Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Bensinskatt underkänns enligt Novus

https://www.klimatsmart.se/images/news/vw200x100b.gif

En undersökning genomförd av Novus i juni visar att endast var tionde svensk anser att en skattehöjning på bensin och diesel är att föredra om användningen av fossila bränslen i trafiken ska minskas. 76 procent vill att de fossila bränslena ska minskas genom att det blir mer gynnsamt att skaffa en miljöbil än en traditionell bil. Motståndet mot höjd bensinskatt är särskilt stort på glesbygden där bara 7 procent av befolkningen anser att det är rätt sätt att komma tillrätta med klimatpåverkan från fordonssektorn. Det är också fler kvinnor än män som säger nej till höjd bensinskatt. – En höjning av skatten på fossila bränslen slår hårt mot befolkningen på glesbygden där man ofta är beroende av flera bilar i hushållet. Där ser man hellre att staten hjälper till att få ut fler miljöbilar på marknaden, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Personbilar, som har beställt undersökningen. –Enligt gällande politiska beslut ska flera av skattefördelarna för miljöbilar upphöra och många är oroade över att det blir svårare att välja en miljöbil i framtiden, tror Sten Forsberg. På söndag startar politikerveckan i Visby och Volkswagen kommer att vara på plats. Med anledning av utvecklingen för biogas som fordonsdrivmedel inbjuder Volkswagen till frukostseminariet ”Vem tar ansvar för gasbilen?” ombord på Briggen Tre Kronor, onsdagen den 7 juli kl 8.30. Volkswagen hälsar alla intresserade varmt välkomna! Önskar du ytterligare information? Kontakta då Marcus Thomasfolk, 08-553 867 97, 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Bensinskatt underkänns enligt Novus

2010-07-06
En undersökning genomförd av Novus i juni visar att endast var tionde svensk anser att en skattehöjning på bensin och diesel är att föredra om användningen av fossila bränslen i trafiken ska minskas.

76 procent vill att de fossila bränslena ska minskas genom att det blir mer gynnsamt att skaffa en miljöbil än en traditionell bil.

Motståndet mot höjd bensinskatt är särskilt stort på glesbygden där bara 7 procent av befolkningen anser att det är rätt sätt att komma tillrätta med klimatpåverkan från fordonssektorn.

Det är också fler kvinnor än män som säger nej till höjd bensinskatt.

– En höjning av skatten på fossila bränslen slår hårt mot befolkningen på glesbygden där man ofta är beroende av flera bilar i hushållet. Där ser man hellre att staten hjälper till att få ut fler miljöbilar på marknaden, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Personbilar, som har beställt undersökningen.

–Enligt gällande politiska beslut ska flera av skattefördelarna för miljöbilar upphöra och många är oroade över att det blir svårare att välja en miljöbil i framtiden, tror Sten Forsberg.

På söndag startar politikerveckan i Visby och Volkswagen kommer att vara på plats. Med anledning av utvecklingen för biogas som fordonsdrivmedel inbjuder Volkswagen till frukostseminariet ”Vem tar ansvar för gasbilen?” ombord på Briggen Tre Kronor, onsdagen den 7 juli kl 8.30. Volkswagen hälsar alla intresserade varmt välkomna!

Önskar du ytterligare information? Kontakta då Marcus Thomasfolk, 08-553 867 97, 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se
Källa: Volkswagen

Senaste nyheter