Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

24 ekologiska grisproducenter vann Änglamarkspriset

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-jordpatrynet250x346.jpg

Konsumenter vill ha KRAV-märkta grisar med jord på trynet. Den slutsatsen kan Carina Anderson, vice ordförande i föreningen Jord på Trynet, dra efter att ha vunnit årets Änglamarkspris. – När jag gick ut och jobbade i morse kände jag att vi på gården verkligen har gjort rätt val som satsat på KRAV-märkt grisproduktion. Det känns så glatt och roligt att få det här erkännandet från konsumenterna, säger Carina Anderson dagen efter att organisationen Jord på Trynet tog emot Änglamarkspriset och vinstsumman 100 000 kronor. Jord på Trynet är en sammanslutning av 24 KRAV-märkta grisuppfödare i Sverige som tillsammans står för i princip all produktion av KRAV-märkt fläskkött. På alla Jord på Trynets gårdar får grisarna leva så naturligt som möjligt, de får gå ute varje dag och böka i jorden, de har tillgång till gyttjebad, och griskultingarna får vara länge med sina mammor, skriver Coop i ett pressmeddelande. – Det är kolossalt glädjande att vi har fått så många nomineringar och kunnat välja ut fantastiska finalister till Änglamarkspriset. Det finns uppenbart många entreprenörer som vill göra skillnad och ge oss bra svensk mat på tallriken. Jord på Trynet bidrar på ett konkret sätt till hållbar svensk matproduktion. Allt fler vill äta kött som kommer från djur som haft det bra. Dessa grisar tror jag är glada grisar, säger Louise König, juryrepresentant och hållbarhetschef på Coop, i ett pressmeddelande från Coop. Årets Änglamarkspris hade temat ”Svenskt på tallriken” och 300 personer, organisationer och företag nominerades. Därefter valdes tre finalister; Jord på trynet, KRAV-märkta Sju Gårdar och projektet Bee Urban. Totalt röstade 6000 personer, dubbelt så många röstande som året dessförinnan. – Att två av tre finalister i Änglamarkspriset arbetar med KRAV-märkt lantbruk är oerhört glädjande. Det skickar tydliga signaler att ”svensk mat på tallriken” ska vara KRAV-märkt, säger Lars Nellmer, VD för KRAV.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

24 ekologiska grisproducenter vann Änglamarkspriset

2014-09-02
Konsumenter vill ha KRAV-märkta grisar med jord på trynet. Den slutsatsen kan Carina Anderson, vice ordförande i föreningen Jord på Trynet, dra efter att ha vunnit årets Änglamarkspris.

– När jag gick ut och jobbade i morse kände jag att vi på gården verkligen har gjort rätt val som satsat på KRAV-märkt grisproduktion. Det känns så glatt och roligt att få det här erkännandet från konsumenterna, säger Carina Anderson dagen efter att organisationen Jord på Trynet tog emot Änglamarkspriset och vinstsumman 100 000 kronor.

Jord på Trynet är en sammanslutning av 24 KRAV-märkta grisuppfödare i Sverige som tillsammans står för i princip all produktion av KRAV-märkt fläskkött. På alla Jord på Trynets gårdar får grisarna leva så naturligt som möjligt, de får gå ute varje dag och böka i jorden, de har tillgång till gyttjebad, och griskultingarna får vara länge med sina mammor, skriver Coop i ett pressmeddelande.

– Det är kolossalt glädjande att vi har fått så många nomineringar och kunnat välja ut fantastiska finalister till Änglamarkspriset. Det finns uppenbart många entreprenörer som vill göra skillnad och ge oss bra svensk mat på tallriken. Jord på Trynet bidrar på ett konkret sätt till hållbar svensk matproduktion. Allt fler vill äta kött som kommer från djur som haft det bra. Dessa grisar tror jag är glada grisar, säger Louise König, juryrepresentant och hållbarhetschef på Coop, i ett pressmeddelande från Coop.

Årets Änglamarkspris hade temat ”Svenskt på tallriken” och 300 personer, organisationer och företag nominerades. Därefter valdes tre finalister; Jord på trynet, KRAV-märkta Sju Gårdar och projektet Bee Urban. Totalt röstade 6000 personer, dubbelt så många röstande som året dessförinnan.

– Att två av tre finalister i Änglamarkspriset arbetar med KRAV-märkt lantbruk är oerhört glädjande. Det skickar tydliga signaler att ”svensk mat på tallriken” ska vara KRAV-märkt, säger Lars Nellmer, VD för KRAV.
Källa: KRAV

Senaste nyheter