Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kock och teknikföretag tilldelas Nackas miljöpris 2020

https://www.klimatsmart.se/images/news/nackakommun-sofiagood250x303.jpg

Sofia Good, kock på Optimus förskola, och teknikföretaget Svenska Rotormaskiner tilldelas Nacka kommuns miljöpris 2020. Syftet med priset är att uppmuntra betydelsefulla insatser som bidrar till att uppfylla något av Nacka kommuns lokala miljömål. Kommunstyrelsens miljöutskott i Nacka utser pristagarna bland de nominerade kandidaterna. – För femte året i rad delar Nacka kommun ut sitt miljöpris till privatpersoner, företag, kommunala verksamheter och organisationer. Vi vill på det sättet stödja och premiera särskilda initiativ för klimat och miljö, samt premiera särskilda insatser för miljön. Jag vill gratulera årets pristagare och rikta ett stort tack till dem för deras imponerande arbete, säger Hans Peters (C), ordförande i miljöutskottet. Sofia Good tilldelas Nackas miljöpris för sitt arbete med miljösmart och hälsosam mat i förskolan. Måltiderna på Optimus förskola bidrar till barnens förståelse för den egna livsstilens betydelse för miljön. Juryn har särskilt poängterat vikten av att lägga grund för miljösmarta och hälsosamma matvanor i förskolan då dessa vanor kan följa med hela livet och med en positiv påverkan på barnens familjer. Nackaföretaget Svenska Rotormaskiner tilldelas miljöpriset för sitt arbete med utveckling av innovativ teknik, bland annat inom området vätgasteknik. Vätgas ses i framtiden kunna ersätta fossila bränslen inom industrin, flyget, lastbilstransport och kraftvärmesektorn. Dessutom kan den användas för att lagra el från sol- och vindkraft. Många av Svenska Rotormaskiners produkter är kopplade till det senaste inom vätgasteknik och energisparande värmeväxling. Nacka kommun har delat ut Miljöpriset sedan 2016. Det delas ut till såväl offentlig verksamhet som till enskilda personer, föreningar och företag som har gjort goda insatser för miljön. Förra året tilldelades Martin Hedberg och Kummelnäs förskola Nacka kommuns miljöpris. Prissumman är 10 000 kr.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kock och teknikföretag tilldelas Nackas miljöpris 2020

2021-01-20
Sofia Good, miljöprisvinnare 2020
Sofia Good, kock på Optimus förskola, och teknikföretaget Svenska Rotormaskiner tilldelas Nacka kommuns miljöpris 2020.

Syftet med priset är att uppmuntra betydelsefulla insatser som bidrar till att uppfylla något av Nacka kommuns lokala miljömål. Kommunstyrelsens miljöutskott i Nacka utser pristagarna bland de nominerade kandidaterna.

– För femte året i rad delar Nacka kommun ut sitt miljöpris till privatpersoner, företag, kommunala verksamheter och organisationer. Vi vill på det sättet stödja och premiera särskilda initiativ för klimat och miljö, samt premiera särskilda insatser för miljön. Jag vill gratulera årets pristagare och rikta ett stort tack till dem för deras imponerande arbete, säger Hans Peters (C), ordförande i miljöutskottet.

Sofia Good tilldelas Nackas miljöpris för sitt arbete med miljösmart och hälsosam mat i förskolan. Måltiderna på Optimus förskola bidrar till barnens förståelse för den egna livsstilens betydelse för miljön. Juryn har särskilt poängterat vikten av att lägga grund för miljösmarta och hälsosamma matvanor i förskolan då dessa vanor kan följa med hela livet och med en positiv påverkan på barnens familjer.

Nackaföretaget Svenska Rotormaskiner tilldelas miljöpriset för sitt arbete med utveckling av innovativ teknik, bland annat inom området vätgasteknik. Vätgas ses i framtiden kunna ersätta fossila bränslen inom industrin, flyget, lastbilstransport och kraftvärmesektorn. Dessutom kan den användas för att lagra el från sol- och vindkraft. Många av Svenska Rotormaskiners produkter är kopplade till det senaste inom vätgasteknik och energisparande värmeväxling.

Nacka kommun har delat ut Miljöpriset sedan 2016. Det delas ut till såväl offentlig verksamhet som till enskilda personer, föreningar och företag som har gjort goda insatser för miljön. Förra året tilldelades Martin Hedberg och Kummelnäs förskola Nacka kommuns miljöpris. Prissumman är 10 000 kr.

Läs mer om Nackas lokala miljömål här nacka.miljobarometern.se/
Källa: Nacka kommun

Senaste nyheter