Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Alla Willysbutiker märkta Bra Miljöval

https://www.klimatsmart.se/images/news/willys204x48a.jpg

Nu är alla Willys butiker klara för märkning med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. För närvarande är Willys den enda dagligvarukedjan med samtliga butiker godkända för märkningen. Naturskyddsföreningens märkning är ett sätt att hjälpa konsumenter genom att lyfta fram varor och, i det här fallet, butiker som kommit långt med miljöfrågor. Naturskyddsföreningen har under ett år kontrollerat alla Willys 119 butiker för att se om de klarar kraven för miljömärkningen. Nu är alltså samtliga butiker färdiga att sätta märket Bra Miljöval på sin butik. - Det är en lång process att få till stånd miljömärkning av en hel butikskedja. Willys har gjort ett stort jobb som konsumenterna kommer att uppskatta när de handlar i Willys butiker, säger Eva Eiderström, chef för Bra Miljöval på Naturskyddsföreningen. För att godkännas för märkning med Bra Miljöval måste butiken ha ett stort utbud av miljömärkta varor. Alla mjukpapper, allrengöringsmedel, tvätt- eller diskmedel som säljs ska vara miljömärkta. Butiken ska också ha ett grundutbud av ekologiska och miljömärkta varor. Dessutom måste företaget som driver butiken arbeta med miljöfrågan internt, genom att bara använda miljömärkta rengöringsmedel vid den egna städningen, sortera sitt avfall, endast köpa el från förnybara källor och energieffektivisera verksamheten. ­­­– Willys är en lågpriskedja, men vi ser ingen motsättning i lågt pris och omtanke om miljön. Vi är glada över att kunna ge våra kunder ett kvitto på att de handlar i en butik som har ett seriöst engagemang i miljöfrågor, säger Thomas Evertsson, vd på Willys.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Alla Willysbutiker märkta Bra Miljöval

2010-12-06
Nu är alla Willys butiker klara för märkning med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. För närvarande är Willys den enda dagligvarukedjan med samtliga butiker godkända för märkningen.

Naturskyddsföreningens märkning är ett sätt att hjälpa konsumenter genom att lyfta fram varor och, i det här fallet, butiker som kommit långt med miljöfrågor. Naturskyddsföreningen har under ett år kontrollerat alla Willys 119 butiker för att se om de klarar kraven för miljömärkningen. Nu är alltså samtliga butiker färdiga att sätta märket Bra Miljöval på sin butik.

- Det är en lång process att få till stånd miljömärkning av en hel butikskedja. Willys har gjort ett stort jobb som konsumenterna kommer att uppskatta när de handlar i Willys butiker, säger Eva Eiderström, chef för Bra Miljöval på Naturskyddsföreningen.

För att godkännas för märkning med Bra Miljöval måste butiken ha ett stort utbud av miljömärkta varor. Alla mjukpapper, allrengöringsmedel, tvätt- eller diskmedel som säljs ska vara miljömärkta. Butiken ska också ha ett grundutbud av ekologiska och miljömärkta varor.

Dessutom måste företaget som driver butiken arbeta med miljöfrågan internt, genom att bara använda miljömärkta rengöringsmedel vid den egna städningen, sortera sitt avfall, endast köpa el från förnybara källor och energieffektivisera verksamheten.

­­­– Willys är en lågpriskedja, men vi ser ingen motsättning i lågt pris och omtanke om miljön. Vi är glada över att kunna ge våra kunder ett kvitto på att de handlar i en butik som har ett seriöst engagemang i miljöfrågor, säger Thomas Evertsson, vd på Willys.
Källor: Axfood, Willys

Senaste nyheter