Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Årets Äggföretagare 2010 utses 18 nov

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenskaagg133x95d.jpg

Tre äggproducerande företag kandiderar till utmärkelsen Årets Äggföretagare 2010. – Alla tre finalisterna är engagerade äggproducenter där hönan och det svenska ägget står i centrum för företagarnas verksamhet. Med modern djurhållning enligt de svenska djurskyddsnormerna, producerar de ett av världens säkraste ägg, säger Charlotte Norrman-Oredsson, ordförande i Svenska Ägg. Utmärkelsen Årets Äggföretagare delas i år ut för tredje gången, med syfte att lyfta fram goda förebilder för den svenska äggnäringen. – Konsumtionen av ägg ökar och vi känner att vi arbetar med ett livsmedel som verkligen ligger rätt i tiden. Vi ser fram emot att utse det företag som av kollegorna uppfattas som en mycket god representant för svensk äggproduktion och det svenska äggets mervärden, fortsätter Charlotte Norrman-Oredsson. Årets Äggföretagare 2010 tillkännages torsdagen den 18 november på äggnäringens stora höstmöte som i år hålls på Växjö Konserthus den 17-18 november. De tre finalisterna i 2010 års tävling Årets Äggföretagare är: Magnus och Anette Bertilsson Asketorpsägg, Skövde Bertilssons producerar vita och bruna ägg som de även säljer i egen regi. 2008 drabbades de av en brand som ödelade deras hönshus. Men med mycket arbete och fighting spirit lyckades de bygga nya stall och komma tillbaka som äggproducenter. Robert Emanuelsson Robert Emanuelssons Lantbruk, Linköping Robert Emanuelsson har ekologiska hönor som delvis säljs lokalt. Robert är en uppskattad äggpresentatör när han besöker butiker och talar med konsumenter. Vid äggets dag öppnar han gården för allmänheten. Sten-Sture Stensson Vrånghult, Tranum, Lidköping Sten-Sture Stensson har både ekologiska hönor och höns i inredda bur. Sten-Sture är känd för många studiebesök på gården där han med glimten i ögat berättar om hönsen och äggen. Mer information lämnas av: Svenska Äggs vd Therese Schultz, 08-787 54 87, therese.schultz@svenskaagg.se Svenska Ägg är branschorganisation för den svenska äggnäringen. Medlemmar är äggproducenter, kläckerier, packerier och foderföretag. Se mer på www.svenskaagg.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Årets Äggföretagare 2010 utses 18 nov

2010-11-17
Tre äggproducerande företag kandiderar till utmärkelsen Årets Äggföretagare 2010.

– Alla tre finalisterna är engagerade äggproducenter där hönan och det svenska ägget står i centrum för företagarnas verksamhet. Med modern djurhållning enligt de svenska djurskyddsnormerna, producerar de ett av världens säkraste ägg, säger Charlotte Norrman-Oredsson, ordförande i Svenska Ägg.

Utmärkelsen Årets Äggföretagare delas i år ut för tredje gången, med syfte att lyfta fram goda förebilder för den svenska äggnäringen.

– Konsumtionen av ägg ökar och vi känner att vi arbetar med ett livsmedel som verkligen ligger rätt i tiden. Vi ser fram emot att utse det företag som av kollegorna uppfattas som en mycket god representant för svensk äggproduktion och det svenska äggets mervärden, fortsätter Charlotte Norrman-Oredsson.

Årets Äggföretagare 2010 tillkännages torsdagen den 18 november på äggnäringens stora höstmöte som i år hålls på Växjö Konserthus den 17-18 november.

De tre finalisterna i 2010 års tävling Årets Äggföretagare är:
Magnus och Anette Bertilsson
Asketorpsägg, Skövde
Bertilssons producerar vita och bruna ägg som de även säljer i egen regi. 2008 drabbades de av en brand som ödelade deras hönshus. Men med mycket arbete och fighting spirit lyckades de bygga nya stall och komma tillbaka som äggproducenter.

Robert Emanuelsson
Robert Emanuelssons Lantbruk, Linköping
Robert Emanuelsson har ekologiska hönor som delvis säljs lokalt. Robert är en uppskattad äggpresentatör när han besöker butiker och talar med konsumenter. Vid äggets dag öppnar han gården för allmänheten.

Sten-Sture Stensson
Vrånghult, Tranum, Lidköping
Sten-Sture Stensson har både ekologiska hönor och höns i inredda bur. Sten-Sture är känd för många studiebesök på gården där han med glimten i ögat berättar om hönsen och äggen.

Mer information lämnas av:
Svenska Äggs vd Therese Schultz, 08-787 54 87, therese.schultz@svenskaagg.se

Svenska Ägg är branschorganisation för den svenska äggnäringen. Medlemmar är äggproducenter, kläckerier, packerier och foderföretag. Se mer på www.svenskaagg.se.
Källa: Svenska Ägg

Senaste nyheter