Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

150 000 kronor för en hållbar miljö

https://www.klimatsmart.se/images/news/regionskane109x100pb.jpg

Varje år delar Region Skåne ut miljöpris till den person eller organisation som visat prov på förtjänstfulla insatser inom miljöområdet i Skåne. I år delas ett pris, två stipendier och ett hederspris, Guldträdet ut på Pappersbruket i Östanå. Temat för dagen är närproducerat i Skåne – bra för miljön? Plats: Pappersbruket i Östanå Tid: 27 oktober, programmet pågår mellan kl 9:00 – 13:00. Miljöpriset delas ut 11:30, efter prisutdelningen kommer vi ha en presskonferens då det finns möjlighet att intervjua vinnaren, stipendietagarna och mottagaren av hederspriset. Lunch serveras efter presskonferensen för alla på plats. Region Skåne erbjuder kostnadsfri och klimatsmart transport med buss fram och tillbaka mellan Hässleholm och Pappersbruket för den som vill. Avfärd 8:30 från Hässleholm centralstations norra sida. Pressanmälan görs till Linda Bengtsson, Linda.A.Bengtsson@skane.se Bland de nominerade för Region Skånes Miljöpris 2011 är: -Håkan Hallander, Veberöd, författare till boken Svenska lantraser. Håkan är aktuell för sitt arbete med att bevara Skånska lantraser och bland dessa är Linderödssvinet. -Karin Hjelmér naturpedagog på Fredriksdals Museer och trädgårdar i Helsingborg. Karin är nominerad för sin smittande förmedlarförmåga och pedagogiska metoder som hittar rakt in i hjärtat. -Jenny Berger ekologisk hårfrisör på Big Hair Mama i Malmö. Jenny har grundat och driver den ekologiska frisörsalongen Big Hair Mama, hon är en föregångare och förebild inom ekologisk hårvård. -Håkan Rasmusson, Värpinge Golfbana, driver Sveriges första ekologiska golfbana samt har varit med och startat upp Golffrämjandet som är en ideell förening vars syfte är att golfen vara en mötesplats för alla. Regionala Tillväxtnämnden delar under dagen ut 107 000 kronor till miljöprisvinnaren och två stipendier på 21 400kr var. Förutom prisutdelning kommer dagen vara fullspäckad med inspirerande föreläsningar och tillfälle ges att prata med andra besökare från flera av Skånes kommuner, föreningslivet, Region Skåne och näringslivet. Besök www.skane.se/miljopris för ytterligare detaljer. För mer information, kontakta: Jeanette Ragnar, faktaägare, 044-309 34 33, Jeanette.Ragnar@skane.se Linda Bengtsson, kontaktperson, 044-309 30 66, Linda.A.Bengtsson@skane.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

150 000 kronor för en hållbar miljö

2011-10-24
Varje år delar Region Skåne ut miljöpris till den person eller organisation som visat prov på förtjänstfulla insatser inom miljöområdet i Skåne. I år delas ett pris, två stipendier och ett hederspris, Guldträdet ut på Pappersbruket i Östanå.

Temat för dagen är närproducerat i Skåne – bra för miljön?

Plats: Pappersbruket i Östanå
Tid: 27 oktober, programmet pågår mellan kl 9:00 – 13:00. Miljöpriset delas ut 11:30, efter prisutdelningen kommer vi ha en presskonferens då det finns möjlighet att intervjua vinnaren, stipendietagarna och mottagaren av hederspriset. Lunch serveras efter presskonferensen för alla på plats.

Region Skåne erbjuder kostnadsfri och klimatsmart transport med buss fram och tillbaka mellan Hässleholm och Pappersbruket för den som vill. Avfärd 8:30 från Hässleholm centralstations norra sida.

Pressanmälan görs till Linda Bengtsson, Linda.A.Bengtsson@skane.se

Bland de nominerade för Region Skånes Miljöpris 2011 är:
-Håkan Hallander, Veberöd, författare till boken Svenska lantraser. Håkan är aktuell för sitt arbete med att bevara Skånska lantraser och bland dessa är Linderödssvinet.
-Karin Hjelmér naturpedagog på Fredriksdals Museer och trädgårdar i Helsingborg. Karin är nominerad för sin smittande förmedlarförmåga och pedagogiska metoder som hittar rakt in i hjärtat.
-Jenny Berger ekologisk hårfrisör på Big Hair Mama i Malmö. Jenny har grundat och driver den ekologiska frisörsalongen Big Hair Mama, hon är en föregångare och förebild inom ekologisk hårvård.
-Håkan Rasmusson, Värpinge Golfbana, driver Sveriges första ekologiska golfbana samt har varit med och startat upp Golffrämjandet som är en ideell förening vars syfte är att golfen vara en mötesplats för alla.

Regionala Tillväxtnämnden delar under dagen ut 107 000 kronor till miljöprisvinnaren och två stipendier på 21 400kr var. Förutom prisutdelning kommer dagen vara fullspäckad med inspirerande föreläsningar och tillfälle ges att prata med andra besökare från flera av Skånes kommuner, föreningslivet, Region Skåne och näringslivet.

Besök www.skane.se/miljopris för ytterligare detaljer.

För mer information, kontakta:
Jeanette Ragnar, faktaägare, 044-309 34 33, Jeanette.Ragnar@skane.se
Linda Bengtsson, kontaktperson, 044-309 30 66, Linda.A.Bengtsson@skane.se.

Senaste nyheter