Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

ZeroMission fortsätter sin solskenshistoria

https://www.klimatsmart.se/images/news/zeromission-okq8-200x150.png

Samarbetet mellan OKQ8 och ZeroMission påbörjades som en kortare biltvättskampanj på den svenska marknaden under 2013. Nu har samarbetet blivit skandinaviskt och utökats till att bli en del i OKQ8:s biltvättsbjudande i både Sverige och Danmark, året om. Samarbetet bidrar till distribution av vattenreningsdunken Solvatten i Uganda och under 2015 beräknas hjälpa över 1 000 familjer. - Utöver att vi hjälper våra kunder bidra med rent vatten till familjer i Uganda vill vi sprida uppmärksamhet kring SOLVATTEN för att öka kännedom om denna fantastiska, svenska innovation. Det känns inspirerande att vi som företag och våra kunder kan stödja dem som behöver rent dricksvatten som mest, säger Camilla Slunge Dowling, Kommunikations & CSR-chef på OKQ8. ZeroMission har varit med att initiera Solvattenprojektet från start och marknadsför det på den svenska marknaden. Det innebär bland annat ett nära samarbete med de lokala organisationerna Chain och Ecotrust som distribuerar Solvatten i Uganda. Det innebär också att se till så att den certifierade och tredjeparsverifierade klimatkompensationen som samarbetet genererar för OKQ8 Sverige och Q8 Danmark blir korrekt framställd, säger Claire Wigg, projektledare på ZeroMission. Om Solvatten: En "Solvatten" rymmer 11 liter vatten och enbart med hjälp från solen kan den rena upp till 33 liter vatten per dag. Den kan användas i sju år och ger under den tiden cirka 40 000 liter. Vattnet i Solvatten kan bli uppåt 75°C vilket innebär att energibehovet för att koka och hetta upp vatten minskar och att träd i närområdet får stå kvar. Inga batterier, filter eller kemiska tillsatser behövs, bara sol.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

ZeroMission fortsätter sin solskenshistoria

2015-09-09
Samarbetet mellan OKQ8 och ZeroMission påbörjades som en kortare biltvättskampanj på den svenska marknaden under 2013. Nu har samarbetet blivit skandinaviskt och utökats till att bli en del i OKQ8:s biltvättsbjudande i både Sverige och Danmark, året om. Samarbetet bidrar till distribution av vattenreningsdunken Solvatten i Uganda och under 2015 beräknas hjälpa över 1 000 familjer.

- Utöver att vi hjälper våra kunder bidra med rent vatten till familjer i Uganda vill vi sprida uppmärksamhet kring SOLVATTEN för att öka kännedom om denna fantastiska, svenska innovation. Det känns inspirerande att vi som företag och våra kunder kan stödja dem som behöver rent dricksvatten som mest, säger Camilla Slunge Dowling, Kommunikations & CSR-chef på OKQ8.

ZeroMission har varit med att initiera Solvattenprojektet från start och marknadsför det på den svenska marknaden. Det innebär bland annat ett nära samarbete med de lokala organisationerna Chain och Ecotrust som distribuerar Solvatten i Uganda.

Det innebär också att se till så att den certifierade och tredjeparsverifierade klimatkompensationen som samarbetet genererar för OKQ8 Sverige och Q8 Danmark blir korrekt framställd, säger Claire Wigg, projektledare på ZeroMission.

Om Solvatten:

En "Solvatten" rymmer 11 liter vatten och enbart med hjälp från solen kan den rena upp till 33 liter vatten per dag. Den kan användas i sju år och ger under den tiden cirka 40 000 liter. Vattnet i Solvatten kan bli uppåt 75°C vilket innebär att energibehovet för att koka och hetta upp vatten minskar och att träd i närområdet får stå kvar. Inga batterier, filter eller kemiska tillsatser behövs, bara sol.
Källa: ZeroMission

Senaste nyheter