Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Årets Ekokrog på White Guidegalan 8 mars

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekomatcentrum250x56.jpg

För femte året utser EkoMatCentrum Årets Ekokrog i White Guide. De nominerade är Salt & Brygga, PM & Vänner och Mrs Brown. Vinnaren presenteras på White Guide Galan på Vinterträdgården, Grand Hôtel den 8 mars. Utvecklingen av ekologiskt och lokalproducerat är fortsatt snabb i restaurangbranschen. Alltfler restauranger runt om i landet arbetar med ekologisk mat och dryck. - De nominerade till Årets Ekokrog arbetar medvetet med ekologiska råvaror. Dessutom ska den gastronomiska nivån vara mycket hög, säger Carin Enfors, restaurangansvarig på EkoMatCentrum. * Salt & Brygga i Malmö har nästan 100 % certifierat ekologiskt inom alla varugrupper, där fisk och skaldjur uppnår fantastiska 60 %. Dessutom är produkterna lokalproducerade i lika hög omfattning. På Salt & Brygga har man bra kontroll genom Svanen-certifiering. * PM & Vänner i Växjö arbetar målmedvetet och säkert genom att KRAV-registrera flera ekologiska produkter. De förbinder sig att produkterna alltid är KRAV-certifierade. * Mrs Brown i Malmö har certifierade producenter sedan många år och odlar själva på kolonilott. Tidigare vinnare är Mistral, Oaxen skärgårdskrog, Ängavallen och Pontus!. Övriga restauranger med höga ekologiska ambitioner föräras EkoMatCentrums gröna ekomärke i White Guide. Ekologiska livsmedel produceras med god djuromsorg, utan bekämpningsmedel, handelsgödsel och onaturliga tillsatser. GMO – genmodifiering – är inte tillåten. EkoMatCentrum, är en ideell förening med syfte att verka för en hållbar utveckling i livsmedelskedjans alla led. Föreningen verkar genom att sprida information om ekologiska produkter och därmed bidra till en ökad konsumtion av ekologiska livsmedel. EkoMatCentrum vill verka för att små och stora företag i livsmedelskedjans alla led ställer höga miljökrav vid köp och handel med livsmedel.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Årets Ekokrog på White Guidegalan 8 mars

2010-03-02
För femte året utser EkoMatCentrum Årets Ekokrog i White Guide. De nominerade är Salt & Brygga, PM & Vänner och Mrs Brown. Vinnaren presenteras på White Guide Galan på Vinterträdgården, Grand Hôtel den 8 mars. Utvecklingen av ekologiskt och lokalproducerat är fortsatt snabb i restaurangbranschen. Alltfler restauranger runt om i landet arbetar med ekologisk mat och dryck.

- De nominerade till Årets Ekokrog arbetar medvetet med ekologiska råvaror. Dessutom ska den gastronomiska nivån vara mycket hög, säger Carin Enfors, restaurangansvarig på EkoMatCentrum.

* Salt & Brygga i Malmö har nästan 100 % certifierat ekologiskt inom alla varugrupper, där fisk och skaldjur uppnår fantastiska 60 %. Dessutom är produkterna lokalproducerade i lika hög omfattning. På Salt & Brygga har man bra kontroll genom Svanen-certifiering.
* PM & Vänner i Växjö arbetar målmedvetet och säkert genom att KRAV-registrera flera ekologiska produkter. De förbinder sig att produkterna alltid är KRAV-certifierade.
* Mrs Brown i Malmö har certifierade producenter sedan många år och odlar själva på kolonilott.

Tidigare vinnare är Mistral, Oaxen skärgårdskrog, Ängavallen och Pontus!. Övriga restauranger med höga ekologiska ambitioner föräras EkoMatCentrums gröna ekomärke i White Guide. Ekologiska livsmedel produceras med god djuromsorg, utan bekämpningsmedel, handelsgödsel och onaturliga tillsatser. GMO – genmodifiering – är inte tillåten.

EkoMatCentrum, är en ideell förening med syfte att verka för en hållbar utveckling i livsmedelskedjans alla led. Föreningen verkar genom att sprida information om ekologiska produkter och därmed bidra till en ökad konsumtion av ekologiska livsmedel. EkoMatCentrum vill verka för att små och stora företag i livsmedelskedjans alla led ställer höga miljökrav vid köp och handel med livsmedel.

Senaste nyheter