepark. Att lådcykelpoolen tillhör det geografiska området Ebbepark i stället för att tillhöra en specifik bostadsrättsförening eller ett företag innebär att fler målgrupper kan utnyttja erbjudandet. Förhoppningen är att detta ska bidra positivt till utnyttjandegraden och därmed också bidra till lönsamheten för satsningen.

- Det blir en lådcykelpool som kan användas på flera tider under dygnet. De boende kan använda cykelpoolen när de är lediga, dvs kvällstid och helger. Dagtid är det i stället företag och kommunala verksamheter som verkar inom Ebbepark som blir de primära användarna säger Mattias Nilsson, Mobilitetschef på Dukaten.

Lådcykelpoolen erbjuds i samarbete med företaget Pedalink och fungerar genom appen Pedalink. Efter att ha registrerat sig i appen kan användaren se tillgängliga lådcyklar och reservera den cykel de önskar använda. Det finns möjlighet att antingen betala per användning eller att köpa ett abonnemang för att få ett billigare timpris vid nyttjande – ett bra alternativ för den som vet med sig att man kommer hyra cyklarna ofta. Och för att det ska gå lätt att använda för de olika målgrupperna är appen designad så att den fungerar både för privatpersoner och företagsanvändare.

- Vi på Pedalink tycker att det är så himla kul att kunna dra igång den här typen av projekt! En lådcykelpool för både boende och anställda är ett nytt upplägg för oss och vi kommer följa användandet av cykelpoolen noga och basera vår utveckling framåt mycket på resultatet av det här projektet säger Sara Vennström, Försäljningschef på Pedalink.

Lådcykelpoolen är en del av Testbädd Ebbepark och samfinansieras mellan Dukaten, Sankt Kors, Lejonfastigheter och Stångåstaden. Visionen är gemensam för samtliga aktörer: att skapa en bra mobilitetslösning som ska få fler att välja cykel!

- Vår målsättning med lådcykelpoolen är att bidra till att man låter bilen stå lite oftare eller kanske till och med minskar antalet bilar i hushållet. Och med lådcykel kan man ju dessutom frakta saker vilket kanske annars är ett incitament att ta bilen avslutar Mattias Nilsson.

Ebbeparkutvecklas av de tre kommunägda fastighetsbolagen Sankt Kors, Stångåstaden och Lejonfastigheter. Tillsammans skapar de en ny typ av levande stadsdel för företag, boende och besökare med hållbarhet i fokus och där nya lösningar testas inom Testbädd Ebbepark.

Senaste nyheter