Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

ZeroMission skriver om Hästen och hållbar utveckling

https://www.klimatsmart.se/images/news/zeromission-hasten250x318.jpg

ZeroMisison har tillsammans med fem starka aktörer med en gemensam idé, på kort tid, skapat en skrift om hållbar utveckling och hästen. Jenny Blomberg från ZeroMission och Camilla Välimaa från Det Naturliga Steget har författat skriften med finansiering av Lövsta Stuteri, Got Event och Svenska Ridsportförbundet. Skriften presenteras och delas ut, idag den 24 mars i samband med Lövsta Stuteris seminarium på Hästföretagarforum, Gothenburg Horse Show. Den bidrar till en första översikt av utmaningar som är kopplade till hästen och hoppas inspirera till hur vi kan öka takten i förändringen till ett hållbart samhälle med hänsyn till planeten, människor och våra husdjur. - Vi såg att det fanns flera bra rapporter med hållbarhetsfokus på ett eller ett par ämnen men vi saknade en översikt. Vi ville introducera en skrift där, alla som håller på med hästar, kan hitta ett eller flera områden att börja arbeta med, säger Alexandra Mörner, Axfoundation och Lövsta Stuteri Den har som syfte till att visa vilka områden som vi måste adressera och hur man kan göra det. Förhoppningsvis är den ett startskott på fler projekt framöver, projekt som ska få oss och våra hästar att bli planetskötare. - Omtanken om naturen borde ligga nära kopplat till omtanken om hästen eftersom man är så stark beroende av våra naturliga system och ekosystemtjänster säger Jenny Blomberg på ZeroMission som tillsammans med Camilla Välimaa på Det Naturliga Steget har författat skriften. För mer information kontakta Jenny Blomberg på jenny.blomberg@zeromission.se eller 070-734 50 45. ZeroMission är klimatstrateger och har funnits sedan 2006. Vi hjälper företag att mäta klimatpåverkan, analyserar och klimatkompenserar för de utsläpp som är svåra att komma åt. När klimatpåverkan blir en synlig kostnad så går arbetet för att minska den fortare. Vår klimatkompensationen har en stark förankring hos lokala samhällen och med fokus på människor.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

ZeroMission skriver om Hästen och hållbar utveckling

2016-03-29
ZeroMisison har tillsammans med fem starka aktörer med en gemensam idé, på kort tid, skapat en skrift om hållbar utveckling och hästen. Jenny Blomberg från ZeroMission och Camilla Välimaa från Det Naturliga Steget har författat skriften med finansiering av Lövsta Stuteri, Got Event och Svenska Ridsportförbundet.

Skriften presenteras och delas ut, idag den 24 mars i samband med Lövsta Stuteris seminarium på Hästföretagarforum, Gothenburg Horse Show. Den bidrar till en första översikt av utmaningar som är kopplade till hästen och hoppas inspirera till hur vi kan öka takten i förändringen till ett hållbart samhälle med hänsyn till planeten, människor och våra husdjur.

- Vi såg att det fanns flera bra rapporter med hållbarhetsfokus på ett eller ett par ämnen men vi saknade en översikt. Vi ville introducera en skrift där, alla som håller på med hästar, kan hitta ett eller flera områden att börja arbeta med, säger Alexandra Mörner, Axfoundation och Lövsta Stuteri

Den har som syfte till att visa vilka områden som vi måste adressera och hur man kan göra det. Förhoppningsvis är den ett startskott på fler projekt framöver, projekt som ska få oss och våra hästar att bli planetskötare.

- Omtanken om naturen borde ligga nära kopplat till omtanken om hästen eftersom man är så stark beroende av våra naturliga system och ekosystemtjänster säger Jenny Blomberg på ZeroMission som tillsammans med Camilla Välimaa på Det Naturliga Steget har författat skriften.

För mer information kontakta Jenny Blomberg på jenny.blomberg@zeromission.se eller 070-734 50 45.

ZeroMission är klimatstrateger och har funnits sedan 2006. Vi hjälper företag att mäta klimatpåverkan, analyserar och klimatkompenserar för de utsläpp som är svåra att komma åt.

När klimatpåverkan blir en synlig kostnad så går arbetet för att minska den fortare. Vår klimatkompensationen har en stark förankring hos lokala samhällen och med fokus på människor.
Källa: ZeroMission

Senaste nyheter