Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Allwins grundare kan få Änglamarkspriset

https://www.klimatsmart.se/images/news/allwin180x180pa.jpg

Allwins grundare, Simon Eisner, har nominerats till Årets Änglamarkpris av COOP. Temat för Änglamarkspriset 2011 är resurshushållning. Totalt nio finalister har utsetts, som alla jobbar hårt för att minska slöseriet och skapa långsiktig hållbarhet. Allwin är ett företag som tar hand om felproduktion från livsmedelsindustrin, mat som annars hade slängts, distribueras nu vidare till behövande. Företag blir av med sin överproduktion enkelt och ekonomiskt, miljön belastas mindre och fullt fungerande varor som skulle ha kasserats kommer istället till användning. Det är idén bakom Allwin, som distribuerar överskott från företag till behövande hjälporganisationer och individer. - Det är fantastiskt att ha blivit nominerad till Änglamarkspriset, säger Simon Eisner, grundare av Allwin. Just nu går vi från att vara en regional verksamhet i Göteborg till att satsa bredare med lager och logistik även i Stockholm och Malmö, så all uppmuntran känns oerhört viktig. Allwin grundades redan för sex år sedan i Göteborg som en välgörenhetsstiftelse under namnet Gemensamt Engagemang. Verksamheten går ut på att erbjuda tjänster för logistik till livsmedelsindustrin och dagligvaruhandeln för att hjälpa dem att ta hand om överskott, som tidigare har slängts. Nu går det i stället till behövande, via välgörenhetsorganisationer. - Många företag inom livsmedelsindustrin vill verkligen göra något av de varor som det kanske blivit något fel med under produktionen, exempelvis sneda etiketter eller likande, eller varor med kort datum, säger Simon Eisner. Vi hjälper dem så de slipper slänga varorna. - 100 tusen ton överskott av mat till ett värde av två miljarder konsumeras inte av svenskarna varje år i Sverige, säger Simon Eisner. Detta vill Allwin motverka genom att distribuera överskottet till där det finns ett underskott. Simon Eisner har tidigare belönats med juryns hederspris när Världsnaturfonden utsåg Årets Miljöhjälte 2010. För mer information, kontakta: Simon Eisner, vd, Allwin, 0733-76 71 24, simon@allwin.nu.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Allwins grundare kan få Änglamarkspriset

2011-05-18
Allwins grundare, Simon Eisner, har nominerats till Årets Änglamarkpris av COOP. Temat för Änglamarkspriset 2011 är resurshushållning. Totalt nio finalister har utsetts, som alla jobbar hårt för att minska slöseriet och skapa långsiktig hållbarhet.

Allwin är ett företag som tar hand om felproduktion från livsmedelsindustrin, mat som annars hade slängts, distribueras nu vidare till behövande.

Företag blir av med sin överproduktion enkelt och ekonomiskt, miljön belastas mindre och fullt fungerande varor som skulle ha kasserats kommer istället till användning. Det är idén bakom Allwin, som distribuerar överskott från företag till behövande hjälporganisationer och individer.

- Det är fantastiskt att ha blivit nominerad till Änglamarkspriset, säger Simon Eisner, grundare av Allwin. Just nu går vi från att vara en regional verksamhet i Göteborg till att satsa bredare med lager och logistik även i Stockholm och Malmö, så all uppmuntran känns oerhört viktig.

Allwin grundades redan för sex år sedan i Göteborg som en välgörenhetsstiftelse under namnet Gemensamt Engagemang. Verksamheten går ut på att erbjuda tjänster för logistik till livsmedelsindustrin och dagligvaruhandeln för att hjälpa dem att ta hand om överskott, som tidigare har slängts. Nu går det i stället till behövande, via välgörenhetsorganisationer.

- Många företag inom livsmedelsindustrin vill verkligen göra något av de varor som det kanske blivit något fel med under produktionen, exempelvis sneda etiketter eller likande, eller varor med kort datum, säger Simon Eisner. Vi hjälper dem så de slipper slänga varorna.

- 100 tusen ton överskott av mat till ett värde av två miljarder konsumeras inte av svenskarna varje år i Sverige, säger Simon Eisner. Detta vill Allwin motverka genom att distribuera överskottet till där det finns ett underskott.

Simon Eisner har tidigare belönats med juryns hederspris när Världsnaturfonden utsåg Årets Miljöhjälte 2010.

För mer information, kontakta:
Simon Eisner, vd, Allwin, 0733-76 71 24, simon@allwin.nu.
Källor: COOP, Allwin

Senaste nyheter