Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Besök ett äkta Greenpeacefartyg 22/11

https://www.klimatsmart.se/images/news/greenpeace.jpg

Sverige — Nu har du chansen att bekanta dig med ett av våra mest effektiva verktyg i vårt miljöarbete – ett äkta Greenpeacefartyg! På söndag 22/11 lägger Arctic Sunrise till vid Skeppsbron i Gamla Stan i Stockholm och vi ger dig möjligheten att under söndagen och måndagen besöka skeppet, träffa besättning och se dig omkring på ett av Greenpeace viktigaste redskap för kampen för miljön. Ta gärna med familj och vänner, ni är hjärtligt välkomna ombord! Arctic Sunrise är det av våra skepp som varit mest aktivt på norra halvklotet det senaste året. Under sommaren och hösten fungerade fartyget som hem och forskarstation när Greenpeace tillsammans med en grupp oberoende forskare genomförde en expedition till Grönland och Arktis för att undersöka hur Arktis smälter som en följd av klimatförändringarna. VAR? Gamla Stan i Stockholm Skeppsbron 106 NÄR? Söndag 22/11klockan 10-17 Måndag 23/11 klockan 12-19 Alla är välkomna! I början av oktober deltog Arctic Sunrise i en aktion på arktiska Svalbard där Greenpeace blockerade ett koltransportfartyg i protest mot Norges planer på nya kolgruvor som bidrar till klimatförstörelse och exploatering av det sköra Svalbard. Senast kommer Arctic Sunrise från Östersjön, där hon varit del i en protestaktion där våra aktivister bordade ett fartyg som transporterade en komponent till det ifrågasatta kärnkraftsbygget i finska Olkiluoto. Där har hon varit ett hem och högkvarter för organisationens aktivister och kampanjledare.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Besök ett äkta Greenpeacefartyg 22/11

2009-11-22
Sverige — Nu har du chansen att bekanta dig med ett av våra mest effektiva verktyg i vårt miljöarbete – ett äkta Greenpeacefartyg!

På söndag 22/11 lägger Arctic Sunrise till vid Skeppsbron i Gamla Stan i Stockholm och vi ger dig möjligheten att under söndagen och måndagen besöka skeppet, träffa besättning och se dig omkring på ett av Greenpeace viktigaste redskap för kampen för miljön. Ta gärna med familj och vänner, ni är hjärtligt välkomna ombord!

Arctic Sunrise är det av våra skepp som varit mest aktivt på norra halvklotet det senaste året. Under sommaren och hösten fungerade fartyget som hem och forskarstation när Greenpeace tillsammans med en grupp oberoende forskare genomförde en expedition till Grönland och Arktis för att undersöka hur Arktis smälter som en följd av klimatförändringarna.

VAR?
Gamla Stan i Stockholm
Skeppsbron 106

NÄR?
Söndag 22/11klockan 10-17
Måndag 23/11 klockan 12-19

Alla är välkomna!

I början av oktober deltog Arctic Sunrise i en aktion på arktiska Svalbard där Greenpeace blockerade ett koltransportfartyg i protest mot Norges planer på nya kolgruvor som bidrar till klimatförstörelse och exploatering av det sköra Svalbard. Senast kommer Arctic Sunrise från Östersjön, där hon varit del i en protestaktion där våra aktivister bordade ett fartyg som transporterade en komponent till det ifrågasatta kärnkraftsbygget i finska Olkiluoto. Där har hon varit ett hem och högkvarter för organisationens aktivister och kampanjledare.


Läs mer om Arctic Sunrise på www.greenpeace.org/sweden/om-oss/vaara-fartyg-2/arctic-sunrise
Källa: Greenpeace

Senaste nyheter