Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

WWF inleder klimatsamarbete med SKF

https://www.klimatsmart.se/images/news/wwf150x150.jpg

Verkstadsföretaget SKF och WWF inleder ett samarbete kring klimatfrågor. SKF går med i WWFs globala klimatprogram Climate Savers för att minska koncernens koldioxidutsläpp och påverka kunder och leverantörer. SKF och WWF är överens om att näringslivet har en viktig roll att spela som drivande kraft i övergången till en ekonomi med låga koldioxidutsläpp. I sin nya klimatstrategi som idag tillkännages i London, ska SKF både minska koncernens egna utsläpp av växthusgaser liksom att få ner utsläppen hos leverantörer, kunder och i transport- och logistikverksamheten. – SKF visar ett stort engagemang för att driva på en förändring i hela leverantörskedjan. Vi är särskilt positiva till företagets vilja att visa upp och kommunicera de miljöfördelar som möjliggörs genom företagets produkter och lösningar, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF i Sverige. – Med vår nya klimatstrategi har vi för avsikt att vara ledande inom vår sektor genom att minska utsläppen från vår egen verksamhet och samtidigt hjälpa våra leverantörer och kunder. Vi är mycket stolta att som första verkstadsföretag bli antaget till WWFs Climate Savers och ser fram emot att fortsätta använda vår tekniska kunskap för att bidra till att göra världen till en renare plats för oss alla, säger Tom Johnstone, SKFs vd och koncernchef. SKFs nya klimatstrategi innebär att: - Minska SKF-koncernens totala energianvändning med 5 procent (från 2006 års nivå) under perioden 2012-2016. - Minska energianvändningen för produktionen med 5 procent per år mellan 2012-2016. - Minska koldioxidutsläppen med 30 procent per tonkilometer för alla transporter som sköts av SKF Logistics Services (från 2011 års nivå) senast 2016. - 100 procent av företagets energiintensiva leverantörer ska vara certifierade enligt den nya standarden för energiledning, ISO 50001, senast 2016. - Fyrdubbla intäkterna från SKFs satsning på mer energieffektiva produkter, lösningar och förnybar energi – BeyondZero portföljen– från 2,5 miljarder kronor 2011 till 10 miljarder kronor 2016. WWFs globala program Climate Savers involverar multinationella företag i kampen för att sänka utsläppen av koldioxid. Medlemmarna lovar att minska sina koldioxidutsläpp enligt en överenskommelse mellan WWF och företaget. Resultaten granskas av oberoende tekniska experter och målet måste vara mer ambitiöst än vad företaget tidigare planerat för. Företaget ska också vara ledande i sin bransch när det gäller minskningen av växthusgaser. Tetra Pak och Volvo Lastvagnar är några andra medlemmar i Climate Savers. För mer information, kontakta: Marie von Zeipel, WWF, 08-624 74 03, 070-629 10 77, marie.vonzeipel@wwf.se Barbara Evaeus, klimat WWF, 070-39 39 030.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

WWF inleder klimatsamarbete med SKF

2012-05-08
Verkstadsföretaget SKF och WWF inleder ett samarbete kring klimatfrågor. SKF går med i WWFs globala klimatprogram Climate Savers för att minska koncernens koldioxidutsläpp och påverka kunder och leverantörer.

SKF och WWF är överens om att näringslivet har en viktig roll att spela som drivande kraft i övergången till en ekonomi med låga koldioxidutsläpp. I sin nya klimatstrategi som idag tillkännages i London, ska SKF både minska koncernens egna utsläpp av växthusgaser liksom att få ner utsläppen hos leverantörer, kunder och i transport- och logistikverksamheten.

– SKF visar ett stort engagemang för att driva på en förändring i hela leverantörskedjan. Vi är särskilt positiva till företagets vilja att visa upp och kommunicera de miljöfördelar som möjliggörs genom företagets produkter och lösningar, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF i Sverige.

– Med vår nya klimatstrategi har vi för avsikt att vara ledande inom vår sektor genom att minska utsläppen från vår egen verksamhet och samtidigt hjälpa våra leverantörer och kunder. Vi är mycket stolta att som första verkstadsföretag bli antaget till WWFs Climate Savers och ser fram emot att fortsätta använda vår tekniska kunskap för att bidra till att göra världen till en renare plats för oss alla, säger Tom Johnstone, SKFs vd och koncernchef.

SKFs nya klimatstrategi innebär att:
- Minska SKF-koncernens totala energianvändning med 5 procent (från 2006 års nivå) under perioden 2012-2016.
- Minska energianvändningen för produktionen med 5 procent per år mellan 2012-2016.
- Minska koldioxidutsläppen med 30 procent per tonkilometer för alla transporter som sköts av SKF Logistics Services (från 2011 års nivå) senast 2016.
- 100 procent av företagets energiintensiva leverantörer ska vara certifierade enligt den nya standarden för energiledning, ISO 50001, senast 2016.
- Fyrdubbla intäkterna från SKFs satsning på mer energieffektiva produkter, lösningar och förnybar energi – BeyondZero portföljen– från 2,5 miljarder kronor 2011 till 10 miljarder kronor 2016.

WWFs globala program Climate Savers involverar multinationella företag i kampen för att sänka utsläppen av koldioxid. Medlemmarna lovar att minska sina koldioxidutsläpp enligt en överenskommelse mellan WWF och företaget. Resultaten granskas av oberoende tekniska experter och målet måste vara mer ambitiöst än vad företaget tidigare planerat för. Företaget ska också vara ledande i sin bransch när det gäller minskningen av växthusgaser. Tetra Pak och Volvo Lastvagnar är några andra medlemmar i Climate Savers.

För mer information, kontakta:
Marie von Zeipel, WWF, 08-624 74 03, 070-629 10 77, marie.vonzeipel@wwf.se
Barbara Evaeus, klimat WWF, 070-39 39 030.
Källa: WWF

Senaste nyheter