Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Wirtén är nu en klimatneutral PR-byrå

https://www.klimatsmart.se/images/news/wirten163x144.jpg

Wirtén PR & Kommunikation i Malmö blev i december Klimatneutralt företag. Det innebär att byrån i verktyget Svante har beräknat och redovisat sin klimatpåverkan. - Nu är vi klara och har rätt att kalla oss Klimatneutralt företag. Med vår inriktning på miljö- och hållbarhetskommunikation känns det som en självklarhet att ha gjort denna genomlysning, säger vd Lars Wirtén. Beräkningen visar att Wirténs verksamhet ger upphov till 15 ton koldioxid per år. - Vi klimatkompenserar genom att betala per ton koldioxid till ett stödprojekt i Indien, Sri Kalyani. Det är ett FN-kontrollerat projekt som kretsar kring en biobränsleanläggning. Det ger effekter i lokalsamhället och innefattar trädplantering, dricksvatten, gatubelysning och att distribuera mat och mediciner, berättar Lars Wirtén. Klimatredovisningen visar att resor är den i särklass största källan till utsläpp av växthusgaser på Wirtén. - Den handlingsplan som vi har upprättat har därför stort fokus på våra resor. Men vi har redan gjort mycket tidigare. Vi tar sedan länge exempelvis i första hand tåg på våra tjänsteresor, i enlighet med vår miljöpolicy. Lars Wirtén vill dock göra ett förbehåll angående mängden koldioxid företaget ger upphov till. - Svante tar inte hänsyn till internetanvändningen. Nästa steg innebär att titta närmare på det, och jag tror att det kommer visa på relativt höga utsläpp för ett tjänsteföretag som vårt. Det är lätt att lura sig att tro att allt som är digitalt och via internet är klimatvänligt. Det tror jag inte ett dugg på! Wirtén är en PR- och kommunikationsbyrå vars vision är att alltid frigöra tid och energi. Vi är speciellt inriktad på miljö- och hållbarhetskommunikation. Byrån har sju anställda och omsätter cirka 7,5 miljoner kronor. Banverket, Lunds kommun, Malmö stad, Midroc, Rockwool, Ruukki och Sysav är exempel på uppdragsgivare. Wirtén nominerades till Sveriges bästa PR–byrå 2008 av tidningen Resumé. Läs mer på www.wirten.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Wirtén är nu en klimatneutral PR-byrå

2009-12-14
Wirtén PR & Kommunikation i Malmö blev i december Klimatneutralt företag. Det innebär att byrån i verktyget Svante har beräknat och redovisat sin klimatpåverkan.

- Nu är vi klara och har rätt att kalla oss Klimatneutralt företag. Med vår inriktning på miljö- och hållbarhetskommunikation känns det som en självklarhet att ha gjort denna genomlysning, säger vd Lars Wirtén.

Beräkningen visar att Wirténs verksamhet ger upphov till 15 ton koldioxid per år.

- Vi klimatkompenserar genom att betala per ton koldioxid till ett stödprojekt i Indien, Sri Kalyani. Det är ett FN-kontrollerat projekt som kretsar kring en biobränsleanläggning. Det ger effekter i lokalsamhället och innefattar trädplantering, dricksvatten, gatubelysning och att distribuera mat och mediciner, berättar Lars Wirtén.

Klimatredovisningen visar att resor är den i särklass största källan till utsläpp av växthusgaser på Wirtén.

- Den handlingsplan som vi har upprättat har därför stort fokus på våra resor. Men vi har redan gjort mycket tidigare. Vi tar sedan länge exempelvis i första hand tåg på våra tjänsteresor, i enlighet med vår miljöpolicy.

Lars Wirtén vill dock göra ett förbehåll angående mängden koldioxid företaget ger upphov till.

- Svante tar inte hänsyn till internetanvändningen. Nästa steg innebär att titta närmare på det, och jag tror att det kommer visa på relativt höga utsläpp för ett tjänsteföretag som vårt. Det är lätt att lura sig att tro att allt som är digitalt och via internet är klimatvänligt. Det tror jag inte ett dugg på!

Wirtén är en PR- och kommunikationsbyrå vars vision är att alltid frigöra tid och energi. Vi är speciellt inriktad på miljö- och hållbarhetskommunikation. Byrån har sju anställda och omsätter cirka 7,5 miljoner kronor. Banverket, Lunds kommun, Malmö stad, Midroc, Rockwool, Ruukki och Sysav är exempel på uppdragsgivare. Wirtén nominerades till Sveriges bästa PR–byrå 2008 av tidningen Resumé. Läs mer på www.wirten.se.
Källa: Wirtén

Senaste nyheter