Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Annebo förskola vinner pris för mer än 90% ekologisk skolmat

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-annebo250x256.jpg

Annebo förskola i Karlskrona prisades för Årets hållbara offentliga gastronomi på White Guide Junior galan. På samma gala utnämndes Södertälje kommun till Årets skolkökskommun för sitt KRAV-märkta skolkök. – Det här priset är ett kvitto på det man jobbat och kämpat för under många år, säger Stefan Svensson, kock på Annebo förskola som är KRAV-märkt. Annebo förskola prisas med motiveringen: För en kompromisslös kärlek till god mat tillagd på ekologiska livsmedel. Det här är kocken som ställer höga krav på både sig själv och de råvaror han serverar sina små matgäster. Tävlingen White Guide Junior vill höja intresset för den offentliga gastronomin och lyfta fram behovet av god och näringsriktig skolmat till barnen. På årets gala som hölls i centrala Stockholm prisades sju skolkök, förskolor, måltidschefer och kommuner för sina insatser för bättre skolmat. Att en förskola eller skola är KRAV-märkt innebär att köken köper in KRAV-godkända livsmedel. Ju större andel som är KRAV-godkända, desto fler KRAV-märken: • Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel • Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter • Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter Annebo förskola köper in minst 90 procent KRAV-godkända råvaror, det innebär att förskolan har tre KRAV-märken. – Att köpa KRAV och ekologiskt är inte dyrare. Jag förstår inte varför inte fler skolor gör det, det handlar bara om att tänka på ett annat sätt. Ekologisk mat är kvalitet och det lönar sig alltid i längden säger Stefan Svensson. Idag är knappt 800 restauranger KRAV-märkta, både inom offentlig verksamhet och privat regi.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Annebo förskola vinner pris för mer än 90% ekologisk skolmat

2014-04-02
Annebo förskola prisas för sitt skolkök
Annebo förskola i Karlskrona prisades för Årets hållbara offentliga gastronomi på White Guide Junior galan. På samma gala utnämndes Södertälje kommun till Årets skolkökskommun för sitt KRAV-märkta skolkök.

– Det här priset är ett kvitto på det man jobbat och kämpat för under många år, säger Stefan Svensson, kock på Annebo förskola som är KRAV-märkt.

Annebo förskola prisas med motiveringen: För en kompromisslös kärlek till god mat tillagd på ekologiska livsmedel. Det här är kocken som ställer höga krav på både sig själv och de råvaror han serverar sina små matgäster.

Tävlingen White Guide Junior vill höja intresset för den offentliga gastronomin och lyfta fram behovet av god och näringsriktig skolmat till barnen. På årets gala som hölls i centrala Stockholm prisades sju skolkök, förskolor, måltidschefer och kommuner för sina insatser för bättre skolmat.

Att en förskola eller skola är KRAV-märkt innebär att köken köper in KRAV-godkända livsmedel. Ju större andel som är KRAV-godkända, desto fler KRAV-märken:

• Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
• Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
• Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter

Annebo förskola köper in minst 90 procent KRAV-godkända råvaror, det innebär att förskolan har tre KRAV-märken.

– Att köpa KRAV och ekologiskt är inte dyrare. Jag förstår inte varför inte fler skolor gör det, det handlar bara om att tänka på ett annat sätt. Ekologisk mat är kvalitet och det lönar sig alltid i längden säger Stefan Svensson.

Idag är knappt 800 restauranger KRAV-märkta, både inom offentlig verksamhet och privat regi.
Källa: KRAV
Foto: Jenny Djurberg

Senaste nyheter