Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

5 anledningar till att AirPatrol app ger energibesparing året runt

https://www.klimatsmart.se/images/news/app247x130.jpg

Styr din värmepump med mobilen och spara energi. AirPatrol fjärrstyrning hjälper dig att kontrollera din luftvärmepump med en enkel app eller vanliga sms. 1. Eftersom du alltid kan ändra temperaturinställningarna med mobilen, behöver du aldrig ha värme eller kyla på i onödan. Du kan helt enkelt alltid kontrollera vilken temperatur du har runt värmepumpen och enkelt justera denna om du behöver. När du inte har din luftvärmepump på i onödan, sparar du enkelt energi. 2. Många har underhållsvärme i sommarstugan under vintern, men åker dit på besök ibland. Antingen kommer man fram till en kall stuga (ca 10 °C) eller så har man låtit värmen stå på (för man ska ju dit snart igen) eller bett en granne att höja värmen (och grannen gjorde det dagen innan). Genom att styra värmepumpen med mobilen, behöver du aldrig höja värmen förrän det verkligen är dags och därmed sparar du energi. 3. På våren eller under varma höstdagar kanske det inte behövs någon värme i sommarstugan. Utetemperaturen är tillräcklig för att hålla en tillräcklig underhållstemperatur. Har du en app, som kan styra din luftvärmepump, kan du enkelt kontrollera vilken temperatur du har i sommarstugan och stänga av värmeproduktionen på våren när du tycker att det är dags. Det kanske dröjer veckor innan du åker till sommarstugan, men du har ändå stängt av värmen och sparar energi. 4. Med fjärrstyrning av luftvärmepump kan du enkelt sänka värmen då du inte är på plats, för att sedan öka värmen igen lagom tills du kommer hem. Eller varför inte tvärtom – sätt på luftkonditioneringen lite innan du kommer hem, så att det är svalt och skönt, när du stiger innanför dörren. I och med att du inte producerar värme eller kyla, då den inte behövs, sparar du energi. 5. Vid inbrott är det vanligt att tjuvarna lämnar en dörr eller fönster öppet. I så fall kommer värmepumpen att arbeta för fullt för att försöka få upp värmen. Detta kan vara omöjligt under årets kallare månader, med följder som sönderfrusna rör. Med AirPatrol får du en rapport om temperaturen understiger en viss nivå och du kan då antigen själv kontrollera, eller be någon annan att kontrollera, om något är fel. I och med att felet upptäcks tidigt och kan åtgärdas snabbt, går det inte åt en massa onödig energi till att försöka värma ett hus som ändå inte kan värmas.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

5 anledningar till att AirPatrol app ger energibesparing året runt

2013-08-05
Styr din värmepump med mobilen och spara energi. AirPatrol fjärrstyrning hjälper dig att kontrollera din luftvärmepump med en enkel app eller vanliga sms.

1. Eftersom du alltid kan ändra temperaturinställningarna med mobilen, behöver du aldrig ha värme eller kyla på i onödan. Du kan helt enkelt alltid kontrollera vilken temperatur du har runt värmepumpen och enkelt justera denna om du behöver.

När du inte har din luftvärmepump på i onödan, sparar du enkelt energi.

2. Många har underhållsvärme i sommarstugan under vintern, men åker dit på besök ibland. Antingen kommer man fram till en kall stuga (ca 10 °C) eller så har man låtit värmen stå på (för man ska ju dit snart igen) eller bett en granne att höja värmen (och grannen gjorde det dagen innan).

Genom att styra värmepumpen med mobilen, behöver du aldrig höja värmen förrän det verkligen är dags och därmed sparar du energi.

3. På våren eller under varma höstdagar kanske det inte behövs någon värme i sommarstugan. Utetemperaturen är tillräcklig för att hålla en tillräcklig underhållstemperatur.

Har du en app, som kan styra din luftvärmepump, kan du enkelt kontrollera vilken temperatur du har i sommarstugan och stänga av värmeproduktionen på våren när du tycker att det är dags. Det kanske dröjer veckor innan du åker till sommarstugan, men du har ändå stängt av värmen och sparar energi.

4. Med fjärrstyrning av luftvärmepump kan du enkelt sänka värmen då du inte är på plats, för att sedan öka värmen igen lagom tills du kommer hem. Eller varför inte tvärtom – sätt på luftkonditioneringen lite innan du kommer hem, så att det är svalt och skönt, när du stiger innanför dörren.

I och med att du inte producerar värme eller kyla, då den inte behövs, sparar du energi.

5. Vid inbrott är det vanligt att tjuvarna lämnar en dörr eller fönster öppet. I så fall kommer värmepumpen att arbeta för fullt för att försöka få upp värmen. Detta kan vara omöjligt under årets kallare månader, med följder som sönderfrusna rör.

Med AirPatrol får du en rapport om temperaturen understiger en viss nivå och du kan då antigen själv kontrollera, eller be någon annan att kontrollera, om något är fel. I och med att felet upptäcks tidigt och kan åtgärdas snabbt, går det inte åt en massa onödig energi till att försöka värma ett hus som ändå inte kan värmas.
Källa: Polarpumpen

Senaste nyheter