Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Winterwind 2012 den 7-8 februari

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenskvindkraftforening250x99pa.gif

Energimyndigheten har satt upp en planeringsram på 30 TWh vindkraft till 2020. En stor del av de vindkraftverk som krävs för att nå dit kommer att placeras i Norrland. Det kan handla om en utbyggnad på 6 000 turbiner. Men kyla och is är en stor utmaning för den som vill bygga vindkraft i kallt klimat. Nu jobbar tillverkarna febrilt för att ta fram ny teknik som ska stoppa nedisningen av till exempel rotorblad. Vi inleder den femte upplagan av Winterwind i Skellefteå 7-8 februari med en diskussion om möjligheterna och problemen för vindkraft i kallt klimat. Plats: Scandic Hotel, Skellefteå Adress: Kanalgatan 75, 931 78 Skellefteå Lokal: Vithatten Tid: 7 februari, 9.00 Vid podiet: Gunnar Eikeland, VD Skellefteå Kraft Fredrik Lindahl, ordförande Svensk Vindkraftförening Göran Ronsten, programansvarig Winterwind Några av årets nyheter på Winterwind 2012: - 6 000 nya vindkraftverk planeras i skogar och på berg i Gävleborg, Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten och Jämtland de närmaste 15-20 åren. - Snart kan system för avisning vara standard på vindkraftverk i kallt klimat. På Winterwind 2012 kommer sex tillverkare att presentera sina system för avisning. Fem av systemen är helt nya, ett par har ännu inte nått marknaden. - Matthias Rapp, ordförande för Swedish Wind Power Technology Centre, berättar om planerna att skapa ett testcenter för vindkraft i kallt klimat i norra Sverige. - En ny rapport om utvecklingen av system för att upptäcka och ta bort is från vindkraftverk presenteras av René Cattin från det schweiziska företaget Meteotest. För mer information, kontakta: Ylva Holgersson, 08-560 206 82, info@winterwind.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Winterwind 2012 den 7-8 februari

2012-02-03
Energimyndigheten har satt upp en planeringsram på 30 TWh vindkraft till 2020. En stor del av de vindkraftverk som krävs för att nå dit kommer att placeras i Norrland. Det kan handla om en utbyggnad på 6 000 turbiner.

Men kyla och is är en stor utmaning för den som vill bygga vindkraft i kallt klimat. Nu jobbar tillverkarna febrilt för att ta fram ny teknik som ska stoppa nedisningen av till exempel rotorblad.

Vi inleder den femte upplagan av Winterwind i Skellefteå 7-8 februari med en diskussion om möjligheterna och problemen för vindkraft i kallt klimat.

Plats: Scandic Hotel, Skellefteå
Adress: Kanalgatan 75, 931 78 Skellefteå
Lokal: Vithatten
Tid: 7 februari, 9.00

Vid podiet:
Gunnar Eikeland, VD Skellefteå Kraft
Fredrik Lindahl, ordförande Svensk Vindkraftförening
Göran Ronsten, programansvarig Winterwind

Några av årets nyheter på Winterwind 2012:
- 6 000 nya vindkraftverk planeras i skogar och på berg i Gävleborg, Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten och Jämtland de närmaste 15-20 åren.

- Snart kan system för avisning vara standard på vindkraftverk i kallt klimat. På Winterwind 2012 kommer sex tillverkare att presentera sina system för avisning. Fem av systemen är helt nya, ett par har ännu inte nått marknaden.

- Matthias Rapp, ordförande för Swedish Wind Power Technology Centre, berättar om planerna att skapa ett testcenter för vindkraft i kallt klimat i norra Sverige.

- En ny rapport om utvecklingen av system för att upptäcka och ta bort is från vindkraftverk presenteras av René Cattin från det schweiziska företaget Meteotest.

För mer information, kontakta:
Ylva Holgersson, 08-560 206 82, info@winterwind.se.

Besök hemsidan på: www.winterwind.se

Senaste nyheter