Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Wpd vill bygga Tandsjö vindkraftspark

https://www.klimatsmart.se/images/news/wpd119x100a.gif

Tillståndsansökan och miljökonsekvensbeskrivning (MKB) för Vindkraftspark Tandsjö väster om Ljusdal har inlämnats till Länsstyrelsen för prövning. Wpd har ansökt om tillstånd för uppförande och drift av vindkraftverk vid Tandsjö, ca åtta mil väster om Ljusdal i Ljusdals kommun, Gävleborgs län. Anläggningen kommer att bestå av maximalt 12 vindkraftverk med en uteffekt av 24-36 MW. Vindkraftsparken beräknas ge en årsproduktion på cirka 66 miljoner kWh och reducera utsläppen av koldioxid med cirka 66 000 ton årligen. Detta motsvarar CO2-utsläppen från drygt 35 miljoner mils bilkörning. I går hölls ytterligare ett informationsmöte i Fågelsjö gällande den planerade vindkraftparken Tandsjö. I samband med mötet invigdes också en liten utställningsplats i Gammelgården där man kan hämta mer information om vindkraftsparken. – För oss är det oerhört viktigt med allmänhetens delaktighet i vindkraften. Om tillräckligt stort intresse finns lokalt kommer wpd att erbjuda möjligheten att köpa vindkraftsandelar i ett av vindkraftverken. wpd har även beslutat att avsätta medel till en vindkraftsfond för bygdens utveckling, säger projektledaren Angelica Widing. Som andelsägare producerar man i princip sin egen el och minskar därmed de egna elkostnaderna. Man slipper dyra mellanhänder och får köpa el till ett lågt och stabilt självkostnadspris. Dessutom bidrar man till att minska koldioxidutsläppen. För vidare information, kontakta: Angelica Widing, projektledare wpd Scandinavia AB, 08-501 091 72.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Wpd vill bygga Tandsjö vindkraftspark

2010-06-04
Tillståndsansökan och miljökonsekvensbeskrivning (MKB) för Vindkraftspark Tandsjö väster om Ljusdal har inlämnats till Länsstyrelsen för prövning. Wpd har ansökt om tillstånd för uppförande och drift av vindkraftverk vid Tandsjö, ca åtta mil väster om Ljusdal i Ljusdals kommun, Gävleborgs län. Anläggningen kommer att bestå av maximalt 12 vindkraftverk med en uteffekt av 24-36 MW. Vindkraftsparken beräknas ge en årsproduktion på cirka 66 miljoner kWh och reducera utsläppen av koldioxid med cirka 66 000 ton årligen. Detta motsvarar CO2-utsläppen från drygt 35 miljoner mils bilkörning.

I går hölls ytterligare ett informationsmöte i Fågelsjö gällande den planerade vindkraftparken Tandsjö. I samband med mötet invigdes också en liten utställningsplats i Gammelgården där man kan hämta mer information om vindkraftsparken.
– För oss är det oerhört viktigt med allmänhetens delaktighet i vindkraften. Om tillräckligt stort intresse finns lokalt kommer wpd att erbjuda möjligheten att köpa vindkraftsandelar i ett av vindkraftverken. wpd har även beslutat att avsätta medel till en vindkraftsfond för bygdens utveckling, säger projektledaren Angelica Widing.

Som andelsägare producerar man i princip sin egen el och minskar därmed de egna elkostnaderna. Man slipper dyra mellanhänder och får köpa el till ett lågt och stabilt självkostnadspris. Dessutom bidrar man till att minska koldioxidutsläppen.

För vidare information, kontakta: Angelica Widing, projektledare wpd Scandinavia AB, 08-501 091 72.

Besök gärna vår webbsida, här finns presentationsmaterialet om Tandsjös MKB.
www2.wpd.de/se/aktuella-projekt/tandsjoe.html

Senaste nyheter